تفسير القرآن العظيم للنساء: تفاوت میان نسخه‌ها

    از ویکی‌نور
    (صفحه‌ای تازه حاوی «{{جعبه اطلاعات کتاب | تصویر =NUR25025J1.jpg | عنوان = ‏تفسير القرآن العظيم للنساء | عنوان‌های دیگر = | پدیدآورندگان | پدیدآوران = سید، مجدی فتحی (نويسنده) زلط، قصبی محمود (مقدمهنويس) عامر، هندیه احمد ( مقدمهنويس) خطاب، انور محمود مرسی ( م...» ایجاد کرد)
    (بدون تفاوت)

    نسخهٔ ‏۲۴ آوریل ۲۰۲۳، ساعت ۱۵:۰۰

    ‏تفسير القرآن العظيم للنساء
    تفسير القرآن العظيم للنساء
    پدیدآورانسید، مجدی فتحی (نويسنده)

    زلط، قصبی محمود (مقدمهنويس) عامر، هندیه احمد ( مقدمهنويس)

    خطاب، انور محمود مرسی ( مصحح)
    ناشردار الصحابة للتراث
    مکان نشرمصر - طنطا
    سال نشر1427ق - 2006م
    چاپ1
    شابک-
    موضوعتفاسیر اهل سنت - قرن 14
    زبانعربی
    تعداد جلد5
    کد کنگره
    1427 ‎‏/‎‏س‎‏9‎‏ت‎‏7 98 BP
    نورلایبمطالعه و دانلود pdf

    تفسير القرآن العظيم للنساء، نوشته ابومریم مجدی فتحی سید ابراهیم، دوره کامل تفسیر ترتیبی (از سوره فاتحه تا ناس) به زبان عربی ویژه زنان در 5 جلد با هدف ترغیب بانوان به شناخت و تدبر در قرآن کریم و عمل کردن به آن در زندگی فردی و اجتماعی است.

    ساختار و محتوا

    این کتاب بر اساس نظم سوره‌ها سامان یافته و تفسیر 114 سوره قرآن کریم در 5 جلد به این ترتیب بیان شده است:

    1. حمد تا انعام؛
    2. اعراف تا نحل؛
    3. اسراء تا قصص؛
    4. عنکبوت تا حجرات؛
    5. ق تا ناس.

    هدف و روش

    استاد تفسیر دانشگاه الازهر هندیه احمد محمد عامر حواس این کتاب را تفسیری آسان شمرده برای آنکه زن مسلمان، پاک زندگی کند و سرانجام باایمان از دنیا برود[۱]‏. نویسنده در مقدمه‌اش، تأکید کرده که بهترین زنان مسلمان کسانی هستند که قرآن را یاد بگیرند و به دیگران بیاموزند. او آنان را مخاطب خودش قرار داده و افزوده: ای زن مسلمان! پیامبر(ص) تو را به قرائت قرآن فرامی‌خواند تا به شفاعتش نایل شوی، پس قرآن در نزد خدای رحمان شفاعت خواهد کرد[۲]‏.

    انتقاد

    علی‌رغم آنکه نویسنده، کتاب حاضر را «تفسير القرآن العظيم للنساء» نامیده و آن را ویژه زنان دانسته، ولی همانند سایر تفاسیر، تمامی آیات را از آغاز تا انجام تفسیر کرده و ویژگی متمایزی ندارد، جز آنکه بانوان را مخاطب خود قرار داده و در مقدمه، آنان را به فراگیری و تدبر در قرآن فراخوانده و در متن تفسیر نیز در هنگام تفسیر آیات هر سوره یا بعد از اتمام تفسیر، زن را مخاطب قرار می‌دهد و می‌گوید: آیا در این آیات تدبر کردی؟ و یا می‌گوید: بنابراین زن مسلمان باید چنین و چنان باشد.

    نمونه مباحث

    زن مسلمان، قرائت قرآن را با پناه بردن به خدا از شیطان رانده‌شده آغاز می‌کند و بعد «بسم الله الرحمن الرحيم» را می‌خواند که آیه‌ای از آیات هفت‌گانه سوره فاتحه است و باید آن را هنگام قرائت سوره حمد - در نماز و خارج از نماز - خواند. زن مسلمان همه کارهایش را با نام خدا شروع می‌کند؛ یعنی با یاری و توفیق او و چقدر ما نیازمند یاری و توفیق او در هر کار و گفتاری هستیم. سپس این آیات تو را به حمد خدا فرامی‌خواند...[۳]‏.

    پانویس

    1. ر.ک: مقدمة أستاذ التفسير بجامعة الأزهر، ج1، ص29-30
    2. ر.ک: مقدمه مؤلف، همان، ص34
    3. ر.ک: متن کتاب، همان، ص40

    منابع مقاله

    مقدمة أستاذ التفسير بجامعة الأزهر، مقدمه مؤلف و متن کتاب.

    وابسته‌ها