الإبل: تفاوت میان نسخه‌ها

    از ویکی‌نور
    بدون خلاصۀ ویرایش
    بدون خلاصۀ ویرایش
    خط ۲۷: خط ۲۷:
    }}
    }}
       
       
    '''کتاب الإبل'''، اثر ابوسعید عبدالملک بن قریب اصمعی (123-216ه) با تحقیق حاتم صالح ضامن دربارۀ شتر نگارش یافته که از نظر فواید و خصوصیات نقش بسزایی در زندگی اجتماعی عرب داشته و از طرفی حیوانی اسرارآمیز است. بی دلیل نیست که خدا در قرآن به آفرینش شتر سوگند یاد کرده و معجزۀ صالح پیامبر (ع) شتر و بچۀ او بود. بارداری و فرزندآوری، فراوانی و نایابی، نام‌ها در سنین مختلف، داروهایی که از شتر درست می‌شود، حرکت و راهپیمایی، رنگ‌ها، مقاومت در برابر تشنگی، نشانگذاری و گوش‌بری، صدا و آواز، و شتاب شتر از اهم عناوین مطالب این کتاب است.
    '''الإبل'''، اثر ابوسعید عبدالملک بن قریب اصمعی (123-216ه) با تحقیق حاتم صالح ضامن، درباره  شتر نگارش یافته که از نظر فواید و خصوصیات نقش بسزایی در زندگی اجتماعی عرب داشته و از طرفی حیوانی اسرارآمیز است. بی‌دلیل نیست که خدا در قرآن به آفرینش شتر سوگند یاد کرده و معجزۀ صالح پیامبر(ع) شتر و بچه او بود. بارداری و فرزندآوری، فراوانی و نایابی، نام‌ها در سنین مختلف، داروهایی که از شتر درست می‌شود، حرکت و راهپیمایی، رنگ‌ها، مقاومت در برابر تشنگی، نشان‌گذاری و گوش‌بری، صدا و آواز و شتاب شتر از اهم عناوین مطالب این کتاب است.  
     
    ==انگیزه تالیف==
    شوربختانه مصنف؛ کتاب را بدون مقدمه ارائه کرده است. ازاین‌رو پی بردن به انگیزه نگارش دشوار می‌نماید. با مرور به فصول و ابواب کتاب می‌توان چنین برداشت کرد که هدف وی نگارش کتابی در زمینه شتر و جایگاه آن و شناخت فواید و خواص آن در زندگی اجتماعی عرب در آندوره بوده است.  


    ==ویژگی‌ها==  
    ==ویژگی‌ها==  
    محقق برای این اثر ویژگی‌هایی بیان کرده که به آنها اشاره می‌شود:  
    محقق برای این اثر ویژگی‌هایی بیان کرده که به آنها اشاره می‌شود:  
    # نخستین کتابی است که در موضوع شتر در دسترس است.  
    # نخستین کتابی است که در موضوع شتر در دسترس است.  
    # مهمترین کتاب در خصوص موضوع است زیرا کلیه دانشمندان پس از اصمعی از این کتاب الگوبرداری کرده و به آن استناد نموده‌اند. مانند ابوعبید قاسم بن سلام (متوفی224ه) در المصنف الغریب و ابوهلال عسکری (متوفی 395ه) در التلخیص فی معرفة أسماء الاشیاء.  
    # مهم‌ترین کتاب در خصوص موضوع است؛ زیرا کلیه دانشمندان پس از اصمعی از این کتاب الگوبرداری کرده و به آن استناد نموده‌اند؛ مانند ابوعبید قاسم بن سلام (متوفی 224ق) در المصنف الغریب و ابوهلال عسکری (متوفی 395ق) در التلخیص فی معرفة أسماء الاشیاء.  
    #برتری این نسخه تحقیق شده نسبت به نسخه قبلی که توسط خاورشناس هفنر بمدت صد سال چاپ شده بود.
    #برتری این نسخه تحقیق‌شده نسبت به نسخه قبلی که توسط خاورشناس هفنر به‌مدت صد سال چاپ شده بود<ref>ر.ک: مقدمه، ص22 </ref>.  
    <ref>ضامن، حاتم صالح، صص 22 </ref>.  
     
    ==پانویس ==
    ==پانویس ==
    <references />
    <references />


    ==منابع مقاله==  
    ==منابع مقاله==
    #مقدمه محقق کتاب حاضر.
    مقدمه محقق.
    #اصمعی، ابوسعید عبدالملک بن قریب، کتاب الابل، حاتم صالح الضامن، دبی، دار البشائر، اول، 1424ه.
     
     
    ==وابسته‌ها==
    ==وابسته‌ها==
    {{وابسته‌ها}}
    {{وابسته‌ها}}

    نسخهٔ ‏۱۲ ژوئیهٔ ۲۰۲۲، ساعت ۰۸:۵۰

    الإبل
    الإبل
    پدیدآوراناصمعی، عبدالملک بن قریب (نویسنده) ضامن، حاتم صالح (محقق)
    ناشردار البشائر
    مکان نشرسوریه - دمشق
    سال نشر1424ق. = 2003م.
    چاپچاپ یکم
    زبانعربی
    تعداد جلد1
    کد کنگره

    الإبل، اثر ابوسعید عبدالملک بن قریب اصمعی (123-216ه) با تحقیق حاتم صالح ضامن، درباره شتر نگارش یافته که از نظر فواید و خصوصیات نقش بسزایی در زندگی اجتماعی عرب داشته و از طرفی حیوانی اسرارآمیز است. بی‌دلیل نیست که خدا در قرآن به آفرینش شتر سوگند یاد کرده و معجزۀ صالح پیامبر(ع) شتر و بچه او بود. بارداری و فرزندآوری، فراوانی و نایابی، نام‌ها در سنین مختلف، داروهایی که از شتر درست می‌شود، حرکت و راهپیمایی، رنگ‌ها، مقاومت در برابر تشنگی، نشان‌گذاری و گوش‌بری، صدا و آواز و شتاب شتر از اهم عناوین مطالب این کتاب است.

    ویژگی‌ها

    محقق برای این اثر ویژگی‌هایی بیان کرده که به آنها اشاره می‌شود:

    1. نخستین کتابی است که در موضوع شتر در دسترس است.
    2. مهم‌ترین کتاب در خصوص موضوع است؛ زیرا کلیه دانشمندان پس از اصمعی از این کتاب الگوبرداری کرده و به آن استناد نموده‌اند؛ مانند ابوعبید قاسم بن سلام (متوفی 224ق) در المصنف الغریب و ابوهلال عسکری (متوفی 395ق) در التلخیص فی معرفة أسماء الاشیاء.
    3. برتری این نسخه تحقیق‌شده نسبت به نسخه قبلی که توسط خاورشناس هفنر به‌مدت صد سال چاپ شده بود[۱].

    پانویس

    1. ر.ک: مقدمه، ص22

    منابع مقاله

    مقدمه محقق.

    وابسته‌ها