نکت القرآن: تفاوت میان نسخه‌ها

    از ویکی‌نور
    بدون خلاصۀ ویرایش
    بدون خلاصۀ ویرایش
    خط ۳۸: خط ۳۸:
    }}
    }}
       
       
    '''النکت القرآن الدالة علی البیان فی أنواع العلوم والأحکام''' اثر حافظ [[کرجی قصاب، محمد بن علی|محمد بن علی کرجی قصاب]]، کتابی است در تفسیر قرآن کریم و اشاره به برخی از نکات علمی این کتاب آسمانی که با تحقیق [[تویجری، علی بن غازی|علی بن غازی تویجری]] به چاپ رسیده است.
    '''نكت القرآن الدالة علی البيان في أنواع العلوم و الأحكام،''' اثر حافظ [[کرجی قصاب، محمد بن علی|محمد بن علی کرجی قصاب]]، کتابی است در تفسیر قرآن کریم و اشاره به برخی از نکات علمی این کتاب آسمانی که با تحقیق [[تویجری، علی بن غازی|علی بن غازی تویجری]] به چاپ رسیده است.


    این کتاب، از جمله تراث و ثمرات پیشینان است که امت اسلام بدان دست یافته است. این اثر، از تألیفات یکی از شناخته‌شده‌ترین علما علم حدیث و حافظینی است که در دوره شکوفایی علم و کثرت علما، می‌زیسته است. برخی از بارزترین نقاطی که باعث اهمیت و ارزش کتاب می‌شود، عبارتند از:
    این کتاب، از جمله تراث و ثمرات پیشینان است که امت اسلام بدان دست یافته است. این اثر، از تألیفات یکی از شناخته‌شده‌ترین علمای علم حدیث و حافظینی است که در دوره شکوفایی علم و کثرت علما، می‌زیسته است. برخی از بارزترین نکات و ویژگی‌هایی  که باعث اهمیت و ارزش این کتاب می‌شود، عبارتند از:
    # دربرداشتن بسیاری از مسائل فقهی که در سراسر کتاب، پراکنده است.
    # در بر داشتن بسیاری از مسائل فقهی که در سراسر کتاب، پراکنده است.
    # اشتمال بر مسائل اعتقادی که دربردارنده مذهب سلف بوده و بر اساس روش و اصول آنها، به صورت کامل و واضح، تبیین و تشریح شده است.
    # اشتمال بر مسائل اعتقادی که دربردارنده مذهب سلف بوده و بر اساس روش و اصول آنها، به‌صورت کامل و واضح، تبیین و تشریح شده است.
    # بحث و بررسی پیرامون فرقی که با عقیده مؤلف، مخالف می‌باشد، از جمله فرق قدریه، معتزله، جهیمیه و... و نقد و مناقشه در آنها و اشاره به اشکالات و عقاید باطل هرکدام.
    # بحث و بررسی پیرامون فرقی که با عقیده مؤلف، مخالف می‌باشند؛ از جمله فرق قدریه، معتزله، جهیمیه و... و نقد و مناقشه در آنها و اشاره به اشکالات و عقاید باطل هرکدام.
    # گنجانده شدن مسائل و موضوعات مختلف و متنوعی پیرامون لغت، رفتار، استنباطات، اصول، قرائات و... در سراسر کتاب<ref>مقدمه، ص67</ref>.
    # گنجانده شدن مسائل و موضوعات مختلف و متنوعی پیرامون لغت، رفتار، استنباطات، اصول، قرائات و... در سراسر کتاب<ref>ر.ک: مقدمه محقق، ج1، ص67</ref>.
     
    برخی از مهمترین ویژگی‌های کتاب را می‌توان در امور زیر، خلاصه نمود:
    # پرداختن به برخی از مسائل فقهی که متعلق است به آیه‌ای که مورد استشهاد قرار گرفته است.
    # احتجاج به برخی از آیات در رد فرق مخالف.
    # ذکر سبب نزول برخی از آیات.
    # اشاره به ناسخ و منسوخ در بعضی از آیات<ref>همان، ص59- 62</ref>.


    ==پانویس ==
    ==پانویس ==
    خط ۵۶: خط ۵۰:


    ==منابع مقاله==
    ==منابع مقاله==
    مقدمه و متن کتاب.
    مقدمه محقق.





    نسخهٔ ‏۲۴ ژوئیهٔ ۲۰۲۲، ساعت ۱۷:۴۶

    نکت القرآن
    نکت القرآن
    پدیدآورانکرجی قصاب، محمد بن علی (نویسنده)

    تویجری، علی بن غازی (مصحح)

    جنیدل، ابراهیم بن منصور (مصحح)

    اسمری، شایع بن عبده (مصحح)
    ناشردار ابن القیم دار ابن عفان
    مکان نشرعربستان - ریاض مصر - قاهره
    سال نشر1429ق. = 2008م.
    چاپچاپ دوم
    موضوعتفاسیر اهل سنت - قرن 14 تفاسیر - قرن 14
    زبانعربی
    تعداد جلد4
    کد کنگره
    ‏/8ن4ک / 98 BP

    نكت القرآن الدالة علی البيان في أنواع العلوم و الأحكام، اثر حافظ محمد بن علی کرجی قصاب، کتابی است در تفسیر قرآن کریم و اشاره به برخی از نکات علمی این کتاب آسمانی که با تحقیق علی بن غازی تویجری به چاپ رسیده است.

    این کتاب، از جمله تراث و ثمرات پیشینان است که امت اسلام بدان دست یافته است. این اثر، از تألیفات یکی از شناخته‌شده‌ترین علمای علم حدیث و حافظینی است که در دوره شکوفایی علم و کثرت علما، می‌زیسته است. برخی از بارزترین نکات و ویژگی‌هایی که باعث اهمیت و ارزش این کتاب می‌شود، عبارتند از:

    1. در بر داشتن بسیاری از مسائل فقهی که در سراسر کتاب، پراکنده است.
    2. اشتمال بر مسائل اعتقادی که دربردارنده مذهب سلف بوده و بر اساس روش و اصول آنها، به‌صورت کامل و واضح، تبیین و تشریح شده است.
    3. بحث و بررسی پیرامون فرقی که با عقیده مؤلف، مخالف می‌باشند؛ از جمله فرق قدریه، معتزله، جهیمیه و... و نقد و مناقشه در آنها و اشاره به اشکالات و عقاید باطل هرکدام.
    4. گنجانده شدن مسائل و موضوعات مختلف و متنوعی پیرامون لغت، رفتار، استنباطات، اصول، قرائات و... در سراسر کتاب[۱].

    پانویس

    1. ر.ک: مقدمه محقق، ج1، ص67

    منابع مقاله

    مقدمه محقق.


    وابسته‌ها