دليل تحرير الوسيلة (كتاب الوقف): تفاوت میان نسخه‌ها

جز
جایگزینی متن - 'آية الله ' به 'آیت‌الله'
جز (جایگزینی متن - 'سيد ابو الحسن اصفهانى' به 'سيد ابو الحسن اصفهانى')
جز (جایگزینی متن - 'آية الله ' به 'آیت‌الله')
خط ۴۱: خط ۴۱:




«دليل تحرير الوسيلة: كتاب الوقف» اثر آية الله شيخ على اكبر سيفى مازندرانى، پژوهشى تحليلى استدلالى در مبناى مستندات و مدارك آرا و مسايل مطرح شده در كتاب تحرير الوسيله است و در بخش حاضر در حدود 650 صفحه مجموعه‌اى وسيع از اين مبانى در فروعات مربوط به وقف و شرايط و احكام وقف شناسايى و تشريح گرديده است.
«دليل تحرير الوسيلة: كتاب الوقف» اثر آیت‌اللهشيخ على اكبر سيفى مازندرانى، پژوهشى تحليلى استدلالى در مبناى مستندات و مدارك آرا و مسايل مطرح شده در كتاب تحرير الوسيله است و در بخش حاضر در حدود 650 صفحه مجموعه‌اى وسيع از اين مبانى در فروعات مربوط به وقف و شرايط و احكام وقف شناسايى و تشريح گرديده است.


== انگيزه تأليف ==
== انگيزه تأليف ==
خط ۵۳: خط ۵۳:
نويسنده به تفصيل، آرا و اقوال فقيهان شيعه را با آراى [[امام خمينى(ره)|امام خمينى]] مى‌سنجد و مبانى و مدارك هر مسئله را شناسايى مى‌كند و با بررسى جنبه‌هاى سندى و دلالتى اين مدارك و مستندات، ارزش فتاوى و نظريه‌ها را توضيح مى‌دهد.
نويسنده به تفصيل، آرا و اقوال فقيهان شيعه را با آراى [[امام خمينى(ره)|امام خمينى]] مى‌سنجد و مبانى و مدارك هر مسئله را شناسايى مى‌كند و با بررسى جنبه‌هاى سندى و دلالتى اين مدارك و مستندات، ارزش فتاوى و نظريه‌ها را توضيح مى‌دهد.


در تبيين نظريه‌ها بيشتر به آراى فقهى حضرت آية الله [[اصفهانی، ابوالحسن|سيد ابو الحسن اصفهانى]] كه بيشترين اختلاف نظر را با صاحب تحرير الوسيله داشته، تكيه كرده است. نويسنده در زمينه ضعف سند روايات به نظريه و عمل مشهور معتقد است و از طرف ديگر ادله قرآنى و روايى و قواعد فقهى را صريح و مكفى در استنباط احكام مى‌داند و حجيت اجماع و اجماعات ادعا شده از سوى برخى از فقها را زير سؤال برده است. بنا بر اين از نظر نويسنده با تكيه بر قواعد اصولى فقهى مى‌توان كليات و مسايل و احكام را استنباط كرد و با تعمق در روايات و آيات فقهى كه پشتوانه فتاوى فقها مى‌باشند به آسانى فروعات گسترده فقهى و مسايل مبتلابه را مى‌توان استخراج و مبانى آنها را مستحكم ساخت و خارج از اين مجموعه به ادله استحسانى و قياسى و اجماعات كه محصول ذهن بشرى است نيازى نيست.
در تبيين نظريه‌ها بيشتر به آراى فقهى حضرت آیت‌الله[[اصفهانی، ابوالحسن|سيد ابو الحسن اصفهانى]] كه بيشترين اختلاف نظر را با صاحب تحرير الوسيله داشته، تكيه كرده است. نويسنده در زمينه ضعف سند روايات به نظريه و عمل مشهور معتقد است و از طرف ديگر ادله قرآنى و روايى و قواعد فقهى را صريح و مكفى در استنباط احكام مى‌داند و حجيت اجماع و اجماعات ادعا شده از سوى برخى از فقها را زير سؤال برده است. بنا بر اين از نظر نويسنده با تكيه بر قواعد اصولى فقهى مى‌توان كليات و مسايل و احكام را استنباط كرد و با تعمق در روايات و آيات فقهى كه پشتوانه فتاوى فقها مى‌باشند به آسانى فروعات گسترده فقهى و مسايل مبتلابه را مى‌توان استخراج و مبانى آنها را مستحكم ساخت و خارج از اين مجموعه به ادله استحسانى و قياسى و اجماعات كه محصول ذهن بشرى است نيازى نيست.


== گزارش محتوا ==
== گزارش محتوا ==
۴۲۵٬۲۲۵

ویرایش