منتخب مناسک حج: تفاوت میان نسخه‌ها

    از ویکی‌نور
    جز (جایگزینی متن - '==وابسته‌ها== ' به '==وابسته‌ها== {{وابسته‌ها}} ')
    بدون خلاصۀ ویرایش
    خط ۳۱: خط ۳۱:
    | پیش از =
    | پیش از =
    }}
    }}
    {{کاربردهای دیگر|مناسك الحج (ابهام زدایی)}}


    '''منتخب مناسك حج'''، كتابى است به زبان فارسى بر اساس فتاوى [[خمینی، سید روح‌الله|امام خمينى(ره)]] و حواشى تعدادى از مراجع عظام، كه به كوشش معاونت آموزش و تحقيقات بعثه مقام معظم رهبرى در امور حج و زيارت گردآورى شده و با تحقيق حسامى، عرضه شده است.
    '''منتخب مناسك حج'''، كتابى است به زبان فارسى بر اساس فتاوى [[خمینی، سید روح‌الله|امام خمينى(ره)]] و حواشى تعدادى از مراجع عظام، كه به كوشش معاونت آموزش و تحقيقات بعثه مقام معظم رهبرى در امور حج و زيارت گردآورى شده و با تحقيق حسامى، عرضه شده است.

    نسخهٔ ‏۲۶ آوریل ۲۰۲۲، ساعت ۲۱:۳۵

    منتخب مناسک حج
    منتخب مناسک حج
    پدیدآورانچند تن از علماء (حاشيه نويس)

    حسامی (محقق)

    بعثه مقام معظم رهبری در امور حج و زیارت. معاونت آموزش و تحقیقات (محقق)

    موسوی خمینی، سید روح‌الله (نویسنده)
    ناشرمشعر
    مکان نشرتهران - ایران
    سال نشر1426 ق
    چاپ2
    موضوعحج فقه جعفری - رساله عملیه
    زبانفارسی
    تعداد جلد1
    کد کنگره
    ‏BP‎‏ ‎‏188‎‏/‎‏8‎‏ ‎‏/‎‏خ‎‏8‎‏ ‎‏م‎‏8021‎‏*
    نورلایبمطالعه و دانلود pdf



    منتخب مناسك حج، كتابى است به زبان فارسى بر اساس فتاوى امام خمينى(ره) و حواشى تعدادى از مراجع عظام، كه به كوشش معاونت آموزش و تحقيقات بعثه مقام معظم رهبرى در امور حج و زيارت گردآورى شده و با تحقيق حسامى، عرضه شده است.

    از نيازهاى مهم و جدى روحانیان محترم كاروان‌هاى حج، آگاهى يافتن از مسائل و فروع مناسك حج و اختلاف فتاواى مراجع عظام تقليد است و از آنجا كه زائران و حجاج بيت‌الله الحرام، از مراجع مختلف تقليد مى‌كنند، بر روحانى كاروان است كه آراى فقهى مراجع معظم تقليد را فراگرفته، زائران را راهنمايى نمايد تا آنان بتوانند اعمال حج را بدون اضطراب و دغدغه خاطر به‌جاى آورند. اثر حاضر، به همين انگيزه، تدوين شده است[۱]

    كتاب با پيشگفتارى از بعثه مقام معظم رهبرى آغاز و مطالب در يازده عنوان كلى، سامان يافته است كه عبارتند از: حجةالإسلام، حج استحبابى، عمره، اقسام حج، صورت تفصيلى عمره تمتع، صورت تفصيلى حج تمتع، مستحبات ديگر مكه معظمه، استحباب عمره مفرده، طواف وداع، مسائل متفرقه، محصور و مصدود و گزيده‌اى از سخنان امام خمينى(ره).

    در پيشگفتار، به انگيزه تدوين و برخى از ويژگى‌هاى كتاب، اشاره شده است[۲]

    به‌منظور پاسخگويى به نياز روحانیون كاروان‌هاى حج، به آگاهى از مسائل و فروع مناسك حج و اختلاف فتاواى مراجع عظام تقليد، تلاش‌هايى صورت گرفته است كه اثر حاضر، حاصل آن تلاش‌ها مى‌باشد؛ بدين شرح كه ابتدا مناسك حج امام خمينى(ره) كه كامل‌ترين مناسك منتشرشده است، با حواشى آيت‌الله اراكى به چاپ رسيد. در مرحله دوم مناسك حج حضرت امام(ره)، با حواشى سه نفر از مراجع تقليد كه عبارتند از آيات عظام: گلپايگانى، خويى و اراكى تهيه و منتشر گرديد. در مرحله سوم فتاواى آيت‌الله فاضل لنكرانى بر مناسك افزوده شده و حواشى مراجع معظم به چهار نفر رسيد. در مرحله آخر، فتاواى مراجع ديگر نيز بدان افزوده گرديد، ولى از آنجا كه مناسك مذكور به جهت برخوردارى از فروع بسيار كه برخى از آنها نيز چندان مورد نياز عموم زائران نبود و وجود برخى از مسائل در قالب استفتاء كه كار بازيابى مسائل را دشوار مى‌كرد، لذا برخى مطالب حذف شده و اثر حاضر، عرضه گرديد.

    با توجه به اين مطالب، برخى از ويژگى‌ها و خصوصيات كتاب، به شرح زير مى‌باشد:

    1. متن اين مناسك مطابق با فتاواى امام خمينى(ره) مى‌باشد كه از مناسك محشى گرفته شده است.
    2. تمام استفتائات موجود در مناسك امام، توسط آيت‌الله محمدحسن قديرى به‌صورت مسئله درآمده كه منتخبى از آنها در اين مناسك، در جايگاه واقعى خود آورده شده است.
    3. در اين مناسك، حواشى آيت‌الله سيد موسى شبيرى زنجانى، نيز افزوده شده است.
    4. براى آنكه مسائل عمره و حج از نظم منطقى بهتر برخوردار باشد، برخى جابه‌جايى‌ها در مسائل صورت پذيرفته است.
    5. پس از آماده شدن اين مناسك، نسخه‌اى از آن به دفاتر مراجع معظم تقليد تقديم و پس از ملاحظه و درج اصلاحاتى، به دفتر معاونت آموزش و تحقيقات بعثه مقام معظم رهبرى در امور حج و زيارت مسترد گرديده كه از اين جهت مسائل آورده‌شده مورد اطمينان مقلدان مراجع نيز خواهد بود.
    6. اسامى مراجع محترمى كه حواشى آنان به كتاب افزوده شده، به‌ترتيب حروف الفبا، عبارتند از آيات عظام: محمدتقى بهجت، شيخ جواد تبريزى، سيد على خامنه‌اى، سيد على سيستانى، سيد موسى شبيرى زنجانى، شيخ لطف‌الله صافى، شيخ ناصر مكارم شيرازى و شيخ حسين نورى همدانى.

    پانویس


    منابع مقاله

    مقدمه و متن كتاب.

    وابسته‌ها