دلیل تحریر الوسیلة (کتاب الخمس): تفاوت میان نسخه‌ها

    از ویکی‌نور
    جز (جایگزینی متن - 'الخمينی' به 'الخميني ')
    بدون خلاصۀ ویرایش
    خط ۲۷: خط ۲۷:
    | پیش از =
    | پیش از =
    }}
    }}
     
    {{کاربردهای دیگر| تحریر الوسیله (ابهام زدایی)}}
    '''دليل تحرير الوسيلة؛ كتاب الخمس'''، شرح [[سیفی مازندرانی، علی‌اکبر|علی‌اکبر سيفى مازندرانى]] (متولد 1335ش) بر باب خمس كتاب [[تحرير الوسيلة (موسوعه جلد 22)|تحرير الوسيلة امام خمينى(ره)]] است. این اثر به زبان عربى و در موضوع فقه استدلالى تأليف گرديده است.
    '''دليل تحرير الوسيلة؛ كتاب الخمس'''، شرح [[سیفی مازندرانی، علی‌اکبر|علی‌اکبر سيفى مازندرانى]] (متولد 1335ش) بر باب خمس كتاب [[تحرير الوسيلة (موسوعه جلد 22)|تحرير الوسيلة امام خمينى(ره)]] است. این اثر به زبان عربى و در موضوع فقه استدلالى تأليف گرديده است.



    نسخهٔ ‏۵ آوریل ۲۰۲۳، ساعت ۲۳:۴۲

    دليل تحرير الوسيلة (الخمس)
    دلیل تحریر الوسیلة (کتاب الخمس)
    پدیدآورانسیفی مازندرانی، علی‌اکبر (شارح) موسوی خمینی، سید روح‌الله (نویسنده)
    عنوان‌های دیگرتحرير الوسيلة. برگزيده. شرح
    ناشرمؤسسة تنظيم و نشر آثار الإمام الخميني (قدس سره)
    مکان نشرايران - قم
    سال نشر1430ق
    چاپ2
    شابک964-335-130-0
    موضوعخميني، روح الله، رهبر انقلاب و بنيان گذار جمهوري اسلامى ايران، 1279 - 1368. تحرير الوسيله - نقد و تفسير

    فقه جعفري - رساله عمليه

    خمس
    تعداد جلد1
    کد کنگره
    ‏1430 /خ8 ت30235 183/9 BP
    نورلایبمطالعه و دانلود pdf

    دليل تحرير الوسيلة؛ كتاب الخمس، شرح علی‌اکبر سيفى مازندرانى (متولد 1335ش) بر باب خمس كتاب تحرير الوسيلة امام خمينى(ره) است. این اثر به زبان عربى و در موضوع فقه استدلالى تأليف گرديده است.

    کتاب مشتمل بر مقدمه ناشر، مقدمه نویسنده، مباحث کتاب خمس و انفال است.

    شارح در مقدمه‌اش شیوه خود در نگارش کتاب را در شش شماره توضیح داده است؛ از جمله این‌که تحقیق فروع مهم کتاب ابتدا به تتبع آراء فقها و تحریر اقوال ایشان به‌ویژه قدما و فحول متأخرین و معاصرین و تعیین قول مشهور و اشهر پرداخته است. همچنین اقوال ایشان را بر اساس اختلافات بینشان ترتیب داده است[۱]‏.

    وی معتقد است که زکات و خمس از جهت عدم جواز تصرف در عین متعلقشان پیش از ادای آنها به صاحبانشان، مشترک هستند؛ مگر آنکه قیمت آن دو پرداخت شود. البته در باب زکات نصوص عزل دلالت بر جواز تصرف در مال زکوی بعد از کنار گذاشتن مقداری که زکات به آن تعلق گرفته دارد؛ به‌شرط آنکه قصد قطعی بر دفع آن داشته باشد اما مثل این در باب خمس وارد نشده است[۲]‏.

    سیفی مازندرانی در بخش دیگری از مطالب کتاب می‌نویسد: بنی‌هاشم بنا بر قول مشهور منحصر در فرزندان عبدالمطلب هستند؛ چراکه با توجه به انتقال نور نبوت از هاشم به عبدالمطلب نه به سایر اولادش، ذریه هاشم منحصر در نسل عبدالمطلب است. در تعدادی از اخبار نیز به این موضوع تصریح شده است؛ به‌عنوان نمونه در صحیحه محمد بن مسلم و ابو بصیر و زراره از امام باقر و صادق(ع) از نبی اکرم(ص) چنین نقل شده که فرمود: «صدقه بر فرزندان عبدالمطلب حلال نیست»[۳]‏.

    فهرست مطالب در انتهای کتاب ذکر شده است.

    پانویس

    1. ر.ک: مقدمه نویسنده، ص8
    2. ر.ک: متن کتاب، ص293
    3. ر.ک: متن کتاب، ص426

    منابع مقاله

    مقدمه و متن کتاب.


    وابسته‌ها