الجامع الصغیر في أحادیث البشیر النذیر: تفاوت میان نسخه‌ها

    از ویکی‌نور
    جز (جایگزینی متن - ' (ص)' به '(ص)')
    بدون خلاصۀ ویرایش
    خط ۲۴: خط ۲۴:
    | پیش از =  
    | پیش از =  
    }}
    }}
    لطفا از اینجا شروع به نوشتن کنید.
    '''الجامع الصغیر فی احادیث البشیر النذیر''' تألیف عبدالرحمن بن ابی‌بکر سیوطی (849-911ق)، یکی از جوامع روایی معروف اهل سنت است که در دو مجلد با روش الفبایی (بر حسب ابتدای روایات) تدوین شده است. 
     
    این کتاب مجموعه‌ای حدیثی است که 10031 حدیث را دربر دارد.<ref>ر.ک: فوادیان، محمد حسن، ص28</ref>‏ خلاصه‌ای از روایات منتخب سیوطی است که آن را از کتاب حدیثی بزرگ خود یعنی الجامع الکبیر (جمع الجوامع) برگزیده است.<ref>ر.ک: مقدمه ناشر، ص3</ref>‏ الجامع الصغیر، در ساختار خود نوعی کوتاه‌نویسی را با استفاده از ظرفیت معجم‌نگاری درهم آمیخته و اثری مهم را خلق نموده است. این کتاب مورد توجه حدیث‌پژوهان متأخر از سیوطی قرار گرفته و پس از ایشان به عنوان یک متن روایی، مورد شرح و تفسیر قرار گرفته است. از شروح مهم الجامع الصغیر عبارتند از: شرح شمس‌الدین محمد علقمی شافعی از شاگردان سیوطی با نام «الکوکب المنیر» و نیز کتاب «الاستدراک النضیر علی الجامع الصغیر» اثر احمد بن محمد متبولی و نیز کتاب «فیض القدیر» تألیف عبدالرئوف مناوی شافعی و کتاب «السراج المنیر: شرح الجامع الصغیر فی حدیث البشیر النذیر» اثر علی بن احمد عزیز.<ref>ر.ک: همدانی، مصطفی، ص171-170</ref>‏
     
    ==پانویس ==
    ==پانویس ==
    <references/>
    <references/>
    ==منابع مقاله==
    ==منابع مقاله==
    #مقدمه و متن کتاب.
    #همدانی، مصطفی؛ «ارزیابی صحت ارجاعات سیوطی به راویان و مصادر پیشین در الجامع الصغیر»، تحقیقات علوم قرآن و حدیث، پاییز 1395، شماره 31، ص 169 تا 188.
    https://www.noormags.ir/view/fa/articlepage/1152554
    # فوادیان، محمد حسن؛ «نگاهی به احوال و آثار جلال الدین عبدالرحمن سیوطی»، دانشکده ادبیات و علوم انسانی، دانشگاه تهران، پاییز 1381، سال چهل و نهم، شماره 3، ص 21 تا 40.
    https://www.noormags.ir/view/fa/articlepage/1411921
    ==وابسته‌ها==
    ==وابسته‌ها==
    {{وابسته‌ها}}
    {{وابسته‌ها}}
    [[رده:کتاب‌شناسی]]
    [[رده:کتاب‌شناسی]]
    [[رده:فاقد مقاله]]
    [[رده:مقالات آبان 01 موسوی]]
    [[رده:مقالات بازبینی نشده1]]
    [[رده:مقالات بازبینی نشده2]]

    نسخهٔ ‏۱۰ ژانویهٔ ۲۰۲۳، ساعت ۱۳:۵۳

    ‏الجامع الصغیر في أحادیث البشیر النذیر
    الجامع الصغیر في أحادیث البشیر النذیر
    پدیدآورانسیوطی، عبدالرحمن بن ابی‌‌بکر (نويسنده)
    عنوان‌های دیگرالجامع الصغیر
    ناشردار الفکر للطباعة و النشر و التوزیع
    مکان نشرلبنان - بیروت
    سال نشر1429ق - 2008م
    چاپ1
    شابک-
    موضوعاحادیث اهل سنت - قرن 11ق. - احادیث اهل سنت - قرن 9ق. - محمد(ص)، پیامبر اسلام، 53 قبل از هجرت - 11ق. - احادیث
    زبانعربی
    تعداد جلد2
    کد کنگره
    ‎‏/‎‏س‎‏9‎‏ج‎‏2 124/5 BP
    نورلایبمطالعه و دانلود pdf

    الجامع الصغیر فی احادیث البشیر النذیر تألیف عبدالرحمن بن ابی‌بکر سیوطی (849-911ق)، یکی از جوامع روایی معروف اهل سنت است که در دو مجلد با روش الفبایی (بر حسب ابتدای روایات) تدوین شده است.

    این کتاب مجموعه‌ای حدیثی است که 10031 حدیث را دربر دارد.[۱]‏ خلاصه‌ای از روایات منتخب سیوطی است که آن را از کتاب حدیثی بزرگ خود یعنی الجامع الکبیر (جمع الجوامع) برگزیده است.[۲]‏ الجامع الصغیر، در ساختار خود نوعی کوتاه‌نویسی را با استفاده از ظرفیت معجم‌نگاری درهم آمیخته و اثری مهم را خلق نموده است. این کتاب مورد توجه حدیث‌پژوهان متأخر از سیوطی قرار گرفته و پس از ایشان به عنوان یک متن روایی، مورد شرح و تفسیر قرار گرفته است. از شروح مهم الجامع الصغیر عبارتند از: شرح شمس‌الدین محمد علقمی شافعی از شاگردان سیوطی با نام «الکوکب المنیر» و نیز کتاب «الاستدراک النضیر علی الجامع الصغیر» اثر احمد بن محمد متبولی و نیز کتاب «فیض القدیر» تألیف عبدالرئوف مناوی شافعی و کتاب «السراج المنیر: شرح الجامع الصغیر فی حدیث البشیر النذیر» اثر علی بن احمد عزیز.[۳]

    پانویس

    1. ر.ک: فوادیان، محمد حسن، ص28
    2. ر.ک: مقدمه ناشر، ص3
    3. ر.ک: همدانی، مصطفی، ص171-170

    منابع مقاله

    1. مقدمه و متن کتاب.
    2. همدانی، مصطفی؛ «ارزیابی صحت ارجاعات سیوطی به راویان و مصادر پیشین در الجامع الصغیر»، تحقیقات علوم قرآن و حدیث، پاییز 1395، شماره 31، ص 169 تا 188.

    https://www.noormags.ir/view/fa/articlepage/1152554

    1. فوادیان، محمد حسن؛ «نگاهی به احوال و آثار جلال الدین عبدالرحمن سیوطی»، دانشکده ادبیات و علوم انسانی، دانشگاه تهران، پاییز 1381، سال چهل و نهم، شماره 3، ص 21 تا 40.

    https://www.noormags.ir/view/fa/articlepage/1411921


    وابسته‌ها