لواقح الأسرار و لوامح الأنوار: تفاوت میان نسخه‌ها

    از ویکی‌نور
    بدون خلاصۀ ویرایش
    جز (جایگزینی متن - 'ابن عر‌بی، محمد بن علی' به 'ابن عربی، محمد بن علی')
    خط ۵: خط ۵:
    | پدیدآورندگان
    | پدیدآورندگان
    | پدیدآوران =  
    | پدیدآوران =  
    [[ابن عر‌بی، محمد بن علی]] (نويسنده)
    [[ابن عربی، محمد بن علی]] (نويسنده)
    [[ابن سودکین، اسماعیل بن سودکین]] (گردآورنده)  
    [[ابن سودکین، اسماعیل بن سودکین]] (گردآورنده)  
    [[حمدي، ايمن]] (ناظر)   
    [[حمدي، ايمن]] (ناظر)   

    نسخهٔ ‏۲۶ ژانویهٔ ۲۰۲۳، ساعت ۰۰:۲۸

    لواقح الأسرار و لوامح الأنوار
    لواقح الأسرار و لوامح الأنوار
    پدیدآورانابن عربی، محمد بن علی (نويسنده)

    ابن سودکین، اسماعیل بن سودکین (گردآورنده) حمدي، ايمن (ناظر)

    جمعه، علي (ناظر)
    سال نشر2021م
    چاپ1
    شابک978-977-6851-14-6
    موضوععرفان - متون قدیمی تا قرن 14
    زبانعربی
    تعداد جلد1
    کد کنگره
    9ل2الف 283 BP
    نورلایبمطالعه و دانلود pdf

    لواقح الاسرار و لوامح الانوار نوشته ابوطاهر اسماعیل بن سودکین نوری (579- 646ق) فقیه، صوفی، متکلم و شاعر عارف است. این اثر با تلاش گروهی از محققان با مقدمه و اشراف علمی علی جمعه منتشر شده است.

    نوشتار حاضر مشتمل بر مسائل و مطالب ارزشمندی است که نویسنده از استاد خود ابن عربی (متوفی 638ق) دریافت کرده است. برخی از این مسائل عبارت از گفتگوهای نویسنده با استاد خود در مجالس خصوصی بوده و برخی دیگر سخنانی است که از وی در حضور جمعی از یاران و شاگردانش شنیده‌ است. نویسنده آنچه را که به نظر برای عموم خوانندگان مفید بوده گزینش کرده و در این اثر آورده است. [۱]

    نویسنده کتاب را بر اساس فصل‌های مشخصی تقسیم نکرده و در ساختار‌بندی آن به نظم و ترتیب خاصی تکیه نکرده است. وی در آغاز نویسنده، سخنی از ابن عربی را که مشتمل بر بشارتی به وی است نقل نموده است. پس از آن مطالب کتاب را با سخنانی در محبت ادامه داده و همچنین به سخنان ابن عربی درباره نسبت‌های الهی و احکام آن پرداخته و ضمن اشاره به نسبت بنده با خداوند و بالعکس، از نسبت‌های معنوی میان اشخاص به منظور زمینه‌سازی گفتگو از عشق و محبت سخن به میان آورده است.[۲] در ادامه مطالبی همچون اوصاف محبت، مرتبه عارف، توکل، شهود و رؤیت، حقیقتی از حقایق الوهیت، غایت انسان، معنی افتقار، فرق میان صمدانی و ربانی، مطالبی در مسأله فنا، تجلی، احوال اهل برزخ، انس قلب به خداوند، اهل کشف، فرق میان تحول و تغیر، شوق، عذاب میت، تفضیل میان ملائکه و انسان، ریاضت با گرسنگی و بسیاری مسائل عرفانی دیگر مطرح شده است. شایان ذکر است که نویسنده در سرتاسر کتاب غالباً سخنان ابن عربی را نقل به معنا نموده و به این امر توجه داده است.


    محققان اثر پس از تنظیم ساختار کتاب بر اساس پنج بخش، در پاورقی آن به مواردی از اختلاف عبارات متن موجود با سایر نسخ آن اشاره کرده و همچنین به ذکر توضیحاتی راجع به برخی از اشخاص یا عبارات دشوار کتاب پرداخته‌اند.

    پانویس

    1. توطئه، صفحه الف و مقدمه، صفحه ه
    2. توطئه، صفحات الف- ب

    منابع مقاله

    1. مقدمه و متن کتاب.

    وابسته‌ها