اسرار سلوک: تفاوت میان نسخه‌ها

    از ویکی‌نور
    بدون خلاصۀ ویرایش
    جز (جایگزینی متن - ' ' به ' ')
    برچسب‌ها: ویرایش همراه ویرایش از وبگاه همراه
     
    (۷ نسخهٔ میانی ویرایش شده توسط ۳ کاربر نشان داده نشد)
    خط ۵: خط ۵:
    | پدیدآورندگان
    | پدیدآورندگان
    | پدیدآوران =  
    | پدیدآوران =  
    [[تالهی همدانی، محمد هادی ]] (نويسنده)
    [[تألهی همدانی، محمدهادی]] (نويسنده)
    [[تالهي، محمد حسين ]] (گردآورنده)
    [[تالهي، محمد حسين]] (گردآورنده)
    |زبان
    |زبان
    | زبان = فارسی
    | زبان = فارسی
    | کد کنگره =    
    | کد کنگره =
    | موضوع =اخلاق اسلامی
    | موضوع =اخلاق اسلامی
    |ناشر  
    |ناشر  
    خط ۲۵: خط ۲۵:
    | پیش از =  
    | پیش از =  
    }}
    }}
    '''اسرار سلوک''' گفتارهایی است در اخلاق، تهذیب نفس و سیر و سلوک از آیت‌الله شیخ محمدهادی تالهی همدانی (1282- 1375ش) که توسط محمدحسین تالهی گردآوری و با تدوین و تنظیم حسین ایزدی، ویراست و تحقیق سعید فلاحی و نظارت علمی حسن سجادی پور، منتشرشده است.
    '''اسرار سلوک''' گفتارهایی است در اخلاق، تهذیب نفس و سیر و سلوک از [[تألهی همدانی، محمدهادی|آیت‌الله شیخ محمدهادی تالهی همدانی]] (1282- 1375ش) که توسط [[تالهي، محمد حسين|محمدحسین تالهی]] گردآوری و با تدوین و تنظیم [[حسین ایزدی]]، ویراست و تحقیق [[سعید فلاحی]] و نظارت علمی [[حسن سجادی پور]]، منتشرشده است.


    کتاب پیش‌رو، از بین ده‌ها صفحه نوشته متفرقه از آیت‌الله تألهی همدانی گردآوری و تنظیم‌شده است. میراث مکتوب باقیمانده از این عالم ربانی، بسیار گسترده و پرحجم است؛ ازهمین‌رو، برای تدوین اثر حاضر، مراحل مختلفی طی شده است که توجه به آن‌ها، باعث پی بردن به ویژگی‌های کتاب خواهد شد:
    کتاب پیش‌رو، از بین ده‌ها صفحه نوشته متفرقه از [[تألهی همدانی، محمدهادی|آیت‌الله تألهی همدانی]] گردآوری و تنظیم‌شده است. میراث مکتوب باقیمانده از این عالم ربانی، بسیار گسترده و پرحجم است؛ ازهمین‌رو، برای تدوین اثر حاضر، مراحل مختلفی طی شده است که توجه به آن‌ها، باعث پی بردن به ویژگی‌های کتاب خواهد شد:
    در گام نخست، به استخراج جملات و کلمات ایشان که در حاشیه کتاب‌ها و لابه‌لای نوشته‌های متفرقه وجود داشت، پرداخته‌شده است. گام بعدی، دسته‌بندی این جملات و نوشته‌ها بود تا دسته موضوعی هر بخش مشخص شود. پس از عنوان گذاری، نوبت به موضوع‌بندی این جملات رسید. با طی این مراحل، مجموعه‌ای نسبتاً منسجم‌تر از مراحل پیشین به دست آمد، ولی همچنان راه دشواری تا رسیدن به متنی نهایی و دارای انسجام محتوایی در پیش بود. ازاین‌رو، بازهم جملات انتخاب‌شده، مورد بازبینی و گزینش و حذف قرار گرفت تا درنهایت بخشی از آن حجم وسیع، در قالب محتوای پیش روی باقی ماند<ref>پیشگفتار، ص13</ref>.
    در گام نخست، به استخراج جملات و کلمات ایشان که در حاشیه کتاب‌ها و لابه‌لای نوشته‌های متفرقه وجود داشت، پرداخته‌شده است. گام بعدی، دسته‌بندی این جملات و نوشته‌ها بود تا دسته موضوعی هر بخش مشخص شود. پس از عنوان گذاری، نوبت به موضوع‌بندی این جملات رسید. با طی این مراحل، مجموعه‌ای نسبتاً منسجم‌تر از مراحل پیشین به دست آمد، ولی همچنان راه دشواری تا رسیدن به متنی نهایی و دارای انسجام محتوایی در پیش بود. ازاین‌رو، بازهم جملات انتخاب‌شده، مورد بازبینی و گزینش و حذف قرار گرفت تا درنهایت بخشی از آن حجم وسیع، در قالب محتوای پیش روی باقی ماند<ref>پیشگفتار، ص13</ref>.


    این نوشته‌های متفرقه که همه در حوزه اخلاق و عرفان تعریف می‌شدند، برای انسجام‌بخشی نیازمند چارچوب و ساختار فنی و علمی بودند و از سویی در این حوزه دسته‌بندی‌های متنوع و متعددی ارائه‌شده است؛ اما درنهایت و با بررسی کتاب‌های متعدد اخلاقی، این اثر بر اساس کتاب ارزشمند «مراحل اخلاق در قرآن» از مجموعه تفسیر موضوعی آیت‌الله جوادی آملی تصویب و تنظیم گردید<ref>همان، ص13- 14</ref>.
    این نوشته‌های متفرقه که همه در حوزه اخلاق و عرفان تعریف می‌شدند، برای انسجام‌بخشی نیازمند چارچوب و ساختار فنی و علمی بودند و از سویی در این حوزه دسته‌بندی‌های متنوع و متعددی ارائه‌شده است؛ اما درنهایت و با بررسی کتاب‌های متعدد اخلاقی، این اثر بر اساس کتاب ارزشمند «[[[مراحل اخلاق در قرآن]]» از مجموعه تفسیر موضوعی [[آیت‌الله جوادی آملی]] تصویب و تنظیم گردید<ref>همان، ص13- 14</ref>.


    ازآنجایی‌که کتاب بر اساس نوشته‌های متفرقه پدید آمده، لذا از آن، انتظاری که از اثری قلمی مستقل در حوزه سیروسلوک می‌رود، مورد توقع نیست؛ ولی در حد امکان، تلاش شده است تا محتوایی گردآوری‌شده، دارای ترتیبی منطقی باشد. پس کتاب بر اساس سیر پیش‌گفته تنظیم گردیده و در آغاز آن، فصلی با عنوان «مبادی و مقدمات» افزوده‌شده است. در پایان کتاب نیز بخش دیگری از نوشتارهای آیت‌الله تألهی در موضوع کلی اخلاق که ذیل سرفصل‌های چهارگانه(مبادی و مقدمات، موانع نظری و عملی سیر و سلوک، مراحل مانع‌زدایی از سیر و سلوک، برخی مقامات عارفان و مراحل سیر و سلوک<ref>فهرست، ص8-7</ref>.
    ازآنجایی‌که کتاب بر اساس نوشته‌های متفرقه پدید آمده، لذا از آن، انتظاری که از اثری قلمی مستقل در حوزه سیروسلوک می‌رود، مورد توقع نیست؛ ولی در حد امکان، تلاش شده است تا محتوایی گردآوری‌شده، دارای ترتیبی منطقی باشد. پس کتاب بر اساس سیر پیش‌گفته تنظیم گردیده و در آغاز آن، فصلی با عنوان «مبادی و مقدمات» افزوده‌شده است. در پایان کتاب نیز بخش دیگری از نوشتارهای [[تألهی همدانی، محمدهادی|آیت‌الله تألهی]] در موضوع کلی اخلاق که ذیل سرفصل‌های چهارگانه(مبادی و مقدمات، موانع نظری و عملی سیر و سلوک، مراحل مانع‌زدایی از سیر و سلوک، برخی مقامات عارفان و مراحل سیر و سلوک<ref>فهرست، ص8-7</ref>) قرار نمی‌گرفت، در قالب ضمیمه آورده شده است. بخش ضمیمه دارای چهار فصل است: گفتارهایی در اخلاق اجتماعی، پندها و اندرزها، حکایات پندآموز و فواید متفرقه<ref>ر.ک: همان، ص14</ref>.
    ) قرار نمی‌گرفت، در قالب ضمیمه آورده شده است. بخش ضمیمه دارای چهار فصل است: گفتارهایی در اخلاق اجتماعی، پندها و اندرزها، حکایات پندآموز و فواید متفرقه<ref>ر.ک: همان، ص14</ref>.




    خط ۴۶: خط ۴۵:
    [[رده:کتاب‌شناسی]]
    [[رده:کتاب‌شناسی]]
    [[رده:مقالات شهریور 01 مکرمی]]
    [[رده:مقالات شهریور 01 مکرمی]]
    [[رده:مقالات بازبینی شده1]]  
    [[رده:مقالات بازبینی شده1]]
    [[رده:مقالات بازبینی نشده2]]
     
     
    [[رده:مقالات بازبینی شده2 مهرماه 1401]]

    نسخهٔ کنونی تا ‏۲ اوت ۲۰۲۳، ساعت ۰۰:۱۸

    اسرار سلوک
    اسرار سلوک
    پدیدآورانتألهی همدانی، محمدهادی (نويسنده) تالهي، محمد حسين (گردآورنده)
    سال نشر1398ش
    چاپ1
    شابک978-600-8994-67-1
    موضوعاخلاق اسلامی
    زبانفارسی
    تعداد جلد1
    نورلایبمطالعه و دانلود pdf

    اسرار سلوک گفتارهایی است در اخلاق، تهذیب نفس و سیر و سلوک از آیت‌الله شیخ محمدهادی تالهی همدانی (1282- 1375ش) که توسط محمدحسین تالهی گردآوری و با تدوین و تنظیم حسین ایزدی، ویراست و تحقیق سعید فلاحی و نظارت علمی حسن سجادی پور، منتشرشده است.

    کتاب پیش‌رو، از بین ده‌ها صفحه نوشته متفرقه از آیت‌الله تألهی همدانی گردآوری و تنظیم‌شده است. میراث مکتوب باقیمانده از این عالم ربانی، بسیار گسترده و پرحجم است؛ ازهمین‌رو، برای تدوین اثر حاضر، مراحل مختلفی طی شده است که توجه به آن‌ها، باعث پی بردن به ویژگی‌های کتاب خواهد شد: در گام نخست، به استخراج جملات و کلمات ایشان که در حاشیه کتاب‌ها و لابه‌لای نوشته‌های متفرقه وجود داشت، پرداخته‌شده است. گام بعدی، دسته‌بندی این جملات و نوشته‌ها بود تا دسته موضوعی هر بخش مشخص شود. پس از عنوان گذاری، نوبت به موضوع‌بندی این جملات رسید. با طی این مراحل، مجموعه‌ای نسبتاً منسجم‌تر از مراحل پیشین به دست آمد، ولی همچنان راه دشواری تا رسیدن به متنی نهایی و دارای انسجام محتوایی در پیش بود. ازاین‌رو، بازهم جملات انتخاب‌شده، مورد بازبینی و گزینش و حذف قرار گرفت تا درنهایت بخشی از آن حجم وسیع، در قالب محتوای پیش روی باقی ماند[۱].

    این نوشته‌های متفرقه که همه در حوزه اخلاق و عرفان تعریف می‌شدند، برای انسجام‌بخشی نیازمند چارچوب و ساختار فنی و علمی بودند و از سویی در این حوزه دسته‌بندی‌های متنوع و متعددی ارائه‌شده است؛ اما درنهایت و با بررسی کتاب‌های متعدد اخلاقی، این اثر بر اساس کتاب ارزشمند «[[[مراحل اخلاق در قرآن]]» از مجموعه تفسیر موضوعی آیت‌الله جوادی آملی تصویب و تنظیم گردید[۲].

    ازآنجایی‌که کتاب بر اساس نوشته‌های متفرقه پدید آمده، لذا از آن، انتظاری که از اثری قلمی مستقل در حوزه سیروسلوک می‌رود، مورد توقع نیست؛ ولی در حد امکان، تلاش شده است تا محتوایی گردآوری‌شده، دارای ترتیبی منطقی باشد. پس کتاب بر اساس سیر پیش‌گفته تنظیم گردیده و در آغاز آن، فصلی با عنوان «مبادی و مقدمات» افزوده‌شده است. در پایان کتاب نیز بخش دیگری از نوشتارهای آیت‌الله تألهی در موضوع کلی اخلاق که ذیل سرفصل‌های چهارگانه(مبادی و مقدمات، موانع نظری و عملی سیر و سلوک، مراحل مانع‌زدایی از سیر و سلوک، برخی مقامات عارفان و مراحل سیر و سلوک[۳]) قرار نمی‌گرفت، در قالب ضمیمه آورده شده است. بخش ضمیمه دارای چهار فصل است: گفتارهایی در اخلاق اجتماعی، پندها و اندرزها، حکایات پندآموز و فواید متفرقه[۴].


    پانویس

    1. پیشگفتار، ص13
    2. همان، ص13- 14
    3. فهرست، ص8-7
    4. ر.ک: همان، ص14

    منابع مقاله

    مقدمه و متن کتاب.

    وابسته‌ها