درّ الأسرار في تفسير القرآن بالحروف المهملة: تفاوت میان نسخه‌ها

    از ویکی‌نور
    (صفحه‌ای تازه حاوی «{{جعبه اطلاعات کتاب | تصویر =NUR21988J1.jpg | عنوان = درّ الأسرار في تفسير القرآن بالحروف المهملة | عنوان‌های دیگر = | پدیدآورندگان | پدیدآوران = حسینی حمزاوی، محمود بن محمد نسیب (نويسنده) عبدالعظیم، اسامه (محشی) |زبان | زبان = عربی | کد کنگره = /ح...» ایجاد کرد)
     
    بدون خلاصۀ ویرایش
    خط ۳۳: خط ۳۳:
    این اثر، با اعتماد بر نسخه چاپ سنگی سال 1306ق، با تصحیح و ضبط ابراهیم بن علی احدب طرابلسی در سال 1274ق، تهیه شده است <ref>ر.ک: همان، ص13</ref>.
    این اثر، با اعتماد بر نسخه چاپ سنگی سال 1306ق، با تصحیح و ضبط ابراهیم بن علی احدب طرابلسی در سال 1274ق، تهیه شده است <ref>ر.ک: همان، ص13</ref>.


    این تفسیر، تفسیر مختصری است از تمام سوره‌های قرآن، با کلماتی که از حروف بی‌نقطه تشکیل شده‌اند. نمونه‌ای از کار مفسر را ملاحظه کنید: «لما حوی مؤداها حكم العلم و أحكام العمل و هما كالأصل و الأس لكلام الله سموها الأم و الأساس كما و سموها الحمد و الدعاء، لورودهما صدورها» <ref>ر.ک: متن کتاب، همان، ص17</ref>؛ ازآنجاکه سوره فاتحه، احکام علم و عمل را در بر دارد و این دو، گویی پایه‌ها و ریشه‌های کلام الهی‌اند، علما آن را ام و اساس نامیده‌اند؛ چنان‌که آن را حمد و دعا خوانده‌اند، به دلیل ورود این دو در فرازهای آغازین این سوره.
    این تفسیر، تفسیر مختصری است از تمام سوره‌های قرآن، با کلماتی که از حروف بی‌نقطه تشکیل شده‌اند. نمونه‌ای از کار مفسر را ملاحظه کنید: «لما حوی مؤداها حكم العلم و أحكام العمل و هما كالأصل و الأس لكلام الله سموها الأم و الأساس كما و سموها الحمد و الدعاء، لورودهما صدورها» <ref>ر.ک: متن کتاب، ص17</ref>؛ ازآنجاکه سوره فاتحه، احکام علم و عمل را در بر دارد و این دو، گویی پایه‌ها و ریشه‌های کلام الهی‌اند، علما آن را ام و اساس نامیده‌اند؛ چنان‌که آن را حمد و دعا خوانده‌اند، به دلیل ورود این دو در فرازهای آغازین این سوره.


    ==پانویس==
    ==پانویس==

    نسخهٔ ‏۱۳ آوریل ۲۰۲۳، ساعت ۱۴:۳۴

    درّ الأسرار في تفسير القرآن بالحروف المهملة
    درّ الأسرار في تفسير القرآن بالحروف المهملة
    پدیدآورانحسینی حمزاوی، محمود بن محمد نسیب (نويسنده) عبدالعظیم، اسامه (محشی)
    ناشردار الکتب العلمية
    مکان نشرلبنان - بیروت
    سال نشر2011م
    چاپ1
    شابک-
    زبانعربی
    تعداد جلد2
    کد کنگره
    /ح8د4 97/5 BP
    نورلایبمطالعه و دانلود pdf

    درّ الأسرار في تفسير القرآن بالحروف المهملة، نوشته محمود بن محمد نسیب بن حسین بن یحیی حمزة حسینی حمزاوی حنفی (1236-1305ق)، تفسیری است که در آن از حروف نقطه‌دار استفاده نشده است. این تفسیر، به زبان عربی و در دو جلد، با تحقیق و حواشی اسامه عبدالعظیم منتشر شده است.

    محقق، در مقدمه، مطالبی را در عظمت و جایگاه ویژه قرآن در میان امت اسلامی و معنی واژه قرآن و فضیلت تلاوت قرآن و تفسیر آن آورده است [۱].

    توضیح مطالب متن و تخریج آیات در پاورقی و نوشتن آیه کامل، قبل از تفسیر جزئیات و فهرست‌نویسی، کارهایی است که محقق این اثر، انجام داده است.

    این اثر، با اعتماد بر نسخه چاپ سنگی سال 1306ق، با تصحیح و ضبط ابراهیم بن علی احدب طرابلسی در سال 1274ق، تهیه شده است [۲].

    این تفسیر، تفسیر مختصری است از تمام سوره‌های قرآن، با کلماتی که از حروف بی‌نقطه تشکیل شده‌اند. نمونه‌ای از کار مفسر را ملاحظه کنید: «لما حوی مؤداها حكم العلم و أحكام العمل و هما كالأصل و الأس لكلام الله سموها الأم و الأساس كما و سموها الحمد و الدعاء، لورودهما صدورها» [۳]؛ ازآنجاکه سوره فاتحه، احکام علم و عمل را در بر دارد و این دو، گویی پایه‌ها و ریشه‌های کلام الهی‌اند، علما آن را ام و اساس نامیده‌اند؛ چنان‌که آن را حمد و دعا خوانده‌اند، به دلیل ورود این دو در فرازهای آغازین این سوره.

    پانویس

    1. ر.ک: مقدمه تحقیق، ج1، ص3-11
    2. ر.ک: همان، ص13
    3. ر.ک: متن کتاب، ص17

    منابع مقاله

    مقدمه تحقیق و متن کتاب.

    وابسته‌ها