مسند (ابهامزدایی): تفاوت میان نسخهها
(صفحهای تازه حاوی «''' مسند''' ممکن است عنوان برای کتابهای ذیل باشد: * مسند الإمام أحمد بن حنبل...» ایجاد کرد) |
(بدون تفاوت)
|
نسخهٔ ۲۲ نوامبر ۲۰۲۱، ساعت ۱۴:۴۴
مسند ممکن است عنوان برای کتابهای ذیل باشد:
- مسند الإمام أحمد بن حنبل موسوعه حديثى اهل سنت، مشتمل بر احاديث صحابه است. اين كتاب زير نظر عبدالله بن عبدالمحسن تركى، توسط شعيب أرنؤوط، عادل مرشد و گروهى از محققین، مورد تحقيق و تعليق قرار گرفته است. اين كتاب بزرگترين كتابى است كه از متقدمين و قبل از تدوين صحاح سته بهجا مانده است.
- مسند ابن الجعد مشتمل بر روایات ابوالحسن علی بن جعد بن عبید جوهری (متوفی 230ق) است که توسط شاگردش عبدالله بن محمد بن عبدالعزیز بغوی (214- 317ق) گردآوری شده است. عبد المهدی بن عبدالقادر بن عبدالهادی، تحقیق در این اثر را برای پایاننامه دکترای خود انتخاب و پس از دفاع منتشر کرده است. از این کتاب با نامهای «حديث علی بن الجعد» یا «حديث الجعديات» یا «الأجزاء الجعديات» و یا «الجعديات» نیز یاد شده است.
- مسند ابن أبيشيبة اثر ابوبکر عبدالله بن محمد بن ابیشیبه (159-235ق)، کتابی است روایی که در آن به گردآوری روایات پیامبر(ص) و صحابه و تابعین، پرداخته شده و با تحقیق عادل بن یوسف عزازی و احمد فرید مزیدی به چاپ رسیده است.
- مسند إسحاق بن راهويه اثر اسحاق بن ابراهیم راهویه (متوفی 238ق)، کتابی است حدیثی، به زبان عربی که توسط عبدالغفور عبدالحق حسین بلوشی، مورد تحقیق قرار گرفته است.
- مسند أبييعلی الموصلي تألیف احمد بن علی بن مثنی تمیمی (210-307ق)، معروف به ابویعلی موصلی و تحقیق حسین سلیم اسد، کتابی است شانزدهجلدی در موضوع حدیث. این کتاب که مهمترین اثر ابویعلی است در پرتو نام نیک و شهرت نویسندهاش همواره در کنار مجامیع بزرگ و معتبر چون کتب سته و مسند احمد بن حنبل از حسن قبول علما و محدثان برخوردار بوده و در زمره متون درسی حدیث بشمار میآمده است.
این صفحه برای ابهامزدایی است و پیوندهایی به صفحات گوناگون با نامهای مشابه دارد. اگر با دنبال کردن پیوندی در صفحهای به اینجا رسیدهاید، در صورت تمایل، به همان صفحه بروید و آن پیوند را به صفحهٔ مناسب خودش مربوط کنید. |