گیتاشناسی نوین کشورها: تفاوت میان نسخه‌ها

    از ویکی‌نور
    (صفحه‌ای تازه حاوی «{{جعبه اطلاعات کتاب | تصویر =NUR110019J1.jpg | عنوان = گیتاشناسی نوین کشورها | عنوان‌های دیگر = | پدیدآورندگان | پدیدآوران = جعفری، عباس (نويسنده) جعفری، عباس (مترجم) |زبان | زبان = فارسی | کد کنگره = | موضوع =فرهنگ جغرافیایی - دایره المعارف‏ها و...» ایجاد کرد)
    (بدون تفاوت)

    نسخهٔ ‏۱۵ ژوئن ۲۰۲۳، ساعت ۰۶:۵۱

    گیتاشناسی نوین کشورها
    گیتاشناسی نوین کشورها
    پدیدآورانجعفری، عباس (نويسنده) جعفری، عباس (مترجم)
    ناشرگیتا شناسی
    مکان نشرایران - تهران
    سال نشر1384ش
    چاپ2
    موضوعفرهنگ جغرافیایی - دایره المعارف‏ها و واژه نامه‎ها
    زبانفارسی
    تعداد جلد1
    نورلایبمطالعه و دانلود pdf

    گیتاشناسی نوین کشورها، گردآوری و ترجمه عباس جعفری (متولد 1312ش)، در پاسخ به نیازهای گوناگون و تحولاتی که در جهان علم وسیع جغرافیا در دو دهه اخیر به ‌وجود آمده، تهیه شده است.

    عناوین بخش‌های شش‌گانه کتاب، به‌ترتیب عبارت است از: جهان از آغاز تاکنون، مسائل مهم جهان امروز، گیتاشناسی کشورها، اطلس نوین جهان، سازمان‌ها و مجامع بین‌المللی و واژه‌نامه. دو بخش اول کتاب که حدود 60 صفحه را در بر می‌گیرد، به‌صورتی که اینجا ارائه شده، ابتکاری است که تاکنون در کمتر کتاب یا اطلسی دیده شده و از چندین و چند مسئله مهم تاریخی، اقتصادی، اجتماعی و سیاسی و امثال آن تشکیل می‌شود که بیشتر آن ناشی از تحولات همین دو دهه اخیر است که به‌صورت مسئله درآمده و اطلاع درباره آن مورد توجه هر دانشجو و خواننده کنجکاوی است که به سرنوشت انسان و محیط زیست او علاقه‌مند باشد. در بخش مربوط به تاریخ جهان که از ماقبل تاریخ شروع شده و به سال‌های آغازین قرن بیست‌ویکم منتهی می‌گردد و مراحل سرنوشت‌ساز در هر مورد تحت عنوان دل‌چسبی ارائه می‌شود. آن‌هم به این صورت که در مورد قرن بیستم و مخصوصاً نیمه دوم آن، حوادث بر اساس دهه‌‌ها مورد اشاره واقع شده است. بعد از این اشاره کوتاه به گذشته‌های تاریخی که 26 صفحه کتاب را اشغال کرده، بحث «مسائل مهم جهان امروز» با توصیف محیط زیست و عوامل تخریب و پیامدهای آن آغاز می‌شود و از جنگل‌زدایی و بیابان‌زدایی و آلودگی و تغییرات اقلیمی و محدودیت آب‌های شیرین کره زمین و امثال آن یاد می‌شود.

    بعد از این مقدمات، بخش اصلی کتاب که «گیتاشناسی کشورهای جهان» می‌باشد و خود 80 درصد حجم کتاب را در بر دارد، آغاز می‌شود. آنگاه به بخش جغرافیایی محض، یعنی نقشه‌های جغرافیایی کتاب می‌رسیم که جمعاً 48 صفحه را در بر دارد که به‌صورت رنگی به چاپ رسیده‌اند. سپس بخش خاصی به سازمان‌ ملل متحد و سازمان‌های وابسته به آن و همچنین سایر سازمان‌ها و مجامع بین‌المللی اختصاص یافته است. سپس در بخش ششم، واژه‌نامه اصطلاحات جغرافیایی فارسی و انگلیسی آمده است. صفحات پایانی مطالب کتاب، به وقایع بسیار مهم جهان که در یکی دو ماه آخر قبل از انتشار آن بروز کرده، تخصیص یافته است[۱]‏.

    پانویس

    1. ر.ک: مقدمه کتاب، ص1-2

    منابع مقاله

    مقدمه کتاب.


    وابسته‌ها