عرفان نظری: تحقیقی در سیر تکاملی و اصول و مسائل تصوف: تفاوت میان نسخه‌ها

بدون خلاصۀ ویرایش
بدون خلاصۀ ویرایش
بدون خلاصۀ ویرایش
خط ۲۸: خط ۲۸:
}}
}}
   
   
'''عرفان نظری''' اثر [[یثربی، سید یحیی|سید یحیی یثربی]]، تحقیقی است در سیر تکاملی و اصول و مسائل تصوف.
'''عرفان نظری،''' اثر [[یثربی، سید یحیی|سید یحیی یثربی]]، تحقیقی است در سیر تکاملی و اصول و مسائل تصوف.


هدف این اثر، آموزش اصول عرفان نظری و آشنایی با پیدایش و سیر تکاملی آن بوده و در تألیف آن، نکات زیر رعایت شده است:
هدف این اثر، آموزش اصول عرفان نظری و آشنایی با پیدایش و سیر تکاملی آن بوده و در تألیف آن، نکات زیر رعایت شده است:


# کتاب به دو بخش جداگانه تقسیم شده است. در بخش اول، پیدایش و سیر تکاملی عرفان اسلامی و در بخش دوم، مبانی و اصول و مسایل عرفان نظری، مورد بحث و بررسی قرار گرفته است.
# کتاب به دو بخش جداگانه تقسیم شده است. در بخش اول، پیدایش و سیر تکاملی عرفان اسلامی و در بخش دوم، مبانی و اصول و مسائل عرفان نظری، مورد بحث و بررسی قرار گرفته است.
# در بخش دوم، متنی مختصر و در عین حال جامع، مبنای مباحث قرار گرفته است. این متن، مقدمه قیصری بر شرح تائیه [[ابن فارض، عمر بن علی|ابن فارض]] است. [[قیصری، داود بن محمود|قیصری]] که یکی از شارحان بزرگ مکتب ابن عربی است، این اثر را به منظور معرفی اصول و مسائل عرفان نوشته است و نویسنده در شرح آن، از متون معتبر عرفان اسلامی و از تعالیم بزرگان این فن، سود جسته است. وی برای مزید فایده، مخصوصا برای دانشجویان فلسفه و الهیات و طلاب حوزه‌ها، ابتدا متن رساله را نقل کرده و پس از ترجمه، به شرح و تفسیر مطالب پرداخته است، تا علاقمندان عرفان، ضمن آموزش اصول و مسائل این کتب، با متنی از متون معتبر آشنا شده، برای استفاده از متون دیگر، آماده گردند<ref>مقدمه، ص17</ref>.
# در بخش دوم، متنی مختصر و درعین‌حال جامع، مبنای مباحث قرار گرفته است. این متن، مقدمه قیصری بر شرح تائیه [[ابن فارض، عمر بن علی|ابن فارض]] است. [[قیصری، داود بن محمود|قیصری]] که یکی از شارحان بزرگ مکتب ابن عربی است، این اثر را به‌منظور معرفی اصول و مسائل عرفان نوشته است و نویسنده در شرح آن، از متون معتبر عرفان اسلامی و از تعالیم بزرگان این فن، سود جسته است. وی برای مزید فایده، مخصوصا برای دانشجویان فلسفه و الهیات و طلاب حوزه‌ها، ابتدا متن رساله را نقل کرده و پس از ترجمه، به شرح و تفسیر مطالب پرداخته است، تا علاقه‌مندان عرفان، ضمن آموزش اصول و مسائل این کتب، با متنی از متون معتبر آشنا شده، برای استفاده از متون دیگر، آماده گردند<ref>ر.ک: مقدمه، ص17</ref>.


==پانویس ==
==پانویس ==
خط ۳۹: خط ۳۹:


==منابع مقاله==
==منابع مقاله==
مقدمه و متن کتاب.
مقدمه کتاب.




۱٬۴۸۲

ویرایش