تاریخ ادیان و مذاهب جهان: تفاوت میان نسخه‌ها

    از ویکی‌نور
    (صفحه‌ای تازه حاوی «{{جعبه اطلاعات کتاب | تصویر =NURتاریخ ادیان و مذاهب جهانJ1.jpg | عنوان = | عنوان‌های دیگر = |پدیدآورندگان | پدیدآوران = مبلغی‌آبادانی، عبدالله (نویسنده) |زبان | زبان = | کد کنگره =‏ | موضوع = |ناشر | ناشر =انتشارات منطق(سینا) | مکان نشر =قم | سال نشر = 1373...» ایجاد کرد)
     
    بدون خلاصۀ ویرایش
    خط ۲۶: خط ۲۶:
    }}
    }}
       
       
    <ref> ر.ک: شرفایی، محسن، ص49-50</ref>
    '''تاریخ ادیان و مذاهب جهان، ج2،''' تألیف عبدالله مبلغی آبادانی، این اثر جلد دوم از مجموعه کتاب تاریخ ادیان و مذاهب جهان به شمار می‌آید، که دربردارنده تاریخ دین‌های مانی، مزدک، یهود، مسیحیت، صابئین و دین حنیف می‌باشد. نویسنده با رویکردی انتقادی و با استفاده از منابع اسلامی و برخی متون دینی و آثار محققان این اثر را نوشته است.
     
    به طور کلی بحث در مورد دین یهود بخش سوم این جلد و پنجمین مبحث کتاب را تشکیل می‌دهد. نویسنده در بخش مربوط به یهودیت، مباحث خود را در شش بخش آورده است. بخش اول به بررسی زندگی و رسالت حضرت موسی(ع) از آغاز تا انجام، اختصاص دارد. در بخش دوم قسمت‌های مختلف عهد عتیق، از نظر محتوا و تاریخ نگارش بررسی می‌شوند و در ادامه تحریف تورات و مضامینی که به آن اشاره دارد و همچنین برخی عقاید، آداب و مراسمی که در کتاب مقدس مطرح شده ، مورد توجه قرار می‌گیرد. بخش سوم وضعیت قوم یهود را پس از  مرگ حضرت موسی(ع) تا دوران تخریب معبد اول و آزادی یهودیان به وسیله کورش کبیر در 539ق.م ترسیم می‌کند. معرفی شخصیت‌ها و انبیای یهودی و بحث بر سر شخصیت‌هایی چون کورش کبیر و مقایسه تعالیم در دین اسلام و یهود مباحث بخش چهارم را تشکیل می‌دهد. در بخش پنجم مهم‌ترین فرقه‌های یهودی معرفی می‌شوند که از جمله آن‌ها می‌توان به فرقه‌های  هرودیان، قرائیم، عنانیه، عیسویه و غیره اشاره کرد. سرانجام در آخرین بخش وضعیت یهودیان در شهرهای مختلف ایران و چگونگی پیدایش صهیونیسم بررسی می‌شود.<ref> ر.ک: شرفایی، محسن، ص49-50</ref>
     





    نسخهٔ ‏۳ سپتامبر ۲۰۲۳، ساعت ۲۰:۳۲

    تاریخ ادیان و مذاهب جهان
    تاریخ ادیان و مذاهب جهان
    پدیدآورانمبلغی‌آبادانی، عبدالله (نویسنده)
    ناشرانتشارات منطق(سینا)
    مکان نشرقم
    سال نشر1373
    چاپاول
    کد کنگره

    تاریخ ادیان و مذاهب جهان، ج2، تألیف عبدالله مبلغی آبادانی، این اثر جلد دوم از مجموعه کتاب تاریخ ادیان و مذاهب جهان به شمار می‌آید، که دربردارنده تاریخ دین‌های مانی، مزدک، یهود، مسیحیت، صابئین و دین حنیف می‌باشد. نویسنده با رویکردی انتقادی و با استفاده از منابع اسلامی و برخی متون دینی و آثار محققان این اثر را نوشته است.

    به طور کلی بحث در مورد دین یهود بخش سوم این جلد و پنجمین مبحث کتاب را تشکیل می‌دهد. نویسنده در بخش مربوط به یهودیت، مباحث خود را در شش بخش آورده است. بخش اول به بررسی زندگی و رسالت حضرت موسی(ع) از آغاز تا انجام، اختصاص دارد. در بخش دوم قسمت‌های مختلف عهد عتیق، از نظر محتوا و تاریخ نگارش بررسی می‌شوند و در ادامه تحریف تورات و مضامینی که به آن اشاره دارد و همچنین برخی عقاید، آداب و مراسمی که در کتاب مقدس مطرح شده ، مورد توجه قرار می‌گیرد. بخش سوم وضعیت قوم یهود را پس از مرگ حضرت موسی(ع) تا دوران تخریب معبد اول و آزادی یهودیان به وسیله کورش کبیر در 539ق.م ترسیم می‌کند. معرفی شخصیت‌ها و انبیای یهودی و بحث بر سر شخصیت‌هایی چون کورش کبیر و مقایسه تعالیم در دین اسلام و یهود مباحث بخش چهارم را تشکیل می‌دهد. در بخش پنجم مهم‌ترین فرقه‌های یهودی معرفی می‌شوند که از جمله آن‌ها می‌توان به فرقه‌های هرودیان، قرائیم، عنانیه، عیسویه و غیره اشاره کرد. سرانجام در آخرین بخش وضعیت یهودیان در شهرهای مختلف ایران و چگونگی پیدایش صهیونیسم بررسی می‌شود.[۱]


    پانويس

    1. ر.ک: شرفایی، محسن، ص49-50


    منابع مقاله

    شرفایی، محسن، رمضانعلی ایزانلو، محمدحسین محمدپور، کتاب‌شناسی توصیفی ادیان، مشهد، بنیاد پژوهشهای اسلامی، 1391ش.

    وابسته‌ها