پژوهشی فلسفی درباره امکان تربیت دینی: تفاوت میان نسخه‌ها

    از ویکی‌نور
    (صفحه‌ای تازه حاوی «{{جعبه اطلاعات کتاب | تصویر =NUR63779J1.jpg | عنوان = پژوهشی فلسفی درباره امکان تربیت دینی | عنوان‌های دیگر = | پدیدآورندگان | پدیدآوران = هند، مایکل (نويسنده) سجادی، مهدی (مترجم) |زبان | زبان = فارسی | کد کنگره = ه9پ4 1464 BV | موضوع =تعلیمات دینی - فل...» ایجاد کرد)
    (بدون تفاوت)

    نسخهٔ ‏۲۵ سپتامبر ۲۰۲۳، ساعت ۱۱:۰۵

    پژوهشی فلسفی درباره امکان تربیت دینی
    پژوهشی فلسفی درباره امکان تربیت دینی
    پدیدآورانهند، مایکل (نويسنده) سجادی، مهدی (مترجم)
    ناشرسازمان تبليغات اسلامی. شركت چاپ و نشر بين الملل
    مکان نشرایران - تهران
    سال نشر1393ش
    چاپ1
    شابک978-964-304-621-7
    موضوعتعلیمات دینی - فلسفه
    زبانفارسی
    تعداد جلد1
    کد کنگره
    ه9پ4 1464 BV
    نورلایبمطالعه و دانلود pdf

    پژوهشی فلسفی درباره امکان تربیت دینی، اثر میشاییل هاند، پژوهشی است فلسفی درباره چیستی و امکان تربیت دینی که با ترجمه فارسی سید مهدی سجادی، منتشر شده است.

    نویسنده در این کتاب، با بررسی نظریات اندیشمندان و فلاسفه مختلف در خصوص دین، دانش دینی و باورهای دینی و تبیین ادله مخالفان امکان دانش دینی و در نتیجه امکان منطقی تربیت دینی و تضارب آن با دیگر دیدگاه‌های ناظر بر تربیت دینی و سپس با طرح پرسش‌های فلسفی و تحلیل انتقادی هوشمندانه و عمیق خود، سعی نموده است پاسخ‌های مدلل و منطقی در رد مدعای مخالفان تدارک ببیند که به نظر می‌رسد در این هدف مهم موفق بوده است[۱].

    مطالعه این اثر از آن جهت برای اندیشمندان و صاحب‌نظران حوزه دین، تربیت دینی و اسلامی و همچنین برای فلاسفه تربیتی توصیه می‌شود که متأسفانه بسیاری از آنان پیشاپیش امکان تربیت دینی را مفروض انگاشته و خود را از هرگونه ورود عالمانه، پرسشگرانه و انتقادی به چنین مباحثی بی‌نیاز می‌پندارند و در نتیجه به این مسئله اساسی در محافل علمی و پژوهشی چندان توجه نمی‌شود؛ چنان‌که به همین دلیل اغلب اندیشمندان و فلاسفه تربیتی ما نیز برای پرسش‌ها و شبهات ناظر بر امکان یا عدم امکان عملی و منطقی تربیت دینی، تاکنون پاسخ‌های مدلل و قانع‌کننده‌ای تدارک ندیده‌اند که مطالعه این اثر، بخشی از خلأهای موجود در این زمینه را تا حدودی جبران می‌کند[۲].

    مطالب کتاب، در پنج فصل تدوین شده است. در این کتاب، یک سؤال اساسی مطرح است که آیا تربیت دینی غیر اقراری منطقاً ممکن است؟ کلمه منطقی در اینجا از اهمیت بالایی برخوردار است؛ برای اینکه این کتاب به واقعیت‌های عملی مربوط به آنچه در مدارس می‌گذرد، کاری ندارد؛ اگرچه امروزه به‌روشنی معلوم است که آموزش دین در مدارس نیز مقوله‌ای قانونی و پذیرفته‌شده است[۳].

    این کتاب، مباحث اساسی فلسفی مربوط به امکان تربیت دینی را به‌طور بسیار مؤثر و برانگیزاننده مطرح می‌کند. نویسنده، معتقد است اگرچه این مباحث، جدال‌برانگیز است، اما هیچ‌کس نمی‌تواند این بحث را در رابطه با تربیت دینی ادامه دهد، مگر اینکه درک درستی از مباحث این کتاب به دست آورده باشد[۴].

    پانویس

    1. ر.ک: سخن مترجم، ص10-11
    2. ر.ک: همان، ص11
    3. ر.ک: پیشگفتار، ص13
    4. ر.ک: همان، ص14

    منابع مقاله

    سخن مترجم و پیشگفتار.


    وابسته‌ها