پا به پای آفتاب: گفته‌ها و ناگفته‌ها از زندگی امام خمینی: تفاوت میان نسخه‌ها

    از ویکی‌نور
    بدون خلاصۀ ویرایش
    بدون خلاصۀ ویرایش
    خط ۳۵: خط ۳۵:
    در بخشی از این کتاب مرحوم  حجت‌الاسلام [[سید احمد خمینی]] درباره دوران تحصیل امام فرمایید؛ ظاهرًا امام در سن 21 سالگی وارد حوزه اراک شدند، مرحوم  [[حائری یزدی، عبدالکریم|آیت‌الله حائری]] از اراک برای زیارت به قم  می‌آیند. در قم تعدادی از علماء به گرد ایشان جمع می شوند و از ایشان درخواست می‌کنند که در قم ماندگار شوند، وقتی ایشان در قم  می‌مانند حضرت امام نزد مرحوم  [[حائری یزدی، عبدالکریم|آیت‌الله حائری]]، بیشتر دروس مقدماتی را فرا  می‌گیرند.
    در بخشی از این کتاب مرحوم  حجت‌الاسلام [[سید احمد خمینی]] درباره دوران تحصیل امام فرمایید؛ ظاهرًا امام در سن 21 سالگی وارد حوزه اراک شدند، مرحوم  [[حائری یزدی، عبدالکریم|آیت‌الله حائری]] از اراک برای زیارت به قم  می‌آیند. در قم تعدادی از علماء به گرد ایشان جمع می شوند و از ایشان درخواست می‌کنند که در قم ماندگار شوند، وقتی ایشان در قم  می‌مانند حضرت امام نزد مرحوم  [[حائری یزدی، عبدالکریم|آیت‌الله حائری]]، بیشتر دروس مقدماتی را فرا  می‌گیرند.


    امام، فلسفه را نزد مرحوم  [[رفیعی قزوینی، سید ابوالحسن|آیت‌الله رفیعی]] فرا  میگیرند. درس منظومه را نزد ایشان و شرح اسفار را نزد آقای [[سیدابوالحسنی قزوینی|سید ابوالحسنی قزوینی]] بهره  میگیرند.  امام مقدار زیادی از اسفار را با مرحوم [[کمره‌ای، محمدباقر|کمره ای]] مباحثه  میکنند.
    امام، فلسفه را نزد مرحوم  [[رفیعی قزوینی، سید ابوالحسن|آیت‌الله رفیعی]] فرا  می‌گیرند. درس منظومه را نزد ایشان و شرح اسفار را نزد آقای [[سیدابوالحسنی قزوینی|سید ابوالحسنی قزوینی]] بهره  می‌گیرند.  امام مقدار زیادی از اسفار را با مرحوم [[کمره‌ای، محمدباقر|کمره ای]] مباحثه  میکنند.


    حضرت امام نزد آقای  [[شاه‌آبادی، محمدعلی|شاه‌آبادی]] شرح نصوص را خواندند و همچنین [[مفاتیح الغیب]] را.
    حضرت امام نزد آقای  [[شاه‌آبادی، محمدعلی|شاه‌آبادی]] شرح نصوص را خواندند و همچنین [[مفاتیح الغیب]] را.
    خط ۵۷: خط ۵۷:
    '''جلد پنجم:'''
    '''جلد پنجم:'''


    این کتاب به خاطراتی از حجت‌الاسلام  عباسعلی عمید زنجانی، آیت‌الله  محمد فاضل لنکرانی، حجت‌الاسلام  و المسلمین محمد فاضلی اشتهاردی، سردار سرتیپ حاج علی فضلی، حجت‌الاسلام  لطفعلی فقیهی، حجت‌الاسلام  و المسلمین محمد علی فیض، آیت‌الله  سید محمد صادق لواسانی، آیت‌الله  محمد محمدی گیالنی، مرتضی مرتضایی، آیت‌الله  محمدهادی معرفت، آیت ّ الله  علیرضا ممجد، حجت‌الاسلام  و المسلمین سید علی غیوری، آیت‌الله  حسین مظاهری، آیت‌الله  محمد صادق کرباسچی (تهرانی)، حجت‌الاسلام  و المسلمین عباس محفوظی اختصاص دارد.
    این کتاب به خاطراتی از حجت‌الاسلام  عباسعلی عمید زنجانی، آیت‌الله  محمد فاضل لنکرانی، حجت‌الاسلام  و المسلمین محمد فاضلی اشتهاردی، سردار سرتیپ حاج علی فضلی، حجت‌الاسلام  لطفعلی فقیهی، حجت‌الاسلام  و المسلمین محمد علی فیض، آیت‌الله  سید محمد صادق لواسانی، آیت‌الله  محمد محمدی گیلانی، مرتضی مرتضایی، آیت‌الله  محمدهادی معرفت، آیت ّ الله  علیرضا ممجد، حجت‌الاسلام  و المسلمین سید علی غیوری، آیت‌الله  حسین مظاهری، آیت‌الله  محمد صادق کرباسچی (تهرانی)، حجت‌الاسلام  و المسلمین عباس محفوظی اختصاص دارد.


    '''جلد ششم:'''
    '''جلد ششم:'''

    نسخهٔ ‏۱۵ ژوئن ۲۰۲۳، ساعت ۱۲:۱۲

    پا به پای آفتاب: گفته‌ها و ناگفته‌ها از زندگی امام خمینی(س)
    پا به پای آفتاب: گفته‌ها و ناگفته‌ها از زندگی امام خمینی
    پدیدآورانستوده، امیررضا (نویسنده)
    ناشرپنجره
    مکان نشرتهران
    سال نشر1380
    چاپدوم
    شابک0-06-6353-964-978
    موضوعخمینی، روح‌الله، رهبرانقلاب و بنیانگذارجمهوری اسلامی ایران، ۱۲۷۹ -۱۳۶۸
    تعداد جلد2 جلد
    کد کنگره
    ‏۱۵۷۶DSR/س۲۸پ۲ ۱

    پا به پای آفتاب: گفته‌ها و ناگفته‌ها از زندگی امام خمینی(س) مجموعه‌ای است که توسط امیررضا ستوده گردآوری و تدوین شده است و حکایت گفته‌ها و ناگفته‌هایی از زندگانی امام خمینی(س) است. این مجموعه، خاطرات و مصاحبه‌هایی درباره حضرت امام می‌باشد.برخی دیگر از خاطرات نیز از مصاحبه‌ها و مقالات چاپ شده در روزنامه‌ها و مجلات استخراج شده است و پارهای نیز برگرفته از مصاحبه‌های پخش شده از صدا و سیمای جمهوری اسلامی ایران است.

    مجموع این مطالب در شش جلد تنظیم شده است.

    جلد اول:

    فصل اول یا همان جلد اول مربوط به روایت اهل بیت و بستگان امام از ایشان است.این فصل به ترتیب سنی راویان خاطرات منظم شده است. از این رو ابتدا خاطرات آیت‌الله پسندیده را آمده و سپس خاطرات همسر امام و سپس سایر اعضای خانواده.

    در بخشی از این کتاب مرحوم حجت‌الاسلام سید احمد خمینی درباره دوران تحصیل امام فرمایید؛ ظاهرًا امام در سن 21 سالگی وارد حوزه اراک شدند، مرحوم آیت‌الله حائری از اراک برای زیارت به قم می‌آیند. در قم تعدادی از علماء به گرد ایشان جمع می شوند و از ایشان درخواست می‌کنند که در قم ماندگار شوند، وقتی ایشان در قم می‌مانند حضرت امام نزد مرحوم آیت‌الله حائری، بیشتر دروس مقدماتی را فرا می‌گیرند.

    امام، فلسفه را نزد مرحوم آیت‌الله رفیعی فرا می‌گیرند. درس منظومه را نزد ایشان و شرح اسفار را نزد آقای سید ابوالحسنی قزوینی بهره می‌گیرند. امام مقدار زیادی از اسفار را با مرحوم کمره ای مباحثه میکنند.

    حضرت امام نزد آقای شاه‌آبادی شرح نصوص را خواندند و همچنین مفاتیح الغیب را.

    در ارتباط با تألیفات امام اولین کتاب وی حاشیه به رأس الجالوت بود. بعد شرح مستقلی بر این حدیث نوشتند.

    در سن 27 سالگی مصباح الهدایه و در سن 29 سالگی شرحی بر دعای سحر را نگاشتند. هنوز متأهل نشده بود که اربعین حدیث را تألیف کردند…. [۱]

    جلد دوم:

    در دومین كتاب از مجموعه «پای به پای آفتاب» گفته و ناگفته‌هایی از زندگی امام خمینی (ره) از قول اعضای دفتر و كاركنان بیت ایشان بازگو می‌شود. از جمله این افراد عبارت‌اند از حجت‌الاسلام و المسلمین علی اكبر آشتیانی، هانی افسریان، حجت‌الاسلام و المسلمین سید مهدی امام جمارانی، حجت‌الاسلام و المسلمین محمدعلی انصاری كرمانی، خانم ربابه افقی، سید احمد بهاء الدینی، آیت‌الله محمدرضا توسلی، حجت‌الاسلام و المسلمین سید محمود دعایی.

    جلد سوم:

    در این جلد از مجموعه پابه پای آفتاب به روایت یاران، شاگردان و دوستان حضرت امام پرداخته شده است. این کتاب به خاطراتی از حجت‌الاسلام و المسلمین عبدالعلی قرهی، آیت‌الله سید جعفر کریمی، حجت‌الاسلام و المسلمین سید علی اکبر محتشمی، حجت‌الاسلام و المسلمین علی اکبر مسعودی خمینی، حجت‌الاسلام و المسلمین محمدرضا ناصری، آیت‌الله سید علی خامنه‌ای، آقای شمس آل‌احمد، حجت‌الاسلام و المسلمین احمد احمدی، آیت‌الله محمدعلی اراکی، حجت‌الاسلام و المسلمین رضا استادی، آیت‌الله محمد امامی کاشانی، آیت‌الله ابراهیم امینی، آیت‌الله سیدرضا بهاءالدینی، آیت‌الله شیخ علی پناه اشتهاردی، حجت‌الاسلام و المسلمین مرتضی تهرانی، عالمه محمدتقی جعفری، حجت‌الاسلام و المسلمین محمد جعفری اراکی، حجت‌الاسلام و المسلمین حیدر علی جاللی خمینی اختصاص دارد. گوشه‌هایی از زندگی امام خمینی(ره) که در خاطرات یاران، بستگان و نزدیكان ایشان منعكس میگردد؛ برخی از آنها برای نخستین بار در این کتاب بازگو می‌شوند.

    جلد چهارم:

    حاوی گفته‌ها و ناگفته‌هایی است از زندگی امام خمینی (ره) كه در قالب خاطرات نزدیكان، یاران و شاگردان ایشان روایت شده است. این کتاب دربردارنده خاطرات و مصاحبه‌هایی با افراد ذیل می‌باشد: آیت‌الله محمد ابراهیم جناتی، مهدی چمران، حائری شیرازی، حسن حبیبی، استاد حجت همدانی، حجت‌الاسلام و المسلمین سید محمد باقر حجتی، شهید دکتر سید محمد حسینی بهشتی، عبدالکریم حق‌شناس، دکتر کمال خرازی، آیت‌الله ابوالقاسم خزعلی، آیت‌الله صادق خلخالی، آیت‌الله سید مصطفی خوانساری و حجت‌الاسلام و المسلمین سید هاشم دستغیب، حجت‌الاسلام و المسلمین علی دوانی، مرحوم آیت‌الله عبدالرحیم ربانی شیرازی، مرحوم حجت‌الاسلام و المسلمین محمد مهدی ربانی املشی، مرحوم آقای صادق شاهآبادی، آیت‌الله جعفر سبحانی.......

    جلد پنجم:

    این کتاب به خاطراتی از حجت‌الاسلام عباسعلی عمید زنجانی، آیت‌الله محمد فاضل لنکرانی، حجت‌الاسلام و المسلمین محمد فاضلی اشتهاردی، سردار سرتیپ حاج علی فضلی، حجت‌الاسلام لطفعلی فقیهی، حجت‌الاسلام و المسلمین محمد علی فیض، آیت‌الله سید محمد صادق لواسانی، آیت‌الله محمد محمدی گیلانی، مرتضی مرتضایی، آیت‌الله محمدهادی معرفت، آیت ّ الله علیرضا ممجد، حجت‌الاسلام و المسلمین سید علی غیوری، آیت‌الله حسین مظاهری، آیت‌الله محمد صادق کرباسچی (تهرانی)، حجت‌الاسلام و المسلمین عباس محفوظی اختصاص دارد.

    جلد ششم:

    ششمین شماره از مجموعه «پا به پای آفتاب» حاوی گفته‌ها و ناگفته‌هایی از زندگی امام خمینی (ره) است كه از قول یاران، شاگردان و نزدیكان ایشان بازگو می‌شود. برخی از این افراد عبارتاند از: شهید حجت‌الاسلام و المسلمین فضل‌الله محلاتی، سید محمد مهری، حجت‌الاسلام و المسلمین علی اكبر ناطق نوری، آیت‌الله سید احمد نجفی، مرحوم آیت‌الله ریحان‌الله نخعی گلپایگانی، عباسعلی وكیلی، آیت‌الله سید اسماعیل هاشمی، حجت‌الاسلام و المسلمین علی اكبر هاشمی رفسنجانی، و آیت الله محمد یزدی.در بخشی از كتاب حاضر نیز خاطراتی از گروه پزشكی درباره امام بازگو شده كه از جمله راویان، عبارتاند از: دكتر اسدزاده، دكتر اعلمی هرندی، دكتر هدایتالله الیاسی، دكتر دوایی، دكتر زالی، دكتر ایرج فاضل، دكتر علیرضا یلدا.

    پانویس

    1. ر.ک: بی‌نام، ص67-69


    منابع مقاله

    بی‌نام، طوبی اندیشه (سطح یک)، سیر مطالعاتی اندیشه‌های حضرت امام خمینی(ره)، بنیاد تبیین اندیشه‌های امام خمینی(ره) در دانشگاه‌ها

    وابسته‌ها