التفسير الصحيح: تفاوت میان نسخه‌ها

    از ویکی‌نور
    (صفحه‌ای تازه حاوی «{{جعبه اطلاعات کتاب | تصویر =NUR66540J1.jpg | عنوان =التفسير الصحيح | عنوان‌های دیگر =...» ایجاد کرد)
    (بدون تفاوت)

    نسخهٔ ‏۳۱ اوت ۲۰۲۲، ساعت ۱۷:۳۸

    التفسير الصحيح
    التفسير الصحيح
    پدیدآورانابن یاسین، حکمت بن بشیر (نویسنده)
    ناشردار المآثر
    مکان نشرعربستان - مدینه منوره
    سال نشر1420ق. = 1999م.
    چاپچاپ یکم
    شابک9960-35-520-9
    زبانعربی
    تعداد جلد4
    کد کنگره
    ‏/ي2 ت7019 / 98 BP

    التفسیر الصحیح گردآوری حکمت بن بشیر بن یاسین، از جمله تفاسیر مأثور معاصر است. در این تفسیر تمام سوره‌های قرآن با استفاده از منابع اهل سنت تفسیر روایی شده است.

    نویسنده در مقدمه کتاب اهمیت تفسیر مأثور را این‌گونه بیان کرده است: تفسیر مأثور اهمیت قابل ملاحظه‌ای در فهم قرآن عظیم دارد؛ چراکه تفسیر پروردگار عالمین، یا رسول امین یا تفسیر صحابی است که تنزیل را مشاهده کرده و تأویل را می‌‌شناختند؛ یا اینکه تفسیر تابعینی است که از مکتب نبوت از صحابه مفسر سیراب شده‌اند.[۱]

    مؤلف در ابتدای تفسیر هر سوره اگر فضیلتی برای آن در منابع ذکر شده، به آن فضیلت اشاره کرده است. سپس روایات مرتبط را با ذکر منبع و اعتبار سند روایت مطرح و در انتهای برخی روایات نیز آدرس آن در منابع اهل سنت را متذکر شده است. به جهت رعایت اختصار و عدم تکرار، گاه توضیح یک آیه به آیات دیگری از قرآن کریم ارجاع شده است؛ به عنوان مثال توضیح آیات اول و سوم سوره احزاب به آیاتی از سور کهف، انعام و آل عمران حواله شده است.[۲]‏ تفسیر طبری، صحیح بخاری، صحیح مسلم، سنن ترمزی، سنن ابن ماجه و مانند آن از منابع اصلی کتاب هستند.


    پانویس

    1. ر.ک: مقدمه، ص5
    2. ر.ک: متن کتاب، جلد 1، ص 110

    منابع مقاله

    مقدمه و متن کتاب.


    وابسته‌ها