حجاب و آزادى: مقالات کنگره اسلام و زن: تفاوت میان نسخه‌ها

    از ویکی‌نور
    (صفحه‌ای تازه حاوی «{{جعبه اطلاعات کتاب | تصویر = NURحجاب و آزادى.jpg | عنوان = حجاب و آزادى: مقالات کنگره اسلام و زن | عنوان‌های دیگر = | پدیدآورندگان | پدیدآوران = جمعی از نویسندگان |زبان | زبان = فارسی | کد کنگره = | موضوع = |ناشر | ناشر = تهران | مکان نشر = ایران - معاونت پژو...» ایجاد کرد)
    (بدون تفاوت)

    نسخهٔ ‏۱۰ آوریل ۲۰۲۳، ساعت ۱۰:۱۵

    حجاب و آزادى: مقالات کنگره اسلام و زن
    حجاب و آزادى: مقالات کنگره اسلام و زن
    پدیدآورانجمعی از نویسندگان
    ناشرتهران
    مکان نشرایران - معاونت پژوهشى سازمان تبلیغات اسلامى
    سال نشر1371ش
    چاپ4
    زبانفارسی
    تعداد جلد1

    حجاب و آزادى: مقالات کنگره اسلام و زن نوشته جمعی از محققان، طی دو بخش مقالات ارسال شده به کنگره و منتخب آن‌ها به معرض نمایش گذاشته شده است.

    با توجه به هویت انسانى یکسان مردان و زنان در اسلام و ملاک برترى آنها بر اساس تقوا، این آیین مقدس اعلام مى‌‌کند زن در میدان مسابقه زندگى، به منظور رسیدن به کمالات شایسته انسانى، مى‌‌تواند همه مراتب معرفت، فضیلت و تقوا را طى کند و به مقام قرب حق توفیق یابد. این بینش، اصیل‌‌ترین و مقدس‌‌ترین دیدگاه است و در آیات و روایات، نکته‌هایی بکر و بدیع در تبیین همین حقیقت بیان شده، ولی کمتر به آنها توجه شده و آن‌گونه که باید، در معرض قضاوت اهل نظر قرار نگرفته است.

    پس از پیروزى انقلاب اسلامى، مسئولان فرهنگى نظام، توجه خویش را به این امر مهم معطوف داشتند و ضرورت بررسى دقیق و همه‌‌جانبه را در این زمینه ضرورى دانسته و کوشیده‌اند، شرایط کار به گونه‌ای مطلوب فراهم شود. برهمین‌اساس، معاونت فرهنگى سازمان تبلیغات اسلامى، با الهام از رهنمودهاى رهبر و مسئولان بلندپایه نظام، اساس نخستین کنگره اسلام و زن را بنا نهاد و براى دست‌‌یابى به این آرمان مقدس، به مناسبت زادروز فرخنده حضرت فاطمه زهرا3 و روز زن، این کنگره را برگزار کرد که اقشار گوناگون جامعه به‌ویژه بانوان از آن استقبال بی‌نظیری کردند.

    نخستین کنگره اسلام و زن، با سخنان حضرت آیت‌‌الله خامنه‌‌اى در زمان ریاست جمهورى ایشان افتتاح شد که تا پنج روز ادامه داشت و در طول این پنج روز،‌ پژوهشگران زن و مرد، مقاله‌ها و پژوهش‌های خود درباره حجاب را عرضه کردند و به پرسش‌‌هاى مطرح شده، پاسخ دادند. همچنین، مسئله حجاب، منافع و ضررهای احتمالى آن و نقش مهمى که در استحکام خانواده به‌عنوان واحد اجتماع ایفا مى‌‌کند، موضوع‌هایی بود که در دو میزگرد، با حضور جمعى از خواهران و برادران صاحب‌‌نظر بررسى شد.

    پایان‌‌بخش این مجموعه نیز سخنان آیت‌‌الله جنتى، رئیس وقت سازمان تبلیغات اسلامى بود. مجموعه حاضر، دربردارنده مطالبى است که ستاد برگزارى کنگره از میان مقاله‌های رسیده، برگزیده است.

    کتاب، دو بخش جداگانه دارد. نخست مقاله‌هایی که در کنگره عرضه شده که به همان ترتیب درج شده است. در قسمت دوم نیز مقاله‌های منتخب، از نظر علاقه‌‌مندان مى‌‌گذرد. فهرست مقاله‌های کتاب عبارتند از: زن در نگرش اسلام و دیگران، مقام معظم رهبرى؛ حجاب زن در قرآن، دکتر احمد بهشتى؛ حجاب و حفظ ارزش‌‌هاى زن، آیت‌‌الله عمید زنجانى؛ حاکمیت فرهنگ سلطه، مهم‌‌ترین عامل ترویج فساد، منیره نوبخت؛ مبانى فکرى زن مسلمان درباره حجاب، سیدجواد مصطفوى؛ حجاب و آزادى زن، دکتر على شریعت‌مدارى؛ در فرهنگ ارزشى اسلام، زن همدوش مرد است، استاد محمدتقى فلسفى؛ عوامل بى‌‌حجابى و بدحجابى در جهان و ایران، زین‌‌العابدین قربانى؛ حجاب و شخصیت زن، مریم بهروزى؛ پوشش و حجاب در قرآن، دکتر عبدالکریم بى‌‌آزار شیرازى؛ اسلام، شخصیت انسان‌‌ها را یکسان مى‌‌داند، آیت‌‌الله جنتى؛ حجاب و شخصیت زن در اسلام، محمدتقى رهبر؛ حجاب‌‌گرایى، خواست فطرى، مسلم صاحبى؛ و زن در عراق، خواهر ام‌الابرار. در پایان کتاب نیز قطع‌نامه کنگره بیان شده است[۱].

    پانویس

    1. حبیبی، سلمان، ص152-154

    منابع مقاله

    حبیبی، سلمان، کتاب‌شناسی توصیفی زن و خانواده، قم، انتشارات دفتر عقل، چاپ یکم، 1387ش.

    وابسته‌ها