أصول مذهب الإمام أحمد: دراسة اصولیة مقارن: تفاوت میان نسخه‌ها

    از ویکی‌نور
    (صفحه‌ای تازه حاوی «{{جعبه اطلاعات کتاب | تصویر =NUR67241J1.jpg | عنوان = أصول مذهب الإمام أحمد | عنوان‌های دیگر = دراسة،‌ اصولیة،‌ مقا‌رنة‌ | پدیدآورندگان | پدیدآوران = ترکی، عبدالله بن عبدالمحسن (نويسنده) |زبان | زبان = عربی | کد کنگره = /ت4الف6 157 BP | موضوع = |ناشر...» ایجاد کرد)
    (بدون تفاوت)

    نسخهٔ ‏۱۳ مهٔ ۲۰۲۳، ساعت ۱۳:۳۱

    أصول مذهب الإمام أحمد
    أصول مذهب الإمام أحمد: دراسة اصولیة مقارن
    پدیدآورانترکی، عبدالله بن عبدالمحسن (نويسنده)
    عنوان‌های دیگردراسة،‌ اصولیة،‌ مقا‌رنة‌
    ناشرمؤسسة الرسالة
    مکان نشرلبنان - بیروت
    سال نشر1410ق - 1990م
    چاپ3
    زبانعربی
    تعداد جلد1
    کد کنگره
    /ت4الف6 157 BP
    نورلایبمطالعه و دانلود pdf

    اصول مذهب الامام احمد دراسة اصولیة مقارنة اثر عبدالله بن عبدالمحسن ترکی، در معرفی شخصیت امام احمد بن حنبل و تشریح اصول فقهی مذهب وی.

    نویسنده در این کتاب، به دنبال بررسی، تبیین و توضیح ریشه‌ها و اصول مکتب فقهی احمد بن حنبل بوده و این مبانی را در یک بستر روش‌شناختی یکپارچه سامان داده و به ترتیب و جهت‌دهی علمی آن‌ها، پرداخته است. وی مهم‌ترین ویژگی‌های اثر خویش را در مؤلفه‌های زیر، قابل‌بررسی دانسته است:

    1. اشتیاق به ارائه رویکردی صحیح برای شناخت اسلام؛
    2. اشاره به دانش مفیدی که احمد بن حنبل در اختیار جامعه اسلامی قرار داده و قدردانی عمیق از آن؛
    3. معرفی و تقدیر از شخصیت احمد بن حنبل؛ شخصی که به اعتقاد وی، در حق و حقیقت زیسته و با استدلال، کلمات و سلوک خویش، دین اسلام را یاری کرده است[۱].

    نویسنده معتقد است بیداری و آگاهی مسلمانان در عصر حاضر، مستلزم قیامی است که به احیاء اصول‌دین و پایبندی به مبانی محکم آن، منجر شود و ازاین‌رو، اثر حاضر، نقشه‌ای علمی و فکری برای درک صحیح و اجتهاد سلیم و هدایتگر به‌سوی اعمال سودمند و مفید است[۲].

    مطالب، در یک مقدمه، شش باب و خاتمه، سامان‌یافته است. بررسی نص و مسائل مربوط به آن؛ اجماع و مباحث مربوط به آن؛ ادله شرعی مورد اختلاف مانند فتوای صحابی، مصالح مرسله و...؛ قیاس و حجیت آن و اجتهاد و تقلید، موضوعات اصلی ابواب کتاب است.

    برخی از مهم‌ترین ویژگی‌های کتاب را می‌توان در امور زیر، خلاصه نمود:

    1. حذف موارد و مطالب اضافی و حواشی و تمرکز بر ارائه اصل موضوع در ارائه مطالب و مباحث و رعایت ترتیب فنی در سیاق مباحث و اشاره به روش و شیوه احمد حنبل در ارائه مباحث خویش؛
    2. توجه و اهتمام خاص در ضبط نصوص، مخصوصا نص آیات و احادیث؛
    3. ضبط اعلام و ارائه ترجمه و شرح برای ایشان و ذکر منابع و مصادر ترجمه؛
    4. آدرس‌دهی احادیث، آثار و اشعار مذکور در کتاب؛
    5. تنظیم و ارائه فهرست‌های فنی به‌منظور تسهیل در دسترسی خوانندگان به مطالب و مباحث کتاب، اعم از فهرست آیات، احادیث، اعلام و موضوعات و...[۳].

    پانویس

    1. مقدمه، ص14- 15
    2. همان،ص15
    3. همان،ص15-16

    منابع مقاله

    مقدمه و متن کتاب.


    وابسته‌ها