مسائل و تأويلات صوفية: تفاوت میان نسخه‌ها

    از ویکی‌نور
    بدون خلاصۀ ویرایش
    بدون خلاصۀ ویرایش
    خط ۳۱: خط ۳۱:
    }}
    }}


    '''مسائل و تاویلات صوفیه''' نوشته [[ابو عبد الرحمن سلمی(325- 412ق)]] از علما و مشایخ صوفیه و صاحب اثر در تفسیر، تاریخ و تراجم صوفیه است. <ref>خیرالدین، زرکلی، ج6، ص99 </ref> این کتاب در موضوع تصوف و عرفان به نگارش درآمده و توسط ارفه لی و گرهارد بوورینگ تحقیق شده است.
    '''مسائل و تأويلات صوفية'''، نوشته ابوعبدالرحمن سلمی (325-412ق)، از علما و مشایخ صوفیه و صاحب اثر در تفسیر، تاریخ و تراجم صوفیه است<ref>ر.ک: خیرالدین، زرکلی، ج6، ص99</ref>. این کتاب در موضوع تصوف و عرفان به نگارش درآمده و توسط ارفه لی و گرهارد بوورینگ تحقیق شده است.


    این کتاب مشتمل بر دو بخش است. بخش اول آن شامل دو قسمت است، نخست هفت مساله پیرامون صوفیه و دوم تاویلات صوفیه است که هردو متعلق به سلمی است. بخش دوم این کتاب حاوی احادیثی است که توسط اسماعیل بن نجید نیشابوری(م 366ق) استاد و نیای سلمی گرآوری شده است. <ref>مقدمه صفحه ج</ref>
    این کتاب مشتمل بر دو بخش است؛ بخش اول آن شامل دو قسمت است: نخست هفت مسئله پیرامون صوفیه و دوم تأویلات صوفیه است که هر دو متعلق به سلمی است. بخش دوم این کتاب حاوی احادیثی است که توسط اسماعیل بن نجید نیشابوری (م 366ق) استاد و نیای سلمی گرآوری شده است<ref>ر.ک: مقدمه، صفحه ج</ref>.


    نویسنده در بخش اول این اثر از مسائلی پیرامون تصوف مانند قواعد تصوف و مبانی آن، ماهیت فقر و آداب آن، حیاء و حقیقت آن، ماهیت و کیفیت فراست و تفاوت آن با ظن و توهم، ذم تکبر علما و بیان سیره علماء در خشوع و خضوع، نصیحت امراء و وزراء وذکر محنت‌های مشایخ صوفیه سخن به میان آورده است. او در ادامه برخی از تاویل‌های صوفیانه‌ای که درباره برخی از آیات قرآن کریم و برخی از احادیث مطرح شده را ذکر کرده است. <ref>مقدمه صفحه ج</ref>
    نویسنده در بخش اول این اثر از مسائلی پیرامون تصوف، مانند قواعد تصوف و مبانی آن، ماهیت فقر و آداب آن، حیاء و حقیقت آن، ماهیت و کیفیت فراست و تفاوت آن با ظن و توهم، ذم تکبر علما و بیان سیره علماء در خشوع و خضوع، نصیحت امراء و وزراء و ذکر محنت‌های مشایخ صوفیه سخن به میان آورده است. او در ادامه برخی از تأویل‌های صوفیانه‌ای که درباره برخی از آیات قرآن کریم و برخی از احادیث مطرح شده را ذکر کرده است<ref>ر.ک: همان</ref>.


    نویسنده در سرتاسر اثر از سخنان بزرگان صوفیه مانند جنید، ابو بکر شبلی، سهل بن عبدالله تستری، فضیل بن عیاض، یحیی بن معاذ و.. در مطالب مطرح، بهره گرفته است. او غالبا مباحث کتاب را به صورت مختصر بیان نموده است از این روی در ذکر اخبار و روایات به این شیوه پایبند بوده و از ذکر سند روایات پرهیز کرده است. <ref>متن ص 40</ref>
    نویسنده در سرتاسر اثر از سخنان بزرگان صوفیه مانند جنید، ابوبکر شبلی، سهل بن عبدالله تستری، فضیل بن عیاض، یحیی بن معاذ و... در مطالب مطرح بهره گرفته است. او غالبا مباحث کتاب را به‌صورت مختصر مطرح نموده است؛ ازاین‌رو در ذکر اخبار و روایات به این شیوه پایبند بوده و از ذکر سند روایات پرهیز کرده است<ref>ر.ک: متن کتاب، ص25 و 37</ref>.


    ==پانویس ==
    ==پانویس==
    <references />
    <references/>


    ==منابع مقاله==
    ==منابع مقاله==
    #مقدمه و متن.
    # مقدمه و متن.
    #زرکلی، خیرالدین. الاعلام. بیروت- لبنان. دار العلم للملایین. 1989م. چاپ هشتم.
    # زرکلی، خیرالدین، «الأعلام»، بیروت – لبنان، دارالعلم للملایین، 1989م، چاپ هشتم.





    نسخهٔ ‏۱۹ سپتامبر ۲۰۲۲، ساعت ۰۷:۱۳

    مسائل و تأويلات صوفية
    مسائل و تأويلات صوفية
    پدیدآورانسلمی، محمد بن حسین (نویسنده)

    نیشابوری، اسماعیل بن نجید (نویسنده)

    ارفه‌‌لی، بلال (محقق و مقدمه‌نیيس)

    بوورینگ، گ‍ره‍ارد (محقق و مقدمه‌نیيس)
    ناشردار المشرق
    مکان نشرلبنان - بیروت
    سال نشر2010م.
    چاپچاپ یکم
    شابک2-7214-8133-9
    زبانعربی - انگلیسی
    تعداد جلد1
    کد کنگره
    ‏س?م? / 288 BP

    مسائل و تأويلات صوفية، نوشته ابوعبدالرحمن سلمی (325-412ق)، از علما و مشایخ صوفیه و صاحب اثر در تفسیر، تاریخ و تراجم صوفیه است[۱]. این کتاب در موضوع تصوف و عرفان به نگارش درآمده و توسط ارفه لی و گرهارد بوورینگ تحقیق شده است.

    این کتاب مشتمل بر دو بخش است؛ بخش اول آن شامل دو قسمت است: نخست هفت مسئله پیرامون صوفیه و دوم تأویلات صوفیه است که هر دو متعلق به سلمی است. بخش دوم این کتاب حاوی احادیثی است که توسط اسماعیل بن نجید نیشابوری (م 366ق) استاد و نیای سلمی گرآوری شده است[۲].

    نویسنده در بخش اول این اثر از مسائلی پیرامون تصوف، مانند قواعد تصوف و مبانی آن، ماهیت فقر و آداب آن، حیاء و حقیقت آن، ماهیت و کیفیت فراست و تفاوت آن با ظن و توهم، ذم تکبر علما و بیان سیره علماء در خشوع و خضوع، نصیحت امراء و وزراء و ذکر محنت‌های مشایخ صوفیه سخن به میان آورده است. او در ادامه برخی از تأویل‌های صوفیانه‌ای که درباره برخی از آیات قرآن کریم و برخی از احادیث مطرح شده را ذکر کرده است[۳].

    نویسنده در سرتاسر اثر از سخنان بزرگان صوفیه مانند جنید، ابوبکر شبلی، سهل بن عبدالله تستری، فضیل بن عیاض، یحیی بن معاذ و... در مطالب مطرح بهره گرفته است. او غالبا مباحث کتاب را به‌صورت مختصر مطرح نموده است؛ ازاین‌رو در ذکر اخبار و روایات به این شیوه پایبند بوده و از ذکر سند روایات پرهیز کرده است[۴].

    پانویس

    1. ر.ک: خیرالدین، زرکلی، ج6، ص99
    2. ر.ک: مقدمه، صفحه ج
    3. ر.ک: همان
    4. ر.ک: متن کتاب، ص25 و 37

    منابع مقاله

    1. مقدمه و متن.
    2. زرکلی، خیرالدین، «الأعلام»، بیروت – لبنان، دارالعلم للملایین، 1989م، چاپ هشتم.


    وابسته‌ها