إنباء الغمر بأنباء العمر: تفاوت میان نسخه‌ها

    از ویکی‌نور
    (صفحه‌ای تازه حاوی «{{جعبه اطلاعات کتاب | تصویر =NUR66560J1.jpg | عنوان = إنباء الغمر بأنباء العمر | عنوان‌های دیگر = | پدیدآورندگان | پدیدآوران = ابن حجر عسقلانی، احمد بن علی (نويسنده) حبشی، حسن (محقق) |زبان | زبان = عربی | کد کنگره = /ع5الف8 198/2 D | موضوع = |ناشر | ناشر...» ایجاد کرد)
     
    بدون خلاصۀ ویرایش
    خط ۲۵: خط ۲۵:
    | پیش از =  
    | پیش از =  
    }}
    }}
    '''إنباء الغمر بأنباء العمر''' اثر ابن حجر عسقلانی (773- 852ق)، کتابی است در شرح حال اعلام معاصر نویسنده و بیان حوادث و اتفاقات مهمی که در آن دوران رخ داده است. کتاب با تحقیق حسن حبشی، منتشر شده است.
    '''إنباء الغمر بأنباء العمر''' اثر [[ابن حجر عسقلانی، احمد بن علی|ابن حجر عسقلانی]] (773- 852ق)، کتابی است در شرح حال اعلام معاصر نویسنده و بیان حوادث و اتفاقات مهمی که در آن دوران رخ داده است. کتاب با تحقیق [[حبشی، حسن|حسن حبشی]]، منتشر شده است.


    دوره‌ای که ابن حجر عسقلانی در آن می‌زیسته، یعنی پایان قرن هشتم و نیمه اول قرن نهم، یکی از پربارترین مقاطع تاریخی از لحاظ علما و اندیشمندان، مدارس، کتاب‌خانه‌ها و سرشار از محافل وعظ و مجالس فتوا و مناظره بوده است. همچنین این دوره، بخشی از دورانی است که مورخان فرهنگ عرب آن را عصر ملوکی نامیده‌اند. در این دوران سرزمین مصر و شام با انواع دانش، هنر و ادبیات غنی شده و به آن، معروف گردیدند و عسقلانی یکی از برجسته‌ترین علمایی است که در این عصر می‌زیسته و اثر حاضر، تصویری شفاف و بارز از این دوران می‌باشد که وقایع آن دوران و زندگی مردمانش در آن منعکس شده است<ref>مقدمه محقق،ج1،ص3</ref>.
    دوره‌ای که [[ابن حجر عسقلانی، احمد بن علی|ابن حجر عسقلانی]] در آن می‌زیسته، یعنی پایان قرن هشتم و نیمه اول قرن نهم، یکی از پربارترین مقاطع تاریخی از لحاظ علما و اندیشمندان، مدارس، کتاب‌خانه‌ها و سرشار از محافل وعظ و مجالس فتوا و مناظره بوده است. همچنین این دوره، بخشی از دورانی است که مورخان فرهنگ عرب آن را عصر ملوکی نامیده‌اند. در این دوران سرزمین مصر و شام با انواع دانش، هنر و ادبیات غنی شده و به آن، معروف گردیدند و [[ابن حجر عسقلانی، احمد بن علی|عسقلانی]] یکی از برجسته‌ترین علمایی است که در این عصر می‌زیسته و اثر حاضر، تصویری شفاف و بارز از این دوران می‌باشد که وقایع آن دوران و زندگی مردمانش در آن منعکس شده است<ref>مقدمه محقق،ج1،ص3</ref>.


    این کتاب، شامل مجموعه‌ای از حوادث و اخبار رجال برجسته‌ای است که در بین سال‌های 773 تا 850ق رخ داده است؛ یعنی تا دو سال پیش از وفات عسقلانی<ref>همان،ص4</ref>.
    این کتاب، شامل مجموعه‌ای از حوادث و اخبار رجال برجسته‌ای است که در بین سال‌های 773 تا 850ق رخ داده است؛ یعنی تا دو سال پیش از وفات [[ابن حجر عسقلانی، احمد بن علی|عسقلانی]]<ref>همان،ص4</ref>.


    عسقلانی همچنان که در ابتدای کتاب خویش، ذکر نموده، در نگارش و تدوین کتاب، از آثار و تألیفات برجسته‌ای همچون تاریخ ناصرالدین بن فرات، کتاب صارم الدین بن دقماق و تقی فاسی و امثال ایشان، علمایی که در سفرهایش با آنها ملاقات کرده و معاشرت داشته، استفاده کرده است. وی همچنین از اطلاعاتی که به واسطه مناصبی که بر عهده داشت و به واسطه آشنایی و شناخت شخصی خود از برخی سلاطین به دست آورده بود نیز بهره برده است؛ آشنایی که تا حد دوستی و همنشینی با آنان ارتقاء یافته بود. وی به واسطه این آشنایی، از اموری که از ایشان می‌دانست و از مسائل سیاسی پیچیده‌ای که به امور شرعی، ارتباط داشته و با او مشورت شده و نیز اخباری که مستقیماً از ایشان دریافت نموده، استفاده کرده است<ref>همان</ref>.
    [[ابن حجر عسقلانی، احمد بن علی|عسقلانی]] همچنان که در ابتدای کتاب خویش، ذکر نموده، در نگارش و تدوین کتاب، از آثار و تألیفات برجسته‌ای همچون [[تاريخ ابن الفرات|تاریخ ناصرالدین بن فرات]]، کتاب [[ابن دقماق، ابراهیم بن محمد|صارم الدین بن دقماق]] و [[فاسی، محمد بن احمد|تقی فاسی]] و امثال ایشان، علمایی که در سفرهایش با آنها ملاقات کرده و معاشرت داشته، استفاده کرده است. وی همچنین از اطلاعاتی که به واسطه مناصبی که بر عهده داشت و به واسطه آشنایی و شناخت شخصی خود از برخی سلاطین به دست آورده بود نیز بهره برده است؛ آشنایی که تا حد دوستی و همنشینی با آنان ارتقاء یافته بود. وی به واسطه این آشنایی، از اموری که از ایشان می‌دانست و از مسائل سیاسی پیچیده‌ای که به امور شرعی، ارتباط داشته و با او مشورت شده و نیز اخباری که مستقیماً از ایشان دریافت نموده، استفاده کرده است<ref>همان</ref>.


    از جمله ویژگی‌های مهم کتاب که باعث اهمیت آن شده، این است که ابن حجر تمام تجربیات خود را به منبع آن، نسبت داده و ازاین‌رو مطالب تاریخی که برای کتابش تدارک دیده لبریز از مطالعه عمیق احادیث شریف وراویان آنهاست.<ref>همان</ref>
    از جمله ویژگی‌های مهم کتاب که باعث اهمیت آن شده، این است که [[ابن حجر عسقلانی، احمد بن علی|ابن حجر]] تمام تجربیات خود را به منبع آن، نسبت داده و ازاین‌رو مطالب تاریخی که برای کتابش تدارک دیده لبریز از مطالعه عمیق احادیث شریف وراویان آنهاست.<ref>همان</ref>


    ==پانویس ==
    ==پانویس ==

    نسخهٔ ‏۱۵ نوامبر ۲۰۲۳، ساعت ۰۶:۴۹

    إنباء الغمر بأنباء العمر
    إنباء الغمر بأنباء العمر
    پدیدآورانابن حجر عسقلانی، احمد بن علی (نويسنده) حبشی، حسن (محقق)
    ناشردار الکتب العلمية
    مکان نشرلبنان - بیروت
    سال نشر1389ق - 1392ق - 1406ق - 1415ق - 1419ق - 1969م - 1972م - 1986م - 1994م - 1998م
    چاپ1
    زبانعربی
    تعداد جلد8
    کد کنگره
    /ع5الف8 198/2 D
    نورلایبمطالعه و دانلود pdf

    إنباء الغمر بأنباء العمر اثر ابن حجر عسقلانی (773- 852ق)، کتابی است در شرح حال اعلام معاصر نویسنده و بیان حوادث و اتفاقات مهمی که در آن دوران رخ داده است. کتاب با تحقیق حسن حبشی، منتشر شده است.

    دوره‌ای که ابن حجر عسقلانی در آن می‌زیسته، یعنی پایان قرن هشتم و نیمه اول قرن نهم، یکی از پربارترین مقاطع تاریخی از لحاظ علما و اندیشمندان، مدارس، کتاب‌خانه‌ها و سرشار از محافل وعظ و مجالس فتوا و مناظره بوده است. همچنین این دوره، بخشی از دورانی است که مورخان فرهنگ عرب آن را عصر ملوکی نامیده‌اند. در این دوران سرزمین مصر و شام با انواع دانش، هنر و ادبیات غنی شده و به آن، معروف گردیدند و عسقلانی یکی از برجسته‌ترین علمایی است که در این عصر می‌زیسته و اثر حاضر، تصویری شفاف و بارز از این دوران می‌باشد که وقایع آن دوران و زندگی مردمانش در آن منعکس شده است[۱].

    این کتاب، شامل مجموعه‌ای از حوادث و اخبار رجال برجسته‌ای است که در بین سال‌های 773 تا 850ق رخ داده است؛ یعنی تا دو سال پیش از وفات عسقلانی[۲].

    عسقلانی همچنان که در ابتدای کتاب خویش، ذکر نموده، در نگارش و تدوین کتاب، از آثار و تألیفات برجسته‌ای همچون تاریخ ناصرالدین بن فرات، کتاب صارم الدین بن دقماق و تقی فاسی و امثال ایشان، علمایی که در سفرهایش با آنها ملاقات کرده و معاشرت داشته، استفاده کرده است. وی همچنین از اطلاعاتی که به واسطه مناصبی که بر عهده داشت و به واسطه آشنایی و شناخت شخصی خود از برخی سلاطین به دست آورده بود نیز بهره برده است؛ آشنایی که تا حد دوستی و همنشینی با آنان ارتقاء یافته بود. وی به واسطه این آشنایی، از اموری که از ایشان می‌دانست و از مسائل سیاسی پیچیده‌ای که به امور شرعی، ارتباط داشته و با او مشورت شده و نیز اخباری که مستقیماً از ایشان دریافت نموده، استفاده کرده است[۳].

    از جمله ویژگی‌های مهم کتاب که باعث اهمیت آن شده، این است که ابن حجر تمام تجربیات خود را به منبع آن، نسبت داده و ازاین‌رو مطالب تاریخی که برای کتابش تدارک دیده لبریز از مطالعه عمیق احادیث شریف وراویان آنهاست.[۴]

    پانویس

    1. مقدمه محقق،ج1،ص3
    2. همان،ص4
    3. همان
    4. همان

    منابع مقاله

    مقدمه محقق.


    وابسته‌ها