اهل سنت واقعی: تفاوت میان نسخه‌ها

    از ویکی‌نور
    (صفحه‌ای تازه حاوی «{{جعبه اطلاعات کتاب | تصویر =NUR16125J1.jpg | عنوان = | عنوان‌های دیگر =الشيعة هم أهل السنة |پدیدآورندگان | پدیدآوران = سماوي، محمد تيجاني (نویسنده) مهري، محمدجواد (مقدمه‌نویس) براتي، عباسعلي (مترجم) |زبان | زبان =فارسی | کد کنگره =‏‎‏/‎‏س‎‏8‎...» ایجاد کرد)
    (بدون تفاوت)

    نسخهٔ ‏۱۰ اوت ۲۰۲۳، ساعت ۰۰:۲۴

    اهل سنت واقعی
    اهل سنت واقعی
    پدیدآورانسماوي، محمد تيجاني (نویسنده)

    مهري، محمدجواد (مقدمه‌نویس)

    براتي، عباسعلي (مترجم)
    عنوان‌های دیگرالشيعة هم أهل السنة
    ناشربنياد معارف اسلامي
    مکان نشرايران - قم
    سال نشر1386ش.
    چاپدهم
    شابک978-964-6289-15-4
    موضوعشيعه اماميه - دفاعيه‏‌ها و رديه‏‌ها
    زبانفارسی
    تعداد جلددو جلد
    کد کنگره
    ‏‎‏/‎‏س‎‏8‎‏ ‎‏ش‎‏9041 / 212/5 BP

    اهل سنت واقعی تألیف محمد تیجانی سماوی؛ ترجمه عباسعلی براتی، بررسی مقایسه‌ای دیدگاه‌های کلامی شیعه و اهل سنت در مباحث اختلافی، موضوع این اثر است. نویسنده که قبل از پذیرش عقیده شیعه، از اهل سنت بوده، در این اثر کوشیده است، ضمن مقایسه میان اعتقادات شیعه و اهل سنت، این نکته را به اثبات برساند که، اهل سنت واقعی همان شیعیان و پیروان اهل بیت(ع) هستند، و راه وصول به سنت پیامبر(ص) تنها از خانه علی(ع) و اهل بیت(ع) می‌گذرد.

    نویسنده، به روش کلامی و با بهره گرفتن از منابع کلامی، تاریخی و حدیثی، ضمن بررسی دو مفهوم شیعه و سنی به نگاه متقابل این دو دیدگاه به یکدیگر و علت گسترش مذهب اهل سنت، به نصب پیشوایان اهل سنت از سوی حاکمان جور و نصب امامان شیعه از جانب پیامبر پرداخته و آنها را به بحث و بررسی گذاشته است.

    بررسی حدیث ثقلین از نظر محتوا و سند در نزد شیعه و اهل سنت، منابع فقه در نزد آنان، دیدگاه شیعه در باره خلفا و دیدگاه اهل سنت در باره آنان، مسئله مرجعیت و تقلید، از دیگر محور های مورد بحث در کتاب است. بررسی ابعاد شخصیتی پیشوایان اهل سنت، از جمله خلفا، و نیز تعدادی از صحابه مورد قبول اهل سنت، مانند طلحه، زبیر، سعد بن ابی وقاص، عایشه، خالد بن ولید، عبدالله بن زبیر، عبدالله بن عمر و عبدالرحمان بن عوف، از جمله مباحث قابل توجه در این اثر است.

    پایان کتاب به موضوع‌هایی چون سنت و قرآن، صحابه، نظام حکومت، اهل بیت(ع)، عصمت پیامبر و تناقض اخبار در نزد اهل سنت و دیدگاه آنان در باره این مسائل، اختصاص یافته است.[۱]


    پانويس

    1. ر.ک: معاونت فرهنگی مجمع جهانی اهل‌بیت(ع)، ص84


    منابع مقاله

    معاونت فرهنگی مجمع جهانی اهل‌بیت(ع)، کتاب‌شناسی توصیفی اهل‌بیت علیهم‌السلام، قم، مرکز چاپ و نشر مجمع جهانی اهل‌بیت(ع)، چاپ اول، 1383ش.

    وابسته‌ها