سیمای امام حسین علیه‌السلام: تفاوت میان نسخه‌ها

    از ویکی‌نور
    بدون خلاصۀ ویرایش
    جز (جایگزینی متن - ' (ع)' به '(ع)')
    خط ۹: خط ۹:
    | زبان =
    | زبان =
    | کد کنگره =‏‎‏/‎‏ب‎‏2‎‏س‎‏9 / 41/4 BP  
    | کد کنگره =‏‎‏/‎‏ب‎‏2‎‏س‎‏9 / 41/4 BP  
    | موضوع =حسين بن علي (ع)، امام سوم، 4 - 61ق.
    | موضوع =حسين بن علي(ع)، امام سوم، 4 - 61ق.
      واقعه کربلا، ??ق.
      واقعه کربلا، ??ق.
    |ناشر  
    |ناشر  

    نسخهٔ ‏۱۷ سپتامبر ۲۰۲۳، ساعت ۰۷:۲۸

    ‏سيماي امام حسين عليه السلام
    سیمای امام حسین علیه‌السلام
    پدیدآورانبابا زاده، علي اکبر (نویسنده)
    ناشردانش و ادب
    مکان نشرايران - قم
    سال نشر1380ش.
    چاپيکم
    موضوعحسين بن علي(ع)، امام سوم، 4 - 61ق. واقعه کربلا، ??ق.
    کد کنگره
    ‏‎‏/‎‏ب‎‏2‎‏س‎‏9 / 41/4 BP

    سیمای امام حسین علیه‌السلام تألیف علی‌اکبر بابازاده، پژوهشی در زیست‌نامه، فضایل و نهضت امام حسین(ع) است.

    کتاب با انگیزه معرفی مقام و شخصیت امام حسین(ع) به عنوان ادامه‌دهنده راه پیامبر نوشته شده و برای اثبات چنین جایگاهی، نویسنده تلاش کرده است با بهره‌گرفتن از کتاب‌های تاریخی و حدیثی شیعه و اهل‌سنت و نیز، با استفاده از پژوهش‌های سایر نویسندگان، فضایل امام حسین(ع) را بازگو نماید و از این طریق، مقام برتر وی و شایستگی او را آشکار سازد. وی فراهم کردن کتابی جامع و در عین حال فشرده در باره امام را هدف خود در این اثر، معرفی کرده است.

    مباحث کتاب چندان نظم دقیقی ندارد و در عین حال در سه بخش تنظیم شده است؛ زندگی امام حسین(ع)، فضایل امام و نهضت، و شهادت او.

    در بخش نخست، خلقت روحانی امام قبل از خلق جسمانی او، نسب او، جد مادری، پدر، مادر، بارداری مادر، تولد، شیر خوارگی، نامگذاری، امام حسین(ع) در دوران پیامبر و امیر مؤمنان(ع) و برادرش امام حسن(ع) و نامه‌نگاری امام با معاویه، تشریح گردیده است.

    در بخش دوم، فضائل و مناقب امام از قبیل بخشش، کرامت، زهد، عبادت، شجاعت و تدبیر مطرح شده و مباحثی نیز، در باره تلاش‌های سیاسی، فرهنگی و اجتماعی امام بررسی شده و در آن، نامه امام به معاویه و نامه‌هایی که از کوفه برای ایشان ارسال شده، خطبه‌های امام در مکه و شب عاشورا و میان راه کوفه و دیدار‌های وی و سخنانش در عاشورا و اشعار آن حضرت، گزارش شده است.

    بخش سوم کتاب، به مسیر شهادت امام و ماجراهای مربوط به آن اختصاص دارد. البته، مباحث پیرامونی نیز در آن آورده شده است؛ از قبیل نا پاکی معاویه، کینه بنی امیه به بنی هاشم و پلیدی یزید. در همین فصل، سر آغاز نهضت امام با خودداری از بیعت با یزید در مدینه، خروج امام از مدینه و ورود به مکه و راهی شدن به کوفه، اهداف نهضت امام و رخدادهای تاسوعا و عاشورا و مصائب و ملالت‌هایی که در آن دو روز به خاندان عترت پیامبر در کربلا گذشت، شهادت امام و یارانش و اسارت خاندان وی، به بحث و بررسی گذاشته شده و در پایان، از روضه و توسل و انتقام خون امام حسین(ع) نیز، سخن رفته است.[۱]


    پانويس

    1. ر.ک: معاونت فرهنگی مجمع جهانی اهل‌بیت(ع)، ص233-234


    منابع مقاله

    معاونت فرهنگی مجمع جهانی اهل‌بیت(ع)، کتاب‌شناسی توصیفی اهل‌بیت علیهم‌السلام، قم، مرکز چاپ و نشر مجمع جهانی اهل‌بیت(ع)، چاپ اول، 1383ش.

    وابسته‌ها