القصص الميسر للقرآن العظيم: تفاوت میان نسخه‌ها

    از ویکی‌نور
    بدون خلاصۀ ویرایش
    بدون خلاصۀ ویرایش
    خط ۲۸: خط ۲۸:
    }}
    }}
       
       
    '''القصص المیسر للقرآن العظیم''' اثر عبدالمنعم الهاشمی، مجموعه‌ای از قصه‌های قرآنی ساده و تسهیل شده می‌باشد در اختیار خواننده قرار گرفته است.
    '''القصص الميسر للقرآن العظيم،''' اثر عبدالمنعم الهاشمی، مجموعه‌ای از قصه‌های قرآنی است به زبان عربی که با بیانی ساده در اختیار خواننده قرار گرفته است.


    نویسنده قصه‌های قرآنی را بهترین قصه‌هایی دانسته که دارای الگو و عبرت بوده و بدین منظور ذکر گردیده که مردم حکایت دهر و زمان را دانسته و از آن عبرت بگیرند. وی در مقدمه کتاب، به این نکته اشاره دارد که تعدادی از قصه‌های قرآنی و تفسیر آنها را در اثر حاضر، گردآورده است<ref>همان</ref>.
    نویسنده قصه‌های قرآنی را بهترین قصه‌هایی دانسته که دارای الگو و عبرت بوده و بدین منظور ذکر گردیده که مردم حکایت دهر و زمان را دانسته و از آن عبرت بگیرند. وی در مقدمه کتاب، به این نکته اشاره دارد که تعدادی از قصه‌های قرآنی و تفسیر آنها را در اثر حاضر، گرد آورده است<ref>رک: مقدمه، ص5</ref>.


    از جمله ویژگی‌های کتاب، دسته‌بندی منظم قصص قرآنی می‌باشد. این قصه‌ها، در چهار بخش زیر، تنظیم شده است:
    از جمله ویژگی‌های کتاب، دسته‌بندی منظم قصص قرآنی می‌باشد. این قصه‌ها، در چهار بخش زیر، تنظیم شده است:
    # قصه‌هایی که مربوط به نشانه‌های و آیه‌ها هستند، مانند: قصه ذوالقرنین، حاضر کردن تخت بلقیس توسط وصی حضرت سلیمان(ع)، داستان همسر حضرت نوح(ع) و حضرت لوط(ع)، دیده شدن یازده ستاره و ماه و خورشید توسط حضرت یوسف(ع)، خبر آوردن فاسق، غرق شدن پسر حضرت نوح(ع)، سدره المنتهی، زن عزیز مصر، همنشین زندانی حضرت یوسف(ع) و...<ref>متن کتاب، ص9- 132</ref>.
    # قصه‌هایی که با عنوان «آیة و قصة» ذکر شده‌اند، مانند: قصه ذوالقرنین، حاضر کردن تخت بلقیس توسط وصی حضرت سلیمان(ع)، داستان همسر حضرت نوح(ع) و حضرت لوط(ع)، دیده شدن یازده ستاره و ماه و خورشید توسط حضرت یوسف(ع) در خواب، زن عزیز مصر، دو همنشین زندانی حضرت یوسف(ع) و...<ref>متن کتاب، ص9- 132</ref>.
    # قصه‌های مربوط به قری و شهرها، مانند: قصه داوردان و قریه حزقیل نبی(ع)، بیت‌المقدس، مدین قریه شعیب، انطاکیه قریه حبیب نجار، مکه و طایف، سدوم قریه قوم لوط<ref>همان، ص141- 180</ref>.
    # قصه‌های مربوط به قری و شهرها، مانند: قصه داوردان و قریه حزقیل نبی(ع)، بیت‌المقدس، مدین قریه شعیب، انطاکیه قریه حبیب نجار، مکه و طایف، سدوم قریه قوم لوط<ref>همان، ص141- 180</ref>.
    # قصه‌های مربوط به پرندگان و حیوانات، مانند: کلاغ قابیل، سخن گفتن مورچه با حضرت سلیمان(ع)، گاو بنی اسرائیل، ماهی و یونس(ع)، کشتن پرندگان توسط حضرت ابراهیم(ع)، قربانی کردن گوسفند توسط حضرت ابراهیم(ع)، خواب دیدن هفت گاو توسط فرعون<ref>همان، ص191- 235</ref>.
    # قصه‌های مربوط به پرندگان و حیوانات، مانند: کلاغ قابیل، سخن گفتن مورچه با حضرت سلیمان(ع)، گاو بنی‌اسرائیل، ماهی و یونس(ع)، کشتن پرندگان توسط حضرت ابراهیم(ع)، قربانی کردن گوسفند توسط حضرت ابراهیم(ع)، خواب دیدن هفت گاو توسط فرعون<ref>همان، ص191- 235</ref>.
    # قصه‌های مربوط به پیامبران(ع)، مانند: داستان هفت فاسدی که در سوره نمل به آن اشاره شده است، هبوط آدم(ع) و حوا(ع)، نزول طعام از آسمان برای حواریون حضرت عیسی(ع)، داستان حضرت خضر(ع) و موسی(ع)، داستان زن حضرت ایوب(ع) و صبر او بر بلاها، نزول قرآن بر پیامبر(ص) در غار حرا، ناله و گریه نخل از فراغ پیامبر(ص)، زنده شدن مردگان توسط حضرت عیسی(ع)، تمثل جبرئیل(ع) برای حضرت مریم(س)<ref>همان، ص243- 300</ref>.
    # قصه‌های مربوط به پیامبران(ع)، مانند: داستان هبوط آدم(ع) و حوا(ع)، نزول طعام از آسمان برای حواریون حضرت عیسی(ع)، داستان حضرت خضر(ع) و موسی(ع)، داستان زن حضرت ایوب(ع) و صبر او بر بلاها، نزول قرآن بر پیامبر(ص) در غار حرا، زنده شدن مردگان توسط حضرت عیسی(ع)، تمثل جبرئیل(ع) برای حضرت مریم(س) و...<ref>همان، ص243- 300</ref>.


    ==پانویس ==
    ==پانویس ==

    نسخهٔ ‏۱۴ ژوئن ۲۰۲۲، ساعت ۰۹:۴۸

    القصص الميسر للقرآن العظيم
    القصص الميسر للقرآن العظيم
    پدیدآورانهاشمی، عبدالمنعم عبدالرضی (نویسنده)

    [[]] (محقق)

    [[]] (مترجم)
    ناشردارالیقین
    مکان نشرمصر - المنصوره
    سال نشر1430ق. = 2009م.
    چاپیکم
    شابک978-977-336-365-3
    زبانعربی
    تعداد جلد1
    کد کنگره

    القصص الميسر للقرآن العظيم، اثر عبدالمنعم الهاشمی، مجموعه‌ای از قصه‌های قرآنی است به زبان عربی که با بیانی ساده در اختیار خواننده قرار گرفته است.

    نویسنده قصه‌های قرآنی را بهترین قصه‌هایی دانسته که دارای الگو و عبرت بوده و بدین منظور ذکر گردیده که مردم حکایت دهر و زمان را دانسته و از آن عبرت بگیرند. وی در مقدمه کتاب، به این نکته اشاره دارد که تعدادی از قصه‌های قرآنی و تفسیر آنها را در اثر حاضر، گرد آورده است[۱].

    از جمله ویژگی‌های کتاب، دسته‌بندی منظم قصص قرآنی می‌باشد. این قصه‌ها، در چهار بخش زیر، تنظیم شده است:

    1. قصه‌هایی که با عنوان «آیة و قصة» ذکر شده‌اند، مانند: قصه ذوالقرنین، حاضر کردن تخت بلقیس توسط وصی حضرت سلیمان(ع)، داستان همسر حضرت نوح(ع) و حضرت لوط(ع)، دیده شدن یازده ستاره و ماه و خورشید توسط حضرت یوسف(ع) در خواب، زن عزیز مصر، دو همنشین زندانی حضرت یوسف(ع) و...[۲].
    2. قصه‌های مربوط به قری و شهرها، مانند: قصه داوردان و قریه حزقیل نبی(ع)، بیت‌المقدس، مدین قریه شعیب، انطاکیه قریه حبیب نجار، مکه و طایف، سدوم قریه قوم لوط[۳].
    3. قصه‌های مربوط به پرندگان و حیوانات، مانند: کلاغ قابیل، سخن گفتن مورچه با حضرت سلیمان(ع)، گاو بنی‌اسرائیل، ماهی و یونس(ع)، کشتن پرندگان توسط حضرت ابراهیم(ع)، قربانی کردن گوسفند توسط حضرت ابراهیم(ع)، خواب دیدن هفت گاو توسط فرعون[۴].
    4. قصه‌های مربوط به پیامبران(ع)، مانند: داستان هبوط آدم(ع) و حوا(ع)، نزول طعام از آسمان برای حواریون حضرت عیسی(ع)، داستان حضرت خضر(ع) و موسی(ع)، داستان زن حضرت ایوب(ع) و صبر او بر بلاها، نزول قرآن بر پیامبر(ص) در غار حرا، زنده شدن مردگان توسط حضرت عیسی(ع)، تمثل جبرئیل(ع) برای حضرت مریم(س) و...[۵].

    پانویس

    1. رک: مقدمه، ص5
    2. متن کتاب، ص9- 132
    3. همان، ص141- 180
    4. همان، ص191- 235
    5. همان، ص243- 300

    منابع مقاله

    مقدمه و متن کتاب.


    وابسته‌ها