فقه سیاسی: تفاوت میان نسخه‌ها

    از ویکی‌نور
    (صفحه‌ای تازه حاوی «{{جعبه اطلاعات کتاب | تصویر =NUR00765J1.jpg | عنوان = فقه سیاسی | عنوان‌های دیگر = | پ...» ایجاد کرد)
     
    بدون خلاصۀ ویرایش
    خط ۲۴: خط ۲۴:
    | پیش از =  
    | پیش از =  
    }}
    }}
    لطفا از اینجا شروع به نوشتن کنید.
    '''فقه سیاسی''' نوشته عباسعلی عمید زنجانی(معاصر) است و با موضوع فقه( فقه حکومتی) در ده جلد به نگارش درآمد است.
     
    در این کتاب تلاش شده تا یک سلسله از مسائل بنیادی سیاست و حکومت طی چند مجلد با عناوین مختلف مورد بررسی قرار گیرد. عناوین یاد شده عبارتتد از: حقوق اساسی و مبانی قانون اساسی جمهوری اسلامی ایران شامل کلیات حقوق اساسی و مبانی حقوق جمهوری اسلامی ایران.  نظام سیاسی و رهبری در اسلام شامل مباحث مربوط به اندیشه‌های سیاسی و اصول نظام سیاسی و دولت، نظریه ولایت فقیه و رهبری، در نظام سیاسی اسلام. حقوق بین الملل اسلام شامل مباحث آن بخش از فقه سیاسی که به زمینه روابط بین المللی و جامعه جهانی و مسائل جهاد مربوط می‌شود. همچنین اصول سیاست خارجی و شیوه‌های دیپلماسی اسلام، قواعد فقهی حاکم بر مسائل سیاسی اسلام است . <ref> سرآغاز، ج1، ص  25- 23 </ref>
    از مطالب مهم دیگر این اثر اصول حاکم بر مخاصمات مسلحانه(جهاد) مشتمل بر مباحثی در خصوص احکام جهاد توصیه های نظامی، پشتبانی در جهاد و احکام و آثار جنگ است. مبانی حقوق عمومی در اسلام از دیگر مباحث است، که به قواعد عمومی و مشترکات عمومی، قواعد ترخیصی و حل مسالمت آمیز اختلافات و قواعد روابط بین الملل پرداخته است. فقه و سیاست نیز که مشتمل بر تحول مبانی اندیشه سیاسی در فقه است و به اندیشه‌های سیاسی شیعه در دوره‌های مختلف از رهگذر تبیین اندیشه‌های سیاسی عالمان از مطالب مورد بحث است. قواعد فقه سیاسی(مصلحت) که در آن از مباحثی در زمینه ماهیت مصلحت، کاربرد قاعده مصلحت، مبانی تشخیص  مصلحت، منابع فقهی آن، نهادهای مصلحت و مصلحت در اندیشه‌های سیاسی و حکومتی سخن به میان آمده بخشی از مطالب کتاب را به خود اختصاص داده است. اندیشه سیاسی در جهان معاصر از دیگر مباحث این اثر است که نخست مطالبی کلی در خصوص سیاست و اندیشه‌ی سیاسی و نکاتی در باره علوم اجتماعی مطرح شده سپس به دین و معارف اسلامی و نسبت میان این دو، اندیشه سیاسی ناسیونالیزم، تجدد طلبی و بنیاد گرایی و غرب ستیزی پرداخته شده است.  در ادامه  بررسی دو الگو از اندیشه سیاسی اسلام از رهگذر ارزیابی اندیشه‌های متفکران سیاسی اسلام که متضمن رویکرد سلفیه و اندیشه سیاسی و انقلاب اسلامی مطالب مهم پایان بخش اثر است.
    فهرست مطالب در آغاز هر جلد و فهرست منابع در پایان آن آمده است.
     
     
    ==پانویس ==
    ==پانویس ==
    <references/>
    <references/>
    ==منابع مقاله==
    ==منابع مقاله==
    #مقدمه و متن.
    ==وابسته‌ها==
    ==وابسته‌ها==
    {{وابسته‌ها}}
    {{وابسته‌ها}}
    [[رده:کتاب‌شناسی]]
    [[رده:کتاب‌شناسی]]
    [[رده:فاقد مقاله]]
    [[رده:مقالات مهر 01 گرنه زاده]]
    [[رده:مقالات بازبینی شده1]]
    [[رده:مقالات بازبینی نشده2]]
    [[رده:فاقد تصویر روی جلد1]]

    نسخهٔ ‏۲۷ اکتبر ۲۰۲۲، ساعت ۰۸:۵۹

    فقه سیاسی
    فقه سیاسی
    پدیدآورانعمید زنجانی، عباسعلی (نويسنده)
    ناشرامير کبير
    مکان نشرایران - تهران
    سال نشر1377ش - 1383ش - 1384ش - 1385ش
    چاپ4
    شابک964-00-0062-0
    موضوعایران - قانون اساسی (جمهوری اسلامی) - رهبری (اسلام) - علوم سیاسی (فقه)
    زبانفارسی
    تعداد جلد10
    کد کنگره
    ‎‏/‎‏ع‎‏8‎‏ ‎‏ع‎‏87 198/6 BP
    نورلایبمطالعه و دانلود pdf

    فقه سیاسی نوشته عباسعلی عمید زنجانی(معاصر) است و با موضوع فقه( فقه حکومتی) در ده جلد به نگارش درآمد است.

    در این کتاب تلاش شده تا یک سلسله از مسائل بنیادی سیاست و حکومت طی چند مجلد با عناوین مختلف مورد بررسی قرار گیرد. عناوین یاد شده عبارتتد از: حقوق اساسی و مبانی قانون اساسی جمهوری اسلامی ایران شامل کلیات حقوق اساسی و مبانی حقوق جمهوری اسلامی ایران. نظام سیاسی و رهبری در اسلام شامل مباحث مربوط به اندیشه‌های سیاسی و اصول نظام سیاسی و دولت، نظریه ولایت فقیه و رهبری، در نظام سیاسی اسلام. حقوق بین الملل اسلام شامل مباحث آن بخش از فقه سیاسی که به زمینه روابط بین المللی و جامعه جهانی و مسائل جهاد مربوط می‌شود. همچنین اصول سیاست خارجی و شیوه‌های دیپلماسی اسلام، قواعد فقهی حاکم بر مسائل سیاسی اسلام است . [۱] از مطالب مهم دیگر این اثر اصول حاکم بر مخاصمات مسلحانه(جهاد) مشتمل بر مباحثی در خصوص احکام جهاد توصیه های نظامی، پشتبانی در جهاد و احکام و آثار جنگ است. مبانی حقوق عمومی در اسلام از دیگر مباحث است، که به قواعد عمومی و مشترکات عمومی، قواعد ترخیصی و حل مسالمت آمیز اختلافات و قواعد روابط بین الملل پرداخته است. فقه و سیاست نیز که مشتمل بر تحول مبانی اندیشه سیاسی در فقه است و به اندیشه‌های سیاسی شیعه در دوره‌های مختلف از رهگذر تبیین اندیشه‌های سیاسی عالمان از مطالب مورد بحث است. قواعد فقه سیاسی(مصلحت) که در آن از مباحثی در زمینه ماهیت مصلحت، کاربرد قاعده مصلحت، مبانی تشخیص مصلحت، منابع فقهی آن، نهادهای مصلحت و مصلحت در اندیشه‌های سیاسی و حکومتی سخن به میان آمده بخشی از مطالب کتاب را به خود اختصاص داده است. اندیشه سیاسی در جهان معاصر از دیگر مباحث این اثر است که نخست مطالبی کلی در خصوص سیاست و اندیشه‌ی سیاسی و نکاتی در باره علوم اجتماعی مطرح شده سپس به دین و معارف اسلامی و نسبت میان این دو، اندیشه سیاسی ناسیونالیزم، تجدد طلبی و بنیاد گرایی و غرب ستیزی پرداخته شده است. در ادامه بررسی دو الگو از اندیشه سیاسی اسلام از رهگذر ارزیابی اندیشه‌های متفکران سیاسی اسلام که متضمن رویکرد سلفیه و اندیشه سیاسی و انقلاب اسلامی مطالب مهم پایان بخش اثر است. فهرست مطالب در آغاز هر جلد و فهرست منابع در پایان آن آمده است.


    پانویس

    1. سرآغاز، ج1، ص 25- 23

    منابع مقاله

    1. مقدمه و متن.

    وابسته‌ها