عقل سرخ: تفاوت میان نسخه‌ها

    از ویکی‌نور
    (صفحه‌ای تازه حاوی «{{جعبه اطلاعات کتاب | تصویر =NUR116271J1.jpg | عنوان = عقل سرخ | عنوان‌های دیگر = |پدیدآورندگان | پدیدآوران = حکیمی، محمدرضا (نویسنده) |زبان | زبان = فارسی | کد کنگره =‏ | موضوع = مجتهدان و علما، اسلام - بررسی و شناخت |ناشر | ناشر = دلیل ما | مکان نشر = قم | سا...» ایجاد کرد)
     
    جز (جایگزینی متن - 'می کند' به 'می‌کند')
     
    (یک نسخهٔ میانیِ ایجادشده توسط همین کاربر نشان داده نشد)
    خط ۲۸: خط ۲۸:
    '''عقل سرخ'''، اثر [[حکیمی، محمدرضا|محمدرضا حکیمی]] (1314-1400ش)، نوشتاری است مشتمل بر ۲۰ مقاله که به کوشش [[محمد اسفندیاری]] و [[سید محمدکاظم حیدری]] گردآوری شده و ذیل عناوین و مباحث متنوع اعتقادی، کلامی و رجال‌شناسی سامان یافته است.
    '''عقل سرخ'''، اثر [[حکیمی، محمدرضا|محمدرضا حکیمی]] (1314-1400ش)، نوشتاری است مشتمل بر ۲۰ مقاله که به کوشش [[محمد اسفندیاری]] و [[سید محمدکاظم حیدری]] گردآوری شده و ذیل عناوین و مباحث متنوع اعتقادی، کلامی و رجال‌شناسی سامان یافته است.


    گردآورندگان در مقدمه کتاب آورده‌اند: « ... و این دفتر، برگى دیگر است از مجموعۀ آثار استاد علّامه محمّد رضا حکیمى. خوانندگان این آثار، تاکنون بیش از بیست جلد کتاب را مطالعه کرده‌اند و آنچه اینک در دست دارند، دفتر ۲۳ از مجموعۀ آثار استاد است. این دفتر مشتمل بر بیست مقاله است که به تفاریق نوشته و پیشتر چاپ شده بود و اینک با تجدیدنظر منتشر مى‌شود. مجموعۀ حاضر در حدود پنجاه مقاله بود و گردآورندگان، آن را در سه جلد سامان داده بودند، امّا دریغا که استاد از آن همه، فقط بیست مقاله را برگزیده و به یک جلد اقتصار ورزید و دیگر مقالات را به خاطره سپرد. از آنجا که این مقالات در فرصتها و زمانهاى مختلف نوشته شده، ممکن است مطالبى، و گاه آیات و احادیثى، در آنها تکرار شده باشد<ref>مقدمه، ص15</ref>.
    گردآورندگان در مقدمه کتاب آورده‌اند: «... و این دفتر، برگى دیگر است از مجموعۀ آثار استاد علّامه محمّد رضا حکیمى. خوانندگان این آثار، تاکنون بیش از بیست جلد کتاب را مطالعه کرده‌اند و آنچه اینک در دست دارند، دفتر ۲۳ از مجموعۀ آثار استاد است. این دفتر مشتمل بر بیست مقاله است که به تفاریق نوشته و پیشتر چاپ شده بود و اینک با تجدیدنظر منتشر مى‌شود. مجموعۀ حاضر در حدود پنجاه مقاله بود و گردآورندگان، آن را در سه جلد سامان داده بودند، امّا دریغا که استاد از آن همه، فقط بیست مقاله را برگزیده و به یک جلد اقتصار ورزید و دیگر مقالات را به خاطره سپرد. از آنجا که این مقالات در فرصتها و زمانهاى مختلف نوشته شده، ممکن است مطالبى، و گاه آیات و احادیثى، در آنها تکرار شده باشد<ref>مقدمه، ص15</ref>.


    یک مضمون دارای بسامد در آثار استاد حکیمی، از جمله در این اثر، شرح‌حال عالمانی ربانی و اسوگان خودسازی است؛ آن هم به سبکی مخصوص و با عنایت به جنبه تربیتی و آموزشی بزرگان. این موضوع با توجه به جامعه جوان و رهجوی ایران، و لزوم الگوگیری از راهنمایان و الگویان، بس مهم است و امید می‌رود که جوانان را به‌کار آید و در خودسازی راه گشاید. آنچه اهمیت این کار را مضاعف می کند، این است که اینک ما در عصر ارتباطات و تلاقی فرهنگ‌ها به‌سر می‌بریم و چه‌بسا جوانان ایرانی و مسلمان، در شعاع شخصیت بزرگانی از فرهنگ‌های دیگر قرار گیرند و آنچه را خود دارند، از بیگانه بخواهند، و بلکه تمنا کنند<ref>همان، ص16</ref>.
    یک مضمون دارای بسامد در آثار استاد حکیمی، از جمله در این اثر، شرح‌حال عالمانی ربانی و اسوگان خودسازی است؛ آن هم به سبکی مخصوص و با عنایت به جنبه تربیتی و آموزشی بزرگان. این موضوع با توجه به جامعه جوان و رهجوی ایران، و لزوم الگوگیری از راهنمایان و الگویان، بس مهم است و امید می‌رود که جوانان را به‌کار آید و در خودسازی راه گشاید. آنچه اهمیت این کار را مضاعف می‌کند، این است که اینک ما در عصر ارتباطات و تلاقی فرهنگ‌ها به‌سر می‌بریم و چه‌بسا جوانان ایرانی و مسلمان، در شعاع شخصیت بزرگانی از فرهنگ‌های دیگر قرار گیرند و آنچه را خود دارند، از بیگانه بخواهند، و بلکه تمنا کنند<ref>همان، ص16</ref>.


    ==پانویس ==
    ==پانویس ==

    نسخهٔ کنونی تا ‏۱۷ ژوئن ۲۰۲۳، ساعت ۰۸:۴۰

    عقل سرخ
    عقل سرخ
    پدیدآورانحکیمی، محمدرضا (نویسنده)
    ناشردلیل ما
    مکان نشرقم
    سال نشر1383ش
    چاپیکم
    موضوعمجتهدان و علما، اسلام - بررسی و شناخت
    زبانفارسی
    تعداد جلد1
    کد کنگره
    نورلایبمطالعه و دانلود pdf

    عقل سرخ، اثر محمدرضا حکیمی (1314-1400ش)، نوشتاری است مشتمل بر ۲۰ مقاله که به کوشش محمد اسفندیاری و سید محمدکاظم حیدری گردآوری شده و ذیل عناوین و مباحث متنوع اعتقادی، کلامی و رجال‌شناسی سامان یافته است.

    گردآورندگان در مقدمه کتاب آورده‌اند: «... و این دفتر، برگى دیگر است از مجموعۀ آثار استاد علّامه محمّد رضا حکیمى. خوانندگان این آثار، تاکنون بیش از بیست جلد کتاب را مطالعه کرده‌اند و آنچه اینک در دست دارند، دفتر ۲۳ از مجموعۀ آثار استاد است. این دفتر مشتمل بر بیست مقاله است که به تفاریق نوشته و پیشتر چاپ شده بود و اینک با تجدیدنظر منتشر مى‌شود. مجموعۀ حاضر در حدود پنجاه مقاله بود و گردآورندگان، آن را در سه جلد سامان داده بودند، امّا دریغا که استاد از آن همه، فقط بیست مقاله را برگزیده و به یک جلد اقتصار ورزید و دیگر مقالات را به خاطره سپرد. از آنجا که این مقالات در فرصتها و زمانهاى مختلف نوشته شده، ممکن است مطالبى، و گاه آیات و احادیثى، در آنها تکرار شده باشد[۱].

    یک مضمون دارای بسامد در آثار استاد حکیمی، از جمله در این اثر، شرح‌حال عالمانی ربانی و اسوگان خودسازی است؛ آن هم به سبکی مخصوص و با عنایت به جنبه تربیتی و آموزشی بزرگان. این موضوع با توجه به جامعه جوان و رهجوی ایران، و لزوم الگوگیری از راهنمایان و الگویان، بس مهم است و امید می‌رود که جوانان را به‌کار آید و در خودسازی راه گشاید. آنچه اهمیت این کار را مضاعف می‌کند، این است که اینک ما در عصر ارتباطات و تلاقی فرهنگ‌ها به‌سر می‌بریم و چه‌بسا جوانان ایرانی و مسلمان، در شعاع شخصیت بزرگانی از فرهنگ‌های دیگر قرار گیرند و آنچه را خود دارند، از بیگانه بخواهند، و بلکه تمنا کنند[۲].

    پانویس

    1. مقدمه، ص15
    2. همان، ص16

    منابع مقاله

    مقدمه کتاب

    وابسته‌ها