خلاصه سیره نبوی «منطق عملی»: تفاوت میان نسخه‌ها

    از ویکی‌نور
    بدون خلاصۀ ویرایش
    بدون خلاصۀ ویرایش
    خط ۲۴: خط ۲۴:
    | پیش از =  
    | پیش از =  
    }}
    }}
    '''خلاصه سیره نبوی «منطق عملی»''' خلاصه‌ای است از کتاب «سیره نبوی «منطق عملی»» اثر مصطفی دلشاد تهرانی که در آن، به بررسى جنبه‌ها مختلف زندگی فردی، اجتماعی، مدیریتی و خانوادگی پیامبر(ص) پرداخته شده است.
    '''خلاصه سیره نبوی «منطق عملی»''' خلاصه‌ای است از کتاب «سیره نبوی «منطق عملی»» اثر مصطفی دلشاد تهرانی که در آن، به بررسى جنبه‌ها مختلف زندگی فردی، اجتماعی، مدیریتی و خانوادگی پیامبر(ص) پرداخته‌شده است.


    «سیره نبوی «منطق عملی»» با انگيزه پرداختنى دوباره به كتاب و سنت و مرورى در اصول برخاسته از سيره پیامبر(ص)، در چهار دفتر، به نگارش درآمده که در آن، به ترتیب به سیره فردی، اجتماعی، مدیریتی و خانوادگی آن حضرت، پرداخته شده است<ref>ر.ک: بی‌نام</ref>. به دلیل ارزش و اهمیت این کتاب، مطالب آن در اثر حاضر، خلاصه شده است. این اثر نیز همانند اصل کتاب، در چهار دفتر تنظیم شده است؛ با این تفاوت که مطالب آن، نسبت به اصل کتاب، خلاصه‌تر و به صورت موجز، بیان شده است.
    «سیره نبوی «منطق عملی»» باانگیزه پرداختنى دوباره به كتاب و سنت و مرورى در اصول برخاسته از سيره پیامبر(ص)، در چهار دفتر، به نگارش درآمده که در آن، به ترتیب به سیره فردی، اجتماعی، مدیریتی و خانوادگی آن حضرت، پرداخته‌شده است<ref>ر.ک: بی‌نام</ref>. به دلیل ارزش و اهمیت این کتاب، مطالب آن در اثر حاضر، خلاصه‌شده است. این اثر نیز همانند اصل کتاب، در چهار دفتر تنظیم‌شده است؛ با این تفاوت که مطالب آن، نسبت به اصل کتاب، خلاصه‌تر و به‌صورت موجز، بیان‌شده است.
       
       
    در هر جلد، به ترتیب، به موضوعات زیر، پرداخته شده است:
    در هر جلد، به ترتیب، به موضوعات زیر، پرداخته‌شده است:
    در جلد اول، به منظور بررسی سیره فردی پیامبر(ص)، به بحث پیرامون نحوه زندگى، منش، روش و اصول عملى در سيره آن حضرت، به عنوان گنجينه‌اى بس گرانبها، براى استوار گردانيدن حصارهاى اعتقادى و چنگ زدن به اصول برهانى پرداخته شده است<ref>مقدمه، ج1، ص12</ref>.
    در جلد اول، به‌منظور بررسی سیره فردی پیامبر(ص)، به بحث پیرامون نحوه زندگى، منش، روش و اصول عملى در سيره آن حضرت، به‌عنوان گنجينه‌اى بس گران‌بها، براى استوار گردانيدن حصارهاى اعتقادى و چنگ زدن به اصول برهانى پرداخته‌شده است<ref>مقدمه، ج1، ص12</ref>.
    در جلد اول، هدف و ضرورت پرداختن به «سیره نبوی» بیان و به تبیین این موضوع پرداخته شده است که سیره انبیا، سیره تربیت عملی انسان است<ref>ر.ک: مقدمه، ج2، ص9</ref> و به این نکته تأکید شده است که اسلام، اساس آیین خود را بر پایه اجتماع قرار داده است و التزام به منطق عملی، پیام‌آور آن، ضامن کرام و عزت مردمان، رهایی و سیادت مستضعفان، زوال و شکست مستکبران و سلامت و عدالت برای همگان است<ref>همان</ref>.
    در جلد اول، هدف و ضرورت پرداختن به «سیره نبوی» بیان و به تبیین این موضوع پرداخته‌شده است که سیره انبیا، سیره تربیت عملی انسان است<ref>ر.ک: مقدمه، ج2، ص9</ref> و به این نکته تأکید شده است که اسلام، اساس آیین خود را بر پایه اجتماع قرار داده است و التزام به منطق عملی، پیام‌آور آن، ضامن کرامت و عزت مردمان، رهایی و سیادت مستضعفان، زوال و شکست مستکبران و سلامت و عدالت برای همگان است<ref>همان</ref>.


    در جلد سوم، سیره مدیریتی پیامبر(ص) مورد بحث قرار گرفته و به این نکته اشاره شده است که راز موفقیت پیامبر(ص) در تحول بزرگی که ایجاد کردف مدیریت بر قلب‌ها بود<ref>ر.ک: همان، ص19</ref>.
    در جلد سوم، سیره مدیریتی پیامبر(ص) موردبحث قرارگرفته و به این نکته اشاره‌شده است که راز موفقیت پیامبر(ص) در تحول بزرگی که ایجاد کرد مدیریت بر قلب‌ها بود<ref>ر.ک: همان، ص19</ref>.


    در جلد چهارم، به منظور بررسی سیره خانوادگی پیامبر(ص)، به بیان این موضوع پرداخته شده است که سیره آن حضرت در عرصه زندگی خانوادگی، راه و رسمی نیکو برای پیروی و بهترین قواعد برای دستیابی به مطلوب‌هاست<ref>همان، ج4، ص13</ref>.
    در جلد چهارم، به‌منظور بررسی سیره خانوادگی پیامبر(ص)، به بیان این موضوع پرداخته‌شده است که سیره آن حضرت در عرصه زندگی خانوادگی، راه و رسمی نیکو برای پیروی و بهترین قواعد برای دستیابی به مطلوب‌هاست<ref>همان، ج4، ص13</ref>.


    ==پانویس ==
    ==پانویس ==
    خط ۴۸: خط ۴۸:
    [[رده:کتاب‌شناسی]]
    [[رده:کتاب‌شناسی]]
    [[رده:مقالات مهر 01 مکرمی]]
    [[رده:مقالات مهر 01 مکرمی]]
    [[رده:مقالات بازبینی نشده1]]
    [[رده:مقالات بازبینی شده1]]
    [[رده:مقالات بازبینی نشده2]]
    [[رده:مقالات بازبینی نشده2]]

    نسخهٔ ‏۸ اکتبر ۲۰۲۲، ساعت ۱۱:۰۵

    خلاصه سیره نبوی «منطق عملی»
    خلاصه سیره نبوی «منطق عملی»
    پدیدآوراندلشاد تهرانی، مصطفی (نويسنده)
    ناشردريا
    مکان نشرایران - تهران
    سال نشر1395ش
    چاپ3
    موضوعمحمد(ص)، پیامبر اسلام، ۵۳ قبل از هجرت - ۱۱ق. -- سرگذشتنامه
    زبانفارسی
    تعداد جلد4
    کد کنگره
    1395 /د8س9 22/9 BP
    نورلایبمطالعه و دانلود pdf

    خلاصه سیره نبوی «منطق عملی» خلاصه‌ای است از کتاب «سیره نبوی «منطق عملی»» اثر مصطفی دلشاد تهرانی که در آن، به بررسى جنبه‌ها مختلف زندگی فردی، اجتماعی، مدیریتی و خانوادگی پیامبر(ص) پرداخته‌شده است.

    «سیره نبوی «منطق عملی»» باانگیزه پرداختنى دوباره به كتاب و سنت و مرورى در اصول برخاسته از سيره پیامبر(ص)، در چهار دفتر، به نگارش درآمده که در آن، به ترتیب به سیره فردی، اجتماعی، مدیریتی و خانوادگی آن حضرت، پرداخته‌شده است[۱]. به دلیل ارزش و اهمیت این کتاب، مطالب آن در اثر حاضر، خلاصه‌شده است. این اثر نیز همانند اصل کتاب، در چهار دفتر تنظیم‌شده است؛ با این تفاوت که مطالب آن، نسبت به اصل کتاب، خلاصه‌تر و به‌صورت موجز، بیان‌شده است.

    در هر جلد، به ترتیب، به موضوعات زیر، پرداخته‌شده است: در جلد اول، به‌منظور بررسی سیره فردی پیامبر(ص)، به بحث پیرامون نحوه زندگى، منش، روش و اصول عملى در سيره آن حضرت، به‌عنوان گنجينه‌اى بس گران‌بها، براى استوار گردانيدن حصارهاى اعتقادى و چنگ زدن به اصول برهانى پرداخته‌شده است[۲]. در جلد اول، هدف و ضرورت پرداختن به «سیره نبوی» بیان و به تبیین این موضوع پرداخته‌شده است که سیره انبیا، سیره تربیت عملی انسان است[۳] و به این نکته تأکید شده است که اسلام، اساس آیین خود را بر پایه اجتماع قرار داده است و التزام به منطق عملی، پیام‌آور آن، ضامن کرامت و عزت مردمان، رهایی و سیادت مستضعفان، زوال و شکست مستکبران و سلامت و عدالت برای همگان است[۴].

    در جلد سوم، سیره مدیریتی پیامبر(ص) موردبحث قرارگرفته و به این نکته اشاره‌شده است که راز موفقیت پیامبر(ص) در تحول بزرگی که ایجاد کرد مدیریت بر قلب‌ها بود[۵].

    در جلد چهارم، به‌منظور بررسی سیره خانوادگی پیامبر(ص)، به بیان این موضوع پرداخته‌شده است که سیره آن حضرت در عرصه زندگی خانوادگی، راه و رسمی نیکو برای پیروی و بهترین قواعد برای دستیابی به مطلوب‌هاست[۶].

    پانویس

    1. ر.ک: بی‌نام
    2. مقدمه، ج1، ص12
    3. ر.ک: مقدمه، ج2، ص9
    4. همان
    5. ر.ک: همان، ص19
    6. همان، ج4، ص13

    منابع مقاله

    1. مقدمه و متن کتاب.
    2. بی‌نام، «سیره نبوی «منطق عملی»»، برگرفته از دانشنامه تخصصی کتاب‌شناسی و زندگی‌نامه ویکی نور، به آدرس:

    https://wikinoor.ir/%D8%B3%DB%8C%D8%B1%D9%87_%D9%86%D8%A8%D9%88%DB%8C_%C2%AB%D9%85%D9%86%D8%B7%D9%82_%D8%B9%D9%85%D9%84%DB%8C%C2%BB

    وابسته‌ها