ارزش کتاب و کتابخوانی: تفاوت میان نسخه‌ها

    از ویکی‌نور
    (صفحه‌ای تازه حاوی «{{جعبه اطلاعات کتاب | تصویر =NUR12796J1.jpg | عنوان = ارزش کتاب و کتابخوانی | عنوان‌های دیگر = | پدیدآورندگان | پدیدآوران = انصاریان، حسین (نويسنده) مرکز علمی تحقیقاتی دار العرفان الشیعی (محقق) |زبان | زبان = فارسی | کد کنگره = * * * WBP | موضوع = |ناشر...» ایجاد کرد)
     
    بدون خلاصۀ ویرایش
    خط ۲۵: خط ۲۵:
    | پیش از =  
    | پیش از =  
    }}
    }}
     
    '''ارزش کتاب و کتابخوانی''' بررسى اهميت كتاب و كتابخوانى در دين اسلام با استفاده از آموزه هاى قرآن و سنت است. كتاب حاضر كه برگرفته از سخنان و آثار استاد حسين انصاريان است، به بحث درباره ارزش علم و دانش در اسلام و سيره معصومين(ع) پرداخته و دستورات مؤكد دين اسلام در اين زمينه و در زمينه خواندن كتاب و اهميت آن را بررسى نموده است. نگارنده موضوع كتابت و نگارش كتاب را از مهم ترين امور بشر امروزى خوانده و انتشار كتاب و مطالعه آن را رمز بقاى علوم و رشد فكرى و علمى جوامع بشرى ارزيابى كرده است. وى به توجه ويژه دين اسلام به كسب علم و دانش اشاره كرده و به وجود آيات و روايات فراوان در اين زمينه اشاره مى نمايد. در ادامه رواياتى در مورد اهميت تأليف كتاب، حفظ‍‌ كتاب، انس گرفتن با كتاب و سيره اهل بيت(ع) در اين زمينه و سفارش هاى مؤكد ايشان به اصحاب و خويشاوندان خود در نگهدارى كتاب و مطالعه آن نقل نموده و نكاتى در مورد كتابت، ارث گذاشتن كتاب، مراجعه به كتاب و انس گرفتن با آن در زمانى كه فتنه ها زياد مى شود. داشتن كتاب و كتابخانه و ساير مسائلى كه به يادگيرى مطالب مندرج در كتاب ها كمك مى كند ارائه نموده است. نگارنده كتاب ها را به دو نوع منفى و مثبت تقسيم كرده و بر اين نكته تأكيد مى نمايد كه كتاب هايى كه موجبات تخريب اخلاق و اعتقادات را فراهم مى كنند ارزش خواندن و وقت گذاشتن نداشته و تنها در صورت پاسخ دادن به اباطيل موجود در آن براى اهل فن لازم است كه آن را مطالعه نموده و به نقد عالمانه مطالب بپردازد. وى در عين حال كتاب هاى حاوى مطالب مثبت را وسيله اى براى هدايت بشر توصيف كرده و ارزشمندترين كتاب ها را براى هزاران بار مطالعه، كتب تشريع يا كتب آسمانى و در رأس آن ها قرآن كريم و سخنان اولياى الهى دانسته است. وى هم چنين كتاب آفاق يعنى مطالعه مخلوقات عجيب هستى و كتاب انفس يعنى مطالعه نفس و وجود انسانى را از كتب با ارزش داسته است كه تأمل در آن كتاب ها بسيار لازم است. نگارنده به مشكلات تحصيل در گذشته اشاره كرده و حكاياتى در اين زمينه نقل مى نمايد. وى به همگان توصيه مى كند براى آنكه عمرشان تضييع نشود به مطالعه علوم دينى بپردازند و هيچ گاه در كسب معرفت در حوزه هاى دينى و اسلامى درنگى به خود راه ندهند زيرا دين اسلام و معرفت يافتن نسبت به آن راه سعادت انسان ها است.


    ==وابسته‌ها==
    ==وابسته‌ها==

    نسخهٔ ‏۱۷ ژوئن ۲۰۲۳، ساعت ۱۰:۴۵

    ارزش کتاب و کتابخوانی
    ارزش کتاب و کتابخوانی
    پدیدآورانانصاریان، حسین (نويسنده) مرکز علمی تحقیقاتی دار العرفان الشیعی (محقق)
    ناشردار العرفان
    مکان نشرایران - قم
    سال نشر1388ش
    چاپ1
    شابک978-964-2939-45-9
    زبانفارسی
    تعداد جلد1
    کد کنگره
    * * * WBP
    نورلایبمطالعه و دانلود pdf

    ارزش کتاب و کتابخوانی بررسى اهميت كتاب و كتابخوانى در دين اسلام با استفاده از آموزه هاى قرآن و سنت است. كتاب حاضر كه برگرفته از سخنان و آثار استاد حسين انصاريان است، به بحث درباره ارزش علم و دانش در اسلام و سيره معصومين(ع) پرداخته و دستورات مؤكد دين اسلام در اين زمينه و در زمينه خواندن كتاب و اهميت آن را بررسى نموده است. نگارنده موضوع كتابت و نگارش كتاب را از مهم ترين امور بشر امروزى خوانده و انتشار كتاب و مطالعه آن را رمز بقاى علوم و رشد فكرى و علمى جوامع بشرى ارزيابى كرده است. وى به توجه ويژه دين اسلام به كسب علم و دانش اشاره كرده و به وجود آيات و روايات فراوان در اين زمينه اشاره مى نمايد. در ادامه رواياتى در مورد اهميت تأليف كتاب، حفظ‍‌ كتاب، انس گرفتن با كتاب و سيره اهل بيت(ع) در اين زمينه و سفارش هاى مؤكد ايشان به اصحاب و خويشاوندان خود در نگهدارى كتاب و مطالعه آن نقل نموده و نكاتى در مورد كتابت، ارث گذاشتن كتاب، مراجعه به كتاب و انس گرفتن با آن در زمانى كه فتنه ها زياد مى شود. داشتن كتاب و كتابخانه و ساير مسائلى كه به يادگيرى مطالب مندرج در كتاب ها كمك مى كند ارائه نموده است. نگارنده كتاب ها را به دو نوع منفى و مثبت تقسيم كرده و بر اين نكته تأكيد مى نمايد كه كتاب هايى كه موجبات تخريب اخلاق و اعتقادات را فراهم مى كنند ارزش خواندن و وقت گذاشتن نداشته و تنها در صورت پاسخ دادن به اباطيل موجود در آن براى اهل فن لازم است كه آن را مطالعه نموده و به نقد عالمانه مطالب بپردازد. وى در عين حال كتاب هاى حاوى مطالب مثبت را وسيله اى براى هدايت بشر توصيف كرده و ارزشمندترين كتاب ها را براى هزاران بار مطالعه، كتب تشريع يا كتب آسمانى و در رأس آن ها قرآن كريم و سخنان اولياى الهى دانسته است. وى هم چنين كتاب آفاق يعنى مطالعه مخلوقات عجيب هستى و كتاب انفس يعنى مطالعه نفس و وجود انسانى را از كتب با ارزش داسته است كه تأمل در آن كتاب ها بسيار لازم است. نگارنده به مشكلات تحصيل در گذشته اشاره كرده و حكاياتى در اين زمينه نقل مى نمايد. وى به همگان توصيه مى كند براى آنكه عمرشان تضييع نشود به مطالعه علوم دينى بپردازند و هيچ گاه در كسب معرفت در حوزه هاى دينى و اسلامى درنگى به خود راه ندهند زيرا دين اسلام و معرفت يافتن نسبت به آن راه سعادت انسان ها است.

    وابسته‌ها