پوشش از دیدگاه اسلام: تفاوت میان نسخه‌ها

    از ویکی‌نور
    (صفحه‌ای تازه حاوی «{{جعبه اطلاعات کتاب | تصویر =NUR51327J1.jpg | عنوان = پوشش از دیدگاه اسلام | عنوان‌های دیگر = | پدیدآورندگان | پدیدآوران = یزدی، محمد (نويسنده) |زبان | زبان = فارسی | کد کنگره = 297/636 /ی4پ9 252/4 BP | موضوع =حجاب - حجاب - جنبه‏های قرآنی - پوشاک - جنبه‌های مذهب...» ایجاد کرد)
    (بدون تفاوت)

    نسخهٔ ‏۶ فوریهٔ ۲۰۲۳، ساعت ۱۲:۰۱

    پوشش از دیدگاه اسلام
    پوشش از دیدگاه اسلام
    پدیدآورانیزدی، محمد (نويسنده)
    سال نشر1434ق - 2013م
    چاپ1
    شابک978-964-04-9964-1
    موضوعحجاب - حجاب - جنبه‏های قرآنی - پوشاک - جنبه‌های مذهبی - اسلام
    زبانفارسی
    تعداد جلد1
    کد کنگره
    297/636 /ی4پ9 252/4 BP
    نورلایبمطالعه و دانلود pdf

    پوشش از دیدگاه اسلام اثر آیت‌الله محمد یزدی (1310-1399ش)، کتابی است در بیان و بررسی احکام اسلام پیرامون مسأله پوشش و حجاب و حدود آن.

    یکی از نیازهای ضروری زندگی انسان از ابتدای خلقت بشر که در اسلام نیز احکام ویژه‌ای دارد، مسأله لباس و پوشش است. آنچه که نویسنده در این کتاب، در پی آن است، پاسخ به برخی سؤالات درباره حدود و ثغور مسأله پوشش و حجاب در اسلام است تا با آگاهی کامل از وظایف خود در این زمینه، بهتر به تکالیف شرعی خود عمل کنیم. وی در این کتاب، به دنبال بررسی و شناخت نظر اسلام درباره لباس و پوشش برای مسلمانان در گروه‌های سنی مختلف (زنان، مردان، کودکان، بزرگ‌سالان، پیران و جوانان) است و این‌که آیا ما وظیفه خاصی دراین‌باره داریم یا نه و آیا اسلام، تکلیف معین و معلوم شرعی دراین‌زمینه برای ما قرار داده است یا نه و اگر داریم، چیست و چه اندازه است[۱].

    مطالب کتاب، در هشت فصل، سامان یافته است. در فصل نخست، اصل لباس و ضرورت پوشش، مورد بحث قرار گرفته و چنین نتیجه گرفته شده است که مردان می‌توانند با پوشش عورت، بدون پوشش سایر قسمت‌های بدن، در دید مردان ظاهر شوند و لباس، وجوب شرعی نداشته، بلکه زینت است و زنان نیز همچنین در برابر دید زنان[۲].

    در فصل دوم، حکم پوشش زنان مورد بررسی قرار گرفته و به این نکته اشاره شده است که تصور آنکه زنان می‌توانند با پوشش عورت یا کمی بیشتر و برهنه بودن سایر قسمت‌های بدن، در برابر محارم خود ظاهر شوند، خلاف ادله است[۳].

    فصل سوم، به مسأله پوشش پا اختصاص یافته[۴] و فصل چهارم، رنگ لباس، مورد بحث و بررسی قرار گرفته و چنین نتیجه‌گیری شده است که رنگ سفید، برای لباس بیرون و عمومی، بهتر است[۵].

    در فصل پنجم، انواع لباس مورد بحث قرار گرفته و خاطرنشان شده است که ما بیش از تکلیف کردن به حکم اصلی اسلام و ضرورت حجاب و پوشش شرعی، حق تعیین نوع و مدل در دوخت، رنگ، جنس و امثال آن را نداریم[۶]. لباس عبادت، لباس‌های حرام و لباس‌های مکروه، عنوان سایر فصول کتاب می‌باشد.

    پانویس

    1. ر.ک: مقدمه، ص13
    2. متن کتاب، ص28
    3. همان، ص41
    4. همان، ص43
    5. همان، ص64
    6. همان، ص78

    منابع مقاله

    مقدمه و متن کتاب.


    وابسته‌ها