أحاديث أهل‌البيت عن طرق أهل السنة: تفاوت میان نسخه‌ها

    از ویکی‌نور
    (صفحه‌ای تازه حاوی «{{جعبه اطلاعات کتاب | تصویر =NUR3613J1.jpg | عنوان = أحاديث أهل البيت عن طرق أهل السنة | عنوان‌های دیگر = |پدیدآورندگان | پدیدآوران = حسيني روحاني، مهدي (نویسنده) احمدي ميانجي، علي (نویسنده) جامعه مدرسين حوزه علميه قم. دفتر انتشارات اسلامي (گردآور...» ایجاد کرد)
     
    جز (Hbaghizadeh صفحهٔ احادیث اهل‌البيت عن طرق اهل السنة را بدون برجای‌گذاشتن تغییرمسیر به أحاديث أهل‌البيت عن طرق أهل السنة منتقل کرد)
    (بدون تفاوت)

    نسخهٔ ‏۷ اوت ۲۰۲۳، ساعت ۱۳:۵۸

    أحاديث أهل البيت عن طرق أهل السنة
    أحاديث أهل‌البيت عن طرق أهل السنة
    پدیدآورانحسيني روحاني، مهدي (نویسنده)

    احمدي ميانجي، علي (نویسنده)

    جامعه مدرسين حوزه علميه قم. دفتر انتشارات اسلامي (گردآورنده)
    ناشرجماعة المدرسين في الحوزة العلمية بقم. مؤسسة النشر الإسلامي
    مکان نشرايران - قم
    سال نشر1421ق. أحاديث أهل‌البيت عن طرق أهل السنة
    چاپيکم
    شابک964-470-298-0
    موضوعاحاديث اهل سنت - قرن 14

    خاندان نبوت - احاديث اهل سنت

    احاديث احکام
    زبانعربي
    کد کنگره
    ‏‎‏/‎‏ح‎‏5‎‏الف‎‏3 / 117/2 BP

    أحاديث أهل‌البيت عن طرق أهل السنة تألیف سید محمدمهدی حسینی روحانی و علی احمدی میانجی، اثری حدیثی است که در سلسله اسناد آنها عامه قرار دارند، و از امامان معدوم نقل حدیث و روایت کرده‌اند. چگونگی حفظ و تدوین حدیث، پس از درگذشت رسول خدا دچار سرنوشت حزن‌انگیزی شد و در نتیجه از نگارش آن جلوگیری به عمل آمد. پس از این ماجرا بیشتر احادیث از طریق خاندان پیامبر و اهل بیت(ع) گسترش یافت و از این رو، در منابع اهل سنت نیز، روایات فراوانی از این خاندان عظیم‌الشان نقل شده است.

    نفس وجود چنین امری، حکایت از جایگاه والای علمی و دینی اهل‌بیت(ع) در میان مسلمانان دارد و گو اینکه نویسندگان کتاب نیز، در ضمن عرضه چنین روایاتی، درصدد اثبات آن بوده‌اند. آنها کتاب‌های صحاح سته، سنن، مسانید، جوامع روایی، مصنفات، کتاب های فقهی و تاریخی اهل سنت را به دقت جست‌وجو کرده و آن دسته از احادیث اهل بیت را که عامه نقل کرده‌اند، جمع‌آوری نموده و در این کتاب تنظیم و ارائه کرده‌اند. عمده مصادر کتاب، کتاب‌های کهن است و احیانا از متأخران نیز مانند کنزالعمال والدرالمنقور در میان آنها وجود دارد.

    در این اثر، از ۲۱۹ کتاب اهل سنت، حدیت گردآوری شده که اغلب از نوشته‌های قرن‌های سوم تا ششم هستند. کتاب به سبک کتاب‌های حدیثی تدوین شده و اسانید حدیث در آغاز ذکر و آن‌گاه متن حدیث نقل شده است. مأخذ احادیث قبل از حدیث با ذکر نام کتاب و جلد و صفحه مشخص شده است. در صورتی که یک حدیث از طرق گوناگون نقل شده، با ذکر آن طرق به احادیث مرتبط در ابواب دیگر نیزه اشاره شده است.

    کتاب به ترتیب در فقه، تفسیر، عقاید، فضایل، تاریخ، حکمت و آداب و ملاحم است. اولین بخش این مجموعه در فقه است که از کتاب طهارت و احکام آب‌ها شروع شده و به ترتیب کتاب‌های فقهی ادامه یافته است. کتاب نخست از طهارت تا احکام میت و دفن است. تاکنون از این اثر تنها یک جلد منتشر شده است. [۱]


    پانويس

    1. ر.ک: کتابشناسی توصیفی اهل‌بیت علیهم‌السلام، ص20-21


    منابع مقاله

    کتابشناسی توصیفی اهل‌بیت علیهم‌السلام، به کوشش معاونت فرهنگی مجمع جهانی اهل‌بیت علیهم‌السلام، ناشر مرکز چاپ و نشر مجمع جهانی اهل‌بیت علیهم‌السلام، چاپ اول، 1383

    وابسته‌ها