گیتاشناسی كشورها: تفاوت میان نسخه‌ها

    از ویکی‌نور
    جز (جایگزینی متن - 'ه‎ها' به 'ه‎‌‌ها')
    بدون خلاصۀ ویرایش
    خط ۲۵: خط ۲۵:
    | پیش از =  
    | پیش از =  
    }}
    }}
    '''گیتاشناسی کشورها'''، اثر محمود محجوب و فرامرز یاوری، کتابی است در جغرافیای طبیعی، سیاسی، اقتصادی و تاریخی کشورها.
    '''گیتاشناسی کشورها'''، اثر [[محجوب، محمود|محمود محجوب]] و [[یاوری، فرامرزی|فرامرز یاوری]]، کتابی است در جغرافیای طبیعی، سیاسی، اقتصادی و تاریخی کشورها.


    مطالب این کتاب که عنوان آن، مترادف با جغرافیای جهان است، خیلی فراتر از عالم وسیع جغرافیا تنظیم شده و آن‌قدر اطلاعات گوناگون مفید و مورد نیاز روز در آن گنجانده شده که کتاب را به‌صورت دایرة‌المعارفی درآورده است که هر باسوادی می‌تواند از آن به‌نحو دلخواه استفاده نماید<ref>ر.ک: مقدمه، ص5</ref>.
    مطالب این کتاب که عنوان آن، مترادف با جغرافیای جهان است، خیلی فراتر از عالم وسیع جغرافیا تنظیم شده و آن‌قدر اطلاعات گوناگون مفید و مورد نیاز روز در آن گنجانده شده که کتاب را به‌صورت دایرة‌المعارفی درآورده است که هر باسوادی می‌تواند از آن به‌نحو دلخواه استفاده نماید<ref>ر.ک: مقدمه، ص5</ref>.

    نسخهٔ ‏۴ اوت ۲۰۲۳، ساعت ۱۵:۱۹

    ‏گیتا شناسی كشورها
    گیتاشناسی كشورها
    پدیدآورانمحجوب، محمود (نويسنده) یاوری، فرامرزی (گردآورنده)
    عنوان‌های دیگرجغرافیای طبیعی، سیاسی، اقتصادی و تاریخی
    ناشرگیتا شناسی
    مکان نشرایران - تهران
    سال نشر1372ش
    چاپ7
    شابک-
    موضوعدایره المعارف‏ها و واژه نامه‎‌‌ها - فرهنگ جغرافیایی
    زبانفارسی
    تعداد جلد1
    کد کنگره
    ‎‏/‎‏م‎‏3‎‏گ‎‏9 103/5 ‏G‎‏
    نورلایبمطالعه و دانلود pdf

    گیتاشناسی کشورها، اثر محمود محجوب و فرامرز یاوری، کتابی است در جغرافیای طبیعی، سیاسی، اقتصادی و تاریخی کشورها.

    مطالب این کتاب که عنوان آن، مترادف با جغرافیای جهان است، خیلی فراتر از عالم وسیع جغرافیا تنظیم شده و آن‌قدر اطلاعات گوناگون مفید و مورد نیاز روز در آن گنجانده شده که کتاب را به‌صورت دایرة‌المعارفی درآورده است که هر باسوادی می‌تواند از آن به‌نحو دلخواه استفاده نماید[۱].

    کتاب به چهار بخش یا به یک بخش اصلی و سه قسمت ضمیمه، تقسیم شده که در بخش اصلی و اول آن، کلیات جغرافیایی 239 کشور یا واحد سیاسی، مورد بحث قرار گرفته است. در این بخش، نام هر واحد، به‌صورت‌های رسمی و بین‌المللی و محلی ذکر شده و سپس، اطلاعات معمولی جغرافیایی، مانند: موقعیت و حدود و مرزها، ناهمواری، آب و هوا، حیات نباتی و حیوانی، محصولات، طرق ارتباطی و روابط بازرگانی و سیاسی، به‌تفصیل و بر اساس آخرین اطلاعات آماری، داده شده است. آنگاه درباره جمعیت و ترکیب قومی و مذهبی و زبانی و سنی و شغلی هر واحد، بحث مفصلی به میان آمده و ملاحظات آماری از قبیل عمر متوسط مردان و زنان و توزیع سنی و نیروی کار و میزان سواد و امثال آن، فراهم شده که خود این‌گونه اطلاعات از لحاظ درک مسائل واقعی کشورها، اهمیت فراوان دارد. در این بخش از کتاب، آخرین و تازه‌ترین ارقام ذکر شده است[۲].

    در بخش دوم یا ضمیمه اول، گیتاشناسی کشورها از 24 نقشه تشکیل شده که تقریبا تمام اعلام جغرافیایی یادشده در بخش اول را در بر دارد و مراجعه بدان، درک مطالب بخش اول را آسان می‌سازد[۳].

    در بخش سوم یا ضمیمه دوم، به شرح سازمان‌ها و مجامع بین‌المللی و نحوه کار و فلسفه ایجاد هریک پرداخته شده[۴] و آخرین بخش یا ضمیمه سوم، به واژه‌نامه جغرافیایی اختصاص یافته است[۵].

    یکی از مزایای اثر حاضر، تازه بودن اطلاعات و مخصوصا آمارهای آن است که در این مورد، تا آن حد دقت شده است که در پایان کتاب، چند صفحه به تغییراتی که در حین چاپ رخ داده، اختصاص داده شده است[۶].

    پانویس

    1. ر.ک: مقدمه، ص5
    2. ر.ک: همان، ص5-6
    3. ر.ک: همان، ص6
    4. ر.ک: همان
    5. ر.ک: همان
    6. ر.ک: همان، ص6

    منابع مقاله

    مقدمه کتاب.


    وابسته‌ها