القصص القرآنی عرض وقائع و تحلیل أحداث: تفاوت میان نسخه‌ها

    از ویکی‌نور
    (صفحه‌ای تازه حاوی «{{جعبه اطلاعات کتاب | تصویر =NUR21829J1.jpg | عنوان = | عنوان‌های دیگر = |پدیدآورندگان...» ایجاد کرد)
    (بدون تفاوت)

    نسخهٔ ‏۲۵ ژوئن ۲۰۲۲، ساعت ۰۹:۴۳

    القصص القرآنی عرض وقائع و تحلیل أحداث
    القصص القرآنی عرض وقائع و تحلیل أحداث
    پدیدآوران[[]] (نویسنده)

    [[]] (محقق)

    [[]] (مترجم)
    کد کنگره

    القصص القرآنی عرض وقائع وتحلیل أحداث اثر صلاح خالدی، کتابی است در بیان داستان زندگی برخی از پیامبران با تمرکز بر آیات قرآن کریم.

    نویسنده معتقد است که قصه‌ها و داستان پیامبران الهی(ع) که در قرآن ذکر شده، بهترین قصه‌ها و داستان‌ها بوده زیرا حقیقت و واقعیت داشته و صرفا برای شنیدن نیست، بلکه دارای اهداف علمی و تربیتی است و همواره علمای اسلام، اعم از مفسرین و مورخین، به این مسأله اهتمام داشته و بدان پرداخته‌اند ولذا اثر حاضر چون به این موضوع پرداخته، دارای اهمیت خاص و ویژه‌ای است[۱].

    از جمله ویژگی‌های اثر حاضر، آن است که نویسنده در هنگام بیان قصص و داستان‌های قرآنی، به جنبه‌های مختلف موضوع نگریسته و آن را از ابعاد مختلف، بیان کرده است. به عنوان مثال، در بیان قصه حضرت آدم(ع)، به موضوعات متنوعی همچون خلقت هستی و هیئت انسان، آیاتی از قرآن کریم که مربوط به داستان حضرت آدم(ع) می‌باشد، قصه حضرت آدم(ع) در قرآن و دلالت آن بر وحیانی بودن قرآن کریم، ماده خلقت ملائکه و اجنه، مراحل خلقت آدم(ع)، جسد بدون روح آدم(ع)، شناسایی نقطه ضعف آدم(ع) توسط ابلیس، نبوت پیامبر(ص) پیش از نفخه روح در آدم(ع)، خبردادن خداوند به استخلاف آدم(ع)، نفخه روح در آدم(ع)، آگاهی آدم(ع) از اسماء، سجود ملائکه برای آدم(ع) و عدم سجده ابلیس بر او، عداوت ابلیس با آدم(ع) و ذریه او، خلقت حواء و نهی خداوند از نزدیک شدن به درخت، وسوسه ابلیس و خوردن از میوه آن درخت، توبه آدم(ع) و حوا و هبوط آنها به زمین، معصیت آدم(ع) و احتجاجه بر موسی(ع) و وفات آدم(ع) او اشاره شده است. چنان که ملاحظه می‌شود، در این سیر، تقریبا تمام موضوعاتی که به داستان حضرت آدم(ع) مربوط است، بیان شده است[۲].

    پیامبران دیگری که در این کتاب، به بیان قصه و داستان زندگیشان پرداخته شده، عبارتند از: هود(ع)، صالح(ع)، ابراهیم(ع) و اسماعیل(ع) و حضرت لوط(ع)،

    پانویس

    1. مقدمه، ص7- 8
    2. همان

    منابع مقاله

    مقدمه و متن کتاب.


    وابسته‌ها