موسوعة زیارات المعصومین علیهم‌السلام: تفاوت میان نسخه‌ها

    از ویکی‌نور
    بدون خلاصۀ ویرایش
    جز (جایگزینی متن - ' ،' به '، ')
    برچسب‌ها: ویرایش همراه ویرایش از وبگاه همراه
    خط ۵۵: خط ۵۵:
    مقدمه اين كتاب، را كه در 500 صفحه، دربارۀ مفهوم، اهداف و آداب زيارت نوشته شده، مى‌تواند به عنوان كتابى مستقل، درباره فلسفۀ زيارت و دعا و توسل از ديدگاه اهل بيت علیهم‌السلام  منتشر شود.
    مقدمه اين كتاب، را كه در 500 صفحه، دربارۀ مفهوم، اهداف و آداب زيارت نوشته شده، مى‌تواند به عنوان كتابى مستقل، درباره فلسفۀ زيارت و دعا و توسل از ديدگاه اهل بيت علیهم‌السلام  منتشر شود.


    در اين مقدمه، با استناد به آيات الهى و احاديث اهل بيت علیهم‌السلام ، مفاهيم مورد نظر به دقت بررسى شده و جايگاه والاى آنها در فرهنگ اسلامى تبيين و تشريح شده است. در پايان اين مقدمۀ عالمانه، فهرستى از كتاب‌ها و نسخه‌هاى خطى، با موضوع زيارت، توسل و مزار آمده است كه تحت اين عناوين دسته بندى شده‌اند:
    در اين مقدمه، با استناد به آيات الهى و احاديث اهل بيت علیهم‌السلام،  مفاهيم مورد نظر به دقت بررسى شده و جايگاه والاى آنها در فرهنگ اسلامى تبيين و تشريح شده است. در پايان اين مقدمۀ عالمانه، فهرستى از كتاب‌ها و نسخه‌هاى خطى، با موضوع زيارت، توسل و مزار آمده است كه تحت اين عناوين دسته بندى شده‌اند:


    كتب الزيارات عند الاماميه، كتب الزيارات عند العامه، كتب الزيارت المجهولۀ المؤلف، الزيارات ضمن كتب الادعيه و المناسك عند الاماميه، شروح الزيارات، تاريخ المزارات.
    كتب الزيارات عند الاماميه، كتب الزيارات عند العامه، كتب الزيارت المجهولۀ المؤلف، الزيارات ضمن كتب الادعيه و المناسك عند الاماميه، شروح الزيارات، تاريخ المزارات.

    نسخهٔ ‏۳ ژوئیهٔ ۲۰۲۳، ساعت ۱۱:۱۱

    موسوعة زيارات المعصومين عليهم السلام
    موسوعة زیارات المعصومین علیهم‌السلام
    پدیدآورانموسسه امام هادي (ع) (نویسنده)
    ناشرپيام امام هادي (عليه السلام)
    مکان نشرايران - قم
    سال نشر1426ق.
    چاپدوم
    شابک964-94151-2-2
    موضوعزيارت - آداب و رسوم
    زيارت - فلسفه
    زيارتگاه‏هاي اسلامي
    دعاها
    
    زيارتنامه ها
    تعداد جلد7 -6
    کد کنگره
    ‏ ‎‏/‎‏م‎‏8 / 262 BP
    نورلایبمطالعه و دانلود pdf

    موسوعة الزیارات المعصومین تألیف جمعى از پژوهشگران، دايرة المعارفى از زيارات معصومين علیهم‌السلام است كه بر اساس مهم‌ترين منابع زيارتى شيعه استخراج و در قالب اين مؤسوعه تنظيم و تدوين شده است. بنابراين مى‌توان گفت كه مهم‌ترين امتياز اين كتاب به غير از جامع بودن آن، مستند بودن تمامى زيارات آن است.

    نصوص زيارات و غير آن، از منابع روايى و كتاب‌هاى خطى و چاپى استخراج گرديده و اختلاف نسخه‌ها نيز در پاورقى يادآورى شده است. درباره شخصيت‌ها و رجال نام برده در كتاب، زندگى‌نامه كوتاهى در پاورقى ذكر شده است.

    اين كتاب با زيارات رسول الله(ص) و بيان فضائل شهر مدينه و ثواب زيارت حضرت آغاز مى‌شود و تا زيارات حضرت حجّت(عج) و بيان فضل سامراء و سرداب مقدس ادامه مى‌يابد.

    فصل پايانى نيز به زيارات جامعه اختصاص دارد. نحوه ارائه مطالب و زيارات هر كدام از معصومين علیهم‌السلام در قالب هشت باب به شرح زير آمده است:

    باب اول: زندگينامه مختصرى از هر معصوم.

    باب دوم: فضيلت قبر و تربت هر معصوم.

    باب سوم: فضيلت زيارت هر معصوم.

    باب چهارم: اوقات مستحب براى زيارت هر معصوم.

    باب پنجم: آداب زيارت هر معصوم.

    باب ششم: كيفيت زيارت هر معصوم.

    باب هفتم: آداب بعد از زيارت هر معصوم.

    باب هشتم: كيفيت وداع با معصوم.

    مقدمه اين كتاب، را كه در 500 صفحه، دربارۀ مفهوم، اهداف و آداب زيارت نوشته شده، مى‌تواند به عنوان كتابى مستقل، درباره فلسفۀ زيارت و دعا و توسل از ديدگاه اهل بيت علیهم‌السلام منتشر شود.

    در اين مقدمه، با استناد به آيات الهى و احاديث اهل بيت علیهم‌السلام، مفاهيم مورد نظر به دقت بررسى شده و جايگاه والاى آنها در فرهنگ اسلامى تبيين و تشريح شده است. در پايان اين مقدمۀ عالمانه، فهرستى از كتاب‌ها و نسخه‌هاى خطى، با موضوع زيارت، توسل و مزار آمده است كه تحت اين عناوين دسته بندى شده‌اند:

    كتب الزيارات عند الاماميه، كتب الزيارات عند العامه، كتب الزيارت المجهولۀ المؤلف، الزيارات ضمن كتب الادعيه و المناسك عند الاماميه، شروح الزيارات، تاريخ المزارات.

    منبع اصلى پژوهشگران اين مجموعه در استخراج اين اسامى، كتاب‌هاى الذريعه، فهرست المكتبة المرعشية، كشف الظنون، فهرست مكتبۀ آية الله گلپايگانى، فهرست مكتبة الآستانة الرضويه بوده است.

    از ديگر امتيازهاى اين مقدمه، بيان آرا، نظرات و شبهات ابن تيميّه، درباره زيارت و گردآورى پاسخ‌هاى مستند و مستدلّ عالمان اهل سنت و شيعه به آنهاست. در اين بخش، با استناد به منابع مهم اهل سنت و از زبان عالمان، به شبهات مطرح شده از سوى وهابيان پاسخ داده شده است.

    فهرست

    جلد اول: تمهيد، مفهوم الزيارة، الهدف من الزيارة، الزيارة فى القرآن و السنة، ثواب الزيارة، آداب الزيارة، طلب الشفاعة، شروح الزيارات و...؛

    جلد دوم: زيارات رسول الله(ص) (فضل المدينة، فضل مسجده و موضع قبره، فضل زيارته، الاوقات المستحبة لزيارته، آداب زيارته، كيفيتة زيارته و...)؛

    زيارات فاطمة الزهراء (فضل موضع قبرها، فى موضع قبرها، فضل زيارتها، الاوقات المستحبة لزيارتها و...)؛

    زيارات الائمة بالبقيع (زيارات الامام الحسن بن على(ص)، زيارات الامام على بن الحسين(ص)، زيارات الامام الباقر(ع)، زيارات الامام الصادق(ع)، الزيارات الجامعة للائمة بالبقيع)؛

    جلد سوم: زيارات اميرالمؤمنين(ع) (فضل الغرى و الكوفه، فضل موضع قبره، فضل زيارته، كيفية زيارته، زيارته يوم الحادى و العشرين من شهر رمضان و...)؛

    جلد چهارم: زيارات الامام الحسين (فضل كربلاء و تربة قبره، فضل زيارته، الاوقات المستحبة لزيارته، آداب زيارته، كيفية زيارته، زيارته فى يوم عاشوراء و...)؛

    جلد پنجم: زيارات الامام موسى الكاظم(ع) (فضل موضع قبره، فضل زيارته كيفية زيارته و الصلاة عليه، كيفية وداعه و...)؛

    زيارات الامام الجواد(ع) (فضل موضع قبره، فضل زيارته، الاوقات المستحبة لزيارته، زيارتهما المشتركة و...)؛

    زيارات الامام الرضا(ع) (فضل طوس و تربة قبره، فضل زيارته، آداب زيارته و...)؛

    زيارات الامامين العسكريين(ص) (فضل موضع قبرهما، آداب زيارتهما، الآداب بعد الزيارة و...)؛

    زيارات الامام صاحب الزمان(ع) (فضل سامراء و السرداب المقدس، آداب زيارته، الدعاء له و...)؛

    جلد ششم: الزيارات الجامعة (فضل تربة قبورهم، فضل زيارتهم، آداب زيارتهم، زيارتهم فى رجب، زيارتهم بالنيابة و...)؛

    جلد هفتم: فهارس (فهرس اسماء النّبى و الائمة و كناهم و القابهم، فهرس الكنى و الالقاب و النعوت المشتركة للائمة المعصومين، فهرس الاماكن و البقاع، فهرس اوائل الاحاديث و الآثار و الزيارات و...)[۱]

    پانویس

    1. ر.ک: باقریان موحد، رضا، ص190- 193

    منابع مقاله

    باقریان موحد، کتابشناسی زیارت، قم- ایران، نشر مشعر، 1387


    وابسته‌ها