التفسير الميسر للقرآن العظيم: تفاوت میان نسخه‌ها

    از ویکی‌نور
    (صفحه‌ای تازه حاوی «{{جعبه اطلاعات کتاب | تصویر =NUR20875J1.jpg | عنوان = | عنوان‌های دیگر = |پدیدآورندگان...» ایجاد کرد)
    (بدون تفاوت)

    نسخهٔ ‏۱۲ ژوئن ۲۰۲۲، ساعت ۰۶:۲۹

    التفسير الميسر للقرآن العظيم
    التفسير الميسر للقرآن العظيم
    پدیدآوران[[]] (نویسنده)

    [[]] (محقق)

    [[]] (مترجم)
    کد کنگره

    التفسیر المیسر للقرآن العظیم مختصری است تسهیل شده از موثق‌ترین کتب تفسیری قرآن کریم که توسط عبدالمنعم هاشمی گردآوری شده است.

    نویسنده به دنبال آن بوده تا تفسیری بلیغ، واضح و آسان از قرآن کریم فراهم آورد که در آن، به اندازه نیاز مخاطبین، به دور از اطناب و مباحث پیچیده، به توضیح و بیان معانی آیات پرداخته شده باشد، لذا به گردآوری مطالب تفسیری، از تفاسیر معتبر و موثقی همچون تفسیر ابن کثیر، طبری، قرطبی، فخر رازی، «أیسر التفاسیر جزائری»، «صفوة البیان لمعاني القرآن» شیخ حسنین مخلوف، تفسیر السعدی، «زبدة التفاسیر» شیخ سلمان اشقر، «موسوعة القرآنیة المیسرة» وهبه زحیلی، «المنتخب في تفسیر القرآن» و سایر کتبی که به بیان اسباب نزول و مباحث تفسیری اختصاص یافته‌اند، پرداخته است[۱].

    یکی از موضوعاتی که باعث اهمیت کتاب شده، آن است که این مجموعه دربردارنده تفسیر تمامی سوره‌های قرآن کریم است. در هر مورد، ابتدا متن سوره آورده شده و سپس به توضیح و تشریح مهمترین مفردات و واژگان آن آیات پرداخته شده و به دنبل آن، به نکات مهم مربوط به آیات، اشاره شده است.

    از جمله مهمترین ویژگی‌های کتاب، آن است که بنای اصلی نویسنده، بر اختصار بوده ولذا آراء مفسرین و نصوص مربوط به آن را به صورت موجز و مختصر بیان نموده و فقط به برخی از اساب نزول، اشراه نموده است. ویژگی دیگر کتاب، آن است که از نقل اسرائیلیات در بیان قصص انبیاء، خودداری شده است[۲].

    تمامی متن کتاب، اعم از نص آیات و روایات و نیز مطالب مؤلف، به منظور تسهیل خواننده در فهم مطالب و جلوگیری از سوءتفاهم‌های احتمالی، اعراب‌گذاری شده است.

    مطالب کتاب، در دو جلد سامان یافته است. جلد اول، از تفسیر استعاذه، بسلمه و سوره حمد آغاز و تا تفسیر سوره اسراء ادامه پیدا کرده است. جلد دوم، از تفسیر سوره کهف تا تفسیر سوره ناس را در خود جای داده است.


    [۳].

    پانویس

    1. مقدمه، ص5
    2. همان
    3. همان

    منابع مقاله

    مقدمه و متن کتاب.