دلالت دولت: تفاوت میان نسخه‌ها

۳٬۲۷۵ بایت اضافه‌شده ،  ‏۷ دسامبر ۲۰۲۲
بدون خلاصۀ ویرایش
جز (جایگزینی متن - 'نهج البلاغه' به 'نهج‌البلاغه')
بدون خلاصۀ ویرایش
خط ۲۵: خط ۲۵:
| پیش از =  
| پیش از =  
}}
}}
لطفا از اینجا شروع به نوشتن کنید.
'''دلالت دولت: آیین‌نامه‌ حکومت و مدیریت در عهدنامه مالک اشتر'''، عنوان اثری است یک جلدی از مصطفی دلشاد تهرانی، در شرح و توضیح مطالب موجود در عهدنامه مالک اشتر.
==پانویس ==
 
در میان آیین‌نامه‌ها، دستورالعمل‌ها و نظام‌نامه‌هاى حکومتى و مدیریتى، هیچ متنى با عهدنامه مالک‌ اشتر قابل مقایسه نیست. این عهدنامه که طولانى‌ترین پیمان‌نامه‌اى است که از جانب امیر مؤمنان على(ع) نگاشته شده، دربرگیرنده اساسى‌ترین مباحث در حکومت و مدیریت است؛ مباحثى شامل: مبانى، اصول، روش‌ها، سیاست‌ها و اخلاق حکومتى و مدیریتى؛ آن‌هم با استوارترین و متین‌ترین زبان و زیباترین و لطیف‌ترین بیان و عمیق‌ترین و کاراترین فرمان. آموزه‌هاى امیر مؤمنان على(ع)، آموزه‌هاى انسانى است که سراسر عقل و بینش است و بر مبناى خِرَدى عمیق و دیدى نافذ به مباحث حکومت و مدیریت پرداخته و آنچه را که بر آن اساس دریافته، عرضه نموده است تا جویندگان را هماره راهنما باشد<ref>ر.ک: دیباچه، ص35</ref>.
 
عهدنامه مالک ‌اشتر به ‌دلیل محتواى بى‌بدیل آن و نکات و آموزه‌هاى حکومتى و مدیریتى بسیار در آن، پیوسته مطرح بوده و ترجمه‌هاى متعددى از آن صورت گرفته و بر آن شرح و تفسیرهاى مستقل بسیار نوشته شده است<ref>ر.ک: همان، ص37</ref> که نویسنده 58 مورد از شروحی را که بر آن نوشته شده نام ‌برده است<ref>ر.ک: همان، ص37-41</ref>.
 
==روش این شرح==
شرح حاضر بر اساس تقسیم عهدنامه مالک ‌اشتر به صدوده بند صورت گرفته است تا بتوان با رویکردى دقیق‌تر و اساسى‌تر به تبیین مباحث آن پرداخت. هر بند بیانگر آیینى کلى در حکومت و مدیریت است و هریک از این صدوده آیین، خود، بیانگر آموزه‌هایى حکومتى و مدیریتى است.
 
در این شرح تلاش شده است برداشت‌ها با پاسداشت قواعد فهم متن باشد؛ یعنى: شناخت مفردات، مرکبات، اعراب، مجازها، جهت و مقام بیان، قرینه‌هاى متصل و منفصل، تشکیل خانواده حدیث، توجّه به سیره امام و علوم پیرامونى. همچنین تلاش شده است که چیزى به متن تحمیل نشود؛ ازاین‌رو در هر بند مفردات لازم، توضیح داده شده، سپس هر آموزه بر اساس قواعد یادشده شرح گشته است<ref>ر.ک: همان، ص41</ref>.
 
==پانویس==
<references/>
<references/>
==منابع مقاله==
==منابع مقاله==
دیباچه.
==وابسته‌ها==
==وابسته‌ها==
{{وابسته‌ها}}
{{وابسته‌ها}}
[[رده:کتاب‌شناسی]]
[[رده:کتاب‌شناسی]]
[[رده:فاقد مقاله]]
[[رده:مقالات آبان 01 یقموری]]
[[رده:مقالات بازبینی شده1]]
[[رده:مقالات بازبینی نشده2]]