جهاد اسلامی: تفاوت میان نسخه‌ها

    از ویکی‌نور
    (صفحه‌ای تازه حاوی «{{جعبه اطلاعات کتاب | تصویر =NUR113361J1.jpg | عنوان = جهاد اسلامی (مجموع دو کتاب «جهاد اسلامی و آزادی عقیده» و «جهاد») | عنوان‌های دیگر = | پدیدآورندگان | پدیدآوران = مطهری، مرتضی (نويسنده) |زبان | زبان = فارسی | کد کنگره = | موضوع =جهاد - آزادی عقید...» ایجاد کرد)
    (بدون تفاوت)

    نسخهٔ ‏۱۵ آوریل ۲۰۲۳، ساعت ۰۷:۱۸

    جهاد اسلامی (مجموع دو کتاب «جهاد اسلامی و آزادی عقیده» و «جهاد»)
    جهاد اسلامی
    پدیدآورانمطهری، مرتضی (نويسنده)
    ناشرصدرا
    مکان نشرایران - تهران
    سال نشر1401ش - 1444ق
    چاپ7
    موضوعجهاد - آزادی عقیده (اسلام)
    زبانفارسی
    تعداد جلد1
    نورلایبمطالعه و دانلود pdf

    جهاد اسلامی (مجموع دو کتاب «جهاد اسلامی و آزادی عقیده» و «جهاد»)، جمع دو کتاب از شهید مطهری در یک کتاب است؛ هر دوی این کتاب‌ها از قالب سخنرانی به‌صورت نوشتاری درآمده‌اند.

    کتاب حاضر دارای دو بخش ا ست. بخش اول، تنظیم‌شده سه جلسه بحث و انتقاد درباره جهاد اسلامی توسط شهید آیت‌الله مطهری در انجمن اسلامی پزشکان در بهار و تابستان 1350ش است. این بخش قبلا به‌صورت مستقل تحت عنوان «جهاد اسلامی و آزادی عقیده» منتشر شده و چاپ اول آن در سال 1394 بوده و بعد از آن چند نوبت تجدید چاپ شده است. در این مباحث به مسائلی متمایز از مسائل بخش دوم نیز پرداخته شده است؛ مانند: کتب ضلال، تفتیش عقاید و آزادی منتقد و مخالف در اظهار نظر که شامل نکات بدیعی است.

    بخش دوم، حاصل چهار جلسه سخنرانی آن متفکر شهید است که در همان سال 1350ش در مسجد الجواد تهران در جمع عمومی و به‌طور هفتگی به‌مناسبت تفسیر سوره توبه ایراد شده است. نوارهای این جلسات در دست نیست، ولی متن پیاده‌شده این سخنرانی‌ها در همان زمان در اختیار استاد شهید قرار گرفته و ایشان اصلاحات و اضافات اندکی بر آن معمول داشته‌اند و اینک به همان صورت منتشر می‌گردد. این بخش قبلا تحت عنوان «جهاد» به‌صورت مستقل منتشر شده و چاپ اول آن در سال 1366 بوده و بعد از آن 30 نوبت تجدید چاپ شده است. طبیعی است که این دو سلسله سخنرانی به دلیل وحدت موضوع، مطالب مشترک نیز دارند. اصولا این روش و دأب آن شهید اسلام‌شناس بود که درباره یک موضوع، خصوصا موضوعاتی که نیاز به غور و تعمق بیشتری داشت، در دو یا چند محفل سخن می‌گفت تا زیر و بم مطالب به دست آید و سؤالات مطرح‌شده پاسخ داده شود. طبعا پس از شهادت آن بزرگ‌مرد تلفیق این‌گونه مباحث با یکدیگر ازآنجاکه احتمال تغییر ساختار بحث و تغییر معنی متصور است، صواب نیست؛ لذا هرکدام در بخش مجزا منتشر شده است. درعین‌حال، لازم بوده آن دو کتاب به‌خاطر اشتراک در موضوع به‌صورت کتاب واحد منتشر شوند؛ لذا به‌جای قطع جیبی در قطع رقعی منتشر می‌شوند[۱].

    پانویس

    1. ر.ک: مقدمه کتاب، ص7-9

    منابع مقاله

    مقدمه کتاب.

    وابسته‌ها