ابوسعیدنامه: تفاوت میان نسخه‌ها

    از ویکی‌نور
    بدون خلاصۀ ویرایش
    بدون خلاصۀ ویرایش
    خط ۴۷: خط ۴۷:
    [[رده:کتاب‌شناسی]]
    [[رده:کتاب‌شناسی]]


    [[رده:مقالات بازبینی نشده2]]
    [[رده:مقالات بازبینی شده2 بهمن 1401]]
    [[رده:مقاله نوشته شده در تاریخ بهمن 1401 توسط فاضل گرنه زاده]]
    [[رده:مقاله نوشته شده در تاریخ بهمن 1401 توسط فاضل گرنه زاده]]
    [[رده:مقاله بازبینی شده در تاریخ بهمن 1401 توسط فریدون سبحانی]]
    [[رده:مقاله بازبینی شده در تاریخ بهمن 1401 توسط فریدون سبحانی]]

    نسخهٔ ‏۸ فوریهٔ ۲۰۲۳، ساعت ۰۹:۵۴

    ‫ابو سعید نامه
    ابوسعیدنامه
    پدیدآوراندامادی، سید محمد (نويسنده)
    عنوان‌های دیگرزندگی نامه ابوسعید ابوالخیر [440 - 357ھ ق]
    ناشردانشگاه تهران
    مکان نشرایران - تهران
    سال نشر1374ش
    چاپ2
    شابک964-03-3586-X
    زبانفارسی
    تعداد جلد1
    نورلایبمطالعه و دانلود pdf

    ابوسعیدنامه زندگی‌نامه ابوسعید ابوالخیر(357- 440ق) نوشته سید محمد دامادی(معاصر)، در شرح احوال، عقاید، افکار و روش زندگانی ابوسعید ابوالخیر تدوین شده است.

    نویسنده در ترجمه احوال ابوسعید ابوالخیر تا آنجا که ممکن و مقدور بوده به کلمات و سخنانی که وی به هدف وعظ و ارشاد یا هنگام برخورد با مردم بر زبان آورده است و محمد بن منور در اسرار التوحید، و کمال الدین ابو روح در حالات و سخنان به نقل آن‌ها پرداخته‌اند، استناد کرده است. علاوه بر دو کتاب مذکور از همه مدارک معتبر و مستند که به مناسبت ذکری از وی در آن‌ها آمده، بهره برده است. [۱]

    وی برای شناخت و معرفی ابوسعید به جامعه زمان او توجه خاص نموده است؛ علاوه بر بحث درباره روزگار کودکی و نوجوانی، مجاهدت‌ها، ریاضت‌ها، مبانی دینی و اعتقادی ابو سعید همراه با تحقیق در وضع دینی آن روزگار، شخصیت ممتاز اجتماعی و تاثیر ظهور او در میان صوفیه و نقش وی در تکامل صوفیه را ذکر نموده است. در ادامه شیوه صوفیانه ابوسعید و امتیاز آن طریقه و کیفیت زندگانی و سیر و سلوک او در خانقاه، سماع از منظر او و بررسی تام و جامعی در مورد سخنان منسوب به او به باز نمودن مسایلی از جنبه‌های گوناگون زندگانی او مانند کیفیت رفتار او با مردم و نقش او در تربیت آن‌ها پرداخته است. بخش دیگر به دیدار ابوسعید و ابوعلی سینا اختصاص یافته و به ارتباط علمی و مکاتبات آن دو به تفصیل سخن گفته و به بازماندگان ابوسعید که نقشی در بسط و اشاعه طریقت در دو قرن بعد مؤثر داشته‌اند اشاره شده است.

    در بخش دیگر به مخالفان ابوسعید و علل مخالفت آنان به تفصیل بحث شده است. ابوسعید در ترازوی نقد عنوان بخش دیگر است. در بخش پایانی به بررسی و نقد حکایات و روایات مربوط به کراماتی که به ابو سعید نسبت داده شده و به دنبال آن تاثیر وی در ادبیات فارسی پرداخته شده است. [۲]

    فهرست محتوا در آغاز و فهرست‌های آیات، احادیث، امثال، اشعار، ابیات، اشخاص، منابع، جای‌ها و کتابنامه در پایان کتاب درج شده است.

    پانویس

    1. مقدمه، مؤلف، ص1- 2
    2. رک: همان، ص 2- 3

    منابع مقاله

    1. مقدمه و متن کتاب.

    وابسته‌ها