العذب النمير من مجالس الشنقيطي في التفسير: تفاوت میان نسخه‌ها

    از ویکی‌نور
    (صفحه‌ای تازه حاوی «{{جعبه اطلاعات کتاب | تصویر =NUR25272J1.jpg | عنوان = العذب النمير من مجالس الشنقيطي في التفسير | عنوان‌های دیگر = | پدیدآورندگان | پدیدآوران = شنقیطی، محمدامین (نويسنده) سبت، خالد (محقق) ابو زید، بکر بن عبد الله ( زير نظر) |زبان | زبان = عربی |...» ایجاد کرد)
    (بدون تفاوت)

    نسخهٔ ‏۷ مهٔ ۲۰۲۳، ساعت ۱۰:۱۰

    العذب النمير من مجالس الشنقيطي في التفسير
    العذب النمير من مجالس الشنقيطي في التفسير
    پدیدآورانشنقیطی، محمدامین (نويسنده)

    سبت، خالد (محقق)

    ابو زید، بکر بن عبد الله ( زير نظر)
    ناشردار ابن القيم ** دار ابن عفان
    مکان نشرعربستان - ریاض ** مصر - قاهره
    سال نشر1428ق - 2007م
    چاپ2
    شابک-
    موضوعتفاسیر - قرن 14 - تفاسیر اهل سنت - قرن 14
    زبانعربی
    تعداد جلد5
    کد کنگره
    * ‎‏/‎‏ش‎‏9‎‏ع‎‏4 98 BP
    نورلایبمطالعه و دانلود pdf

    العذب المنير في مجالس الشنقيطي في التفسير، اثری از محمد امین بن محمد مختار جکنی شنقیطی (1325-1392ق)، در موضوع تفسیر و علوم قرآن است. این اثر با تحقیق خالد بن عثمان ثبت و زیر نظر بکر بن عبدالله بوزید منتشر شده است.

    نوشتار حاضر در اصل درس‌های تفسیر قرآن نویسنده در مسجد نبوی و اماکن دیگر است که به‌صورت صوتی بوده و پس از پیاده‌سازی عرضه شده است[۱].

    روش نویسنده در تفسیر بیش از هرچیز توسعه و تفصیل در توضیح مباحث است که در غالب مطالب تفسیر حاضر مشاهده می‌شود[۲]. مفسر در این اثر تنها ناقل کلام دیگران نبوده، بلکه به مقایسه و بحث پیرامون آنها پراخته است. در تفسیر آیات، متعرض دلالت آیه و توضیح و بیان معنای همه کلمات آیه شده است[۳].

    وفور مطالب علمی برگرفته از مصادر مختلف تفسیر و غیر تفسیر، برخورداری از استنباطات علمی مفسر، بیان عبرت‌های قرآنی و ربط دادن آن به زندگی روزمره مردم، از ویژگی‌های این تفسیر است[۴].

    محتوای اثر مشتمل بر تفسیر پنج سوره‌ قرآن کریم (سوره بقره، انعام، اعراف، انفال و توبه تا آیه 70) است[۵].

    نسخه حاضر اثر همراه با اضافاتی نسبت به چاپ اول آن است که از مهم‌ترین آنها اضافه صفحاتی در تفسیر آیه 114 سوره انعام، اضافه بیش از بیست صفحه در تکمله تفسیر آیه 67 سوره توبه و مابعد آن تا آیه 70 است[۶].

    محقق، سخنان نویسنده را جز در موارد ضروری، بدون هیچ تصرفی در این اثر آورده و در مواری که سخن نویسنده ناتمام بوده با آورسدن کلمه‌ای مناسب میان علامت [] سخن او را کامل کرده است. همچنین برخی از سؤالات مربوط به تفسیر سوره بقره از مفسر را با جواب آنها در پاورقی آورده است[۷]. وی علاوه بر توضیح برخی عبارات دشوار و اصطلاحات، به مستندسازی و ارجاع احادیث، اقوال و شواهد شعری، مطالب علمی، قواعد و قرائات، به مصادر مربوطه در پاورقی پرداخته است[۸].

    پانویس

    1. ر.ک: مقدمه، ج1، ص16-17 و 35
    2. ر.ک: همان، ص20
    3. ر.ک: همان، ص31-32
    4. ر.ک: همان، ص31
    5. ر.ک: همان، ص34
    6. ر.ک: مقدمه چاپ دوم، ص6
    7. ر.ک: همان، ص40
    8. ر.ک: همان، ص39

    منابع مقاله

    مقدمه.


    وابسته‌ها