تاریخ زرتشتیان: فرزانگان زرتشتی: تفاوت میان نسخه‌ها

    از ویکی‌نور
    بدون خلاصۀ ویرایش
    جز (جایگزینی متن - 'رده:ادیان، اسطوره شناسی، خردگرایی' به 'رده:ادیان، اسطوره‌شناسی، خردگرایی')
     
    (۶ نسخهٔ میانی ویرایش شده توسط ۳ کاربر نشان داده نشد)
    خط ۸: خط ۸:
    |زبان
    |زبان
    | زبان = فارسی
    | زبان = فارسی
    | کد کنگره =     
    | کد کنگره = BL 1550/ش۹/ت۲      
    | موضوع =
    | موضوع =
    |ناشر  
    |ناشر  
    خط ۲۵: خط ۲۵:
    }}
    }}


    ''' تاریخ زرتشتیان: فرزانگان زرتشتی '''، تألیف رشید شهمردان، کتابی مفصل در شرح حال پیشوایان دینی و بزرگان کیش زرتشتی از قدیم‌ترین عصرها تا دوران حال است.  
    ''' تاریخ زرتشتیان: فرزانگان زرتشتی'''، تألیف [[ش‍ه‍م‍ردان‌، رش‍ی‍د|رشید شهمردان]]، کتابی مفصل در شرح حال پیشوایان دینی و بزرگان کیش زرتشتی از قدیم‌ترین عصرها تا دوران حال است.  


    نویسنده که خود زرتشتی بوده، برای نگارش کتاب، از منابع گوناگون لاتین و فارسی و از اصلی‌ترین منابع کهن و نسخه‌های بمبئی بهره جسته است. او انگیزه خود را از تألیف کتاب، درخواست یکی از دوستانش نوشته است.  
    نویسنده که خود زرتشتی بوده، برای نگارش کتاب، از منابع گوناگون لاتین و فارسی و از اصلی‌ترین منابع کهن و نسخه‌های بمبئی بهره جسته است. او انگیزه خود را از تألیف کتاب، درخواست یکی از دوستانش نوشته است.  


    کتاب به‌طور کلی در چهار بخش اصلی تنظیم شده است. مؤلف در بخش یکم ابتدا به وضعیت زرتشتیان ایران و هند اشاره می‌کند و حتی برطبق برخی منابع، گزارشی از تعداد نفوس زرتشتیان در شهرهای مختلف ایران ارائه می‌کند. وضعیت زرتشتیان ایران از نظر خاورشناسان و رویدادهایی که در اثر حمله عرب‌ها و سقوط سلسله ساسانی در نهایت، به مهاجرت زرتشتیان به هند منجر شد، از دیگر مطالب این بخش است. اما قسمت عمده این بخش، به بررسی موقعیت پارسیان هند در زمان اکبرشاه گورکانی و کرامات احوال و تقویم پارسیان اختصاص دارد. در دومین بخش، تذکره مهم‌ترین فرزانگان زرتشتی ایران و هند از پیش از کیخسرو، یعنی از کی‌شین بن کی‌قباد تا افرادی با عنوان فرزانه رستم درویش آورده شده است. بخش سوم، نامه‌های زرتشتیان هند و ایران را به یکدیگر و مباحثات آن‌ها را با عالمان مسلمان از نظر می‌گذراند. چهارمین بخش که مفصل‌ترین بخش کتاب به شمار می‌آید، دربردارنده شرح حال و آثار منظوم و منثور تعداد کثیری از نویسندگان، موبدان و عالمان زرتشتی ایران و هند است<ref> شرفایی، محسن؛ اکبری چناری، علی، ص109-110</ref>.
    کتاب به‌طور کلی در چهار بخش اصلی تنظیم شده است. مؤلف در بخش یکم، ابتدا به وضعیت زرتشتیان ایران و هند اشاره می‌کند و حتی برطبق برخی منابع، گزارشی از تعداد نفوس زرتشتیان در شهرهای مختلف ایران ارائه می‌کند. وضعیت زرتشتیان ایران از نظر خاورشناسان و رویدادهایی که در اثر حمله عرب‌ها و سقوط سلسله ساسانی در نهایت، به مهاجرت زرتشتیان به هند منجر شد، از دیگر مطالب این بخش است. اما قسمت عمده این بخش، به بررسی موقعیت پارسیان هند در زمان اکبرشاه گورکانی و کرامات احوال و تقویم پارسیان اختصاص دارد. در دومین بخش، تذکره مهم‌ترین فرزانگان زرتشتی ایران و هند از پیش از کیخسرو، یعنی از کی‌شین بن کی‌قباد تا افرادی با عنوان فرزانه رستم درویش آورده شده است. بخش سوم، نامه‌های زرتشتیان هند و ایران را به یکدیگر و مباحثات آن‌ها را با عالمان مسلمان از نظر می‌گذراند. چهارمین بخش که مفصل‌ترین بخش کتاب به شمار می‌آید، دربردارنده شرح حال و آثار منظوم و منثور تعداد کثیری از نویسندگان، موبدان و عالمان زرتشتی ایران و هند است<ref> شرفایی، محسن؛ اکبری چناری، علی، ص109-110</ref>.


    ==پانویس==
    ==پانویس==
    خط ۴۱: خط ۴۱:


    [[رده:کتاب‌شناسی]]
    [[رده:کتاب‌شناسی]]
     
    [[رده:فلسفه، مذهب و روانشناسی]]
    [[رده:مقالات بازبینی نشده2]]
    [[رده:ادیان، اسطوره‌شناسی، خردگرایی]]
    [[رده:مقالات تیر موسوی]]
    [[رده:مقالات بازبینی شده2 مرداد 1402]]

    نسخهٔ کنونی تا ‏۳ ژانویهٔ ۲۰۲۴، ساعت ۲۰:۵۴

    تاریخ زرتشتیان
    تاریخ زرتشتیان: فرزانگان زرتشتی
    پدیدآورانش‍ه‍م‍ردان‌، رش‍ی‍د (نويسنده)
    عنوان‌های دیگرفرزانگان زرتشتي
    ناشرالجمعیة الإسلامیة للخدمات الثقافیة
    مکان نشرایران - تهران
    سال نشر1363ش
    چاپ1
    زبانفارسی
    تعداد جلد1
    کد کنگره
    BL 1550/ش۹/ت۲
    نورلایبمطالعه و دانلود pdf

    تاریخ زرتشتیان: فرزانگان زرتشتی، تألیف رشید شهمردان، کتابی مفصل در شرح حال پیشوایان دینی و بزرگان کیش زرتشتی از قدیم‌ترین عصرها تا دوران حال است.

    نویسنده که خود زرتشتی بوده، برای نگارش کتاب، از منابع گوناگون لاتین و فارسی و از اصلی‌ترین منابع کهن و نسخه‌های بمبئی بهره جسته است. او انگیزه خود را از تألیف کتاب، درخواست یکی از دوستانش نوشته است.

    کتاب به‌طور کلی در چهار بخش اصلی تنظیم شده است. مؤلف در بخش یکم، ابتدا به وضعیت زرتشتیان ایران و هند اشاره می‌کند و حتی برطبق برخی منابع، گزارشی از تعداد نفوس زرتشتیان در شهرهای مختلف ایران ارائه می‌کند. وضعیت زرتشتیان ایران از نظر خاورشناسان و رویدادهایی که در اثر حمله عرب‌ها و سقوط سلسله ساسانی در نهایت، به مهاجرت زرتشتیان به هند منجر شد، از دیگر مطالب این بخش است. اما قسمت عمده این بخش، به بررسی موقعیت پارسیان هند در زمان اکبرشاه گورکانی و کرامات احوال و تقویم پارسیان اختصاص دارد. در دومین بخش، تذکره مهم‌ترین فرزانگان زرتشتی ایران و هند از پیش از کیخسرو، یعنی از کی‌شین بن کی‌قباد تا افرادی با عنوان فرزانه رستم درویش آورده شده است. بخش سوم، نامه‌های زرتشتیان هند و ایران را به یکدیگر و مباحثات آن‌ها را با عالمان مسلمان از نظر می‌گذراند. چهارمین بخش که مفصل‌ترین بخش کتاب به شمار می‌آید، دربردارنده شرح حال و آثار منظوم و منثور تعداد کثیری از نویسندگان، موبدان و عالمان زرتشتی ایران و هند است[۱].

    پانویس

    1. شرفایی، محسن؛ اکبری چناری، علی، ص109-110

    منابع مقاله

    شرفایی، محسن؛ اکبری چناری، علی، کتاب‌شناسی توصیفی ادیان (دفتر چهارم: ادیان ایران باستان)، مشهد، بنیاد پژوهش‌های اسلامی، چاپ اول، 1396.

    وابسته‌ها