كنوز المعزمين: تفاوت میان نسخه‌ها

    از ویکی‌نور
    جز (جایگزینی متن - 'كسي' به 'کسی')
    بدون خلاصۀ ویرایش
    خط ۲۱: خط ۲۱:
    | چاپ =1
    | چاپ =1
    | تعداد جلد =1
    | تعداد جلد =1
    | کتابخانۀ دیجیتال نور =11591
    | کتابخانۀ دیجیتال نور =01733
    | کتابخوان همراه نور =01733
    | کتابخوان همراه نور =01733
    | کد پدیدآور =
    | کد پدیدآور =
    خط ۲۸: خط ۲۸:
    }}
    }}


    '''كنوز المعزمين'''، رساله‌اى است منسوب به بوعلى، به زبان فارسى و در بيان بعضى تعويذات و خواص حروف و اعداد(مربوط به فن طلسمات و عزائم و نيرنجات). در انتساب اين رساله به بوعلى، بحث‌هايى بين محققین درگرفته است كه محقق و مصحح اين رساله، مرحوم جلال‌الدين همايى، پس از ذكر و بررسى ادله طرفين، فرموده‌اند: بارى كهنگى طرز انشاء كتاب كنوز المعزمين مسلم است، اما اينكه متعلق به زمان شيخ و ريخته قلم او باشد، به عقيده اين جانب دليلى ندارد غير از همان‌ها كه در فصل ادله انتساب گفتيم و الله العالم.
    '''كنوز المعزمين'''، رساله‌اى است منسوب به [[ابن سینا، حسین بن عبدالله|بوعلى سینا]]، به زبان فارسى و در بيان بعضى تعويذات و خواص حروف و اعداد(مربوط به فن طلسمات و عزائم و نيرنجات). در انتساب اين رساله به بوعلى، بحث‌هايى بين محققین درگرفته است كه محقق و مصحح اين رساله، مرحوم [[همایی، جلال‌الدین|جلال‌الدين همايى]]، پس از ذكر و بررسى ادله طرفين، فرموده‌اند: بارى كهنگى طرز انشاء كتاب كنوز المعزمين مسلم است، اما اينكه متعلق به زمان شيخ و ريخته قلم او باشد، به عقيده اين جانب دليلى ندارد غير از همان‌ها كه در فصل ادله انتساب گفتيم و الله العالم.


    == ساختار ==
    == ساختار ==
    خط ۶۰: خط ۶۰:


    فهرست مطالب، در آغاز كتاب و فهرست نام اشخاص، فهرست كتب و فهرست لغات و اصطلاحات در پايان كتاب ذكر شده است.
    فهرست مطالب، در آغاز كتاب و فهرست نام اشخاص، فهرست كتب و فهرست لغات و اصطلاحات در پايان كتاب ذكر شده است.


    [[رده:کتاب‌شناسی]]
    [[رده:کتاب‌شناسی]]
    [[رده:علوم غیبی]]
    [[رده:علوم غیبی]]
    [[رده:شیطان‌شناسی، شیطان‌پرستی، تسخیر‌شده]]
    [[رده:شیطان‌شناسی، شیطان‌پرستی، تسخیر‌شده]]

    نسخهٔ ‏۱۸ نوامبر ۲۰۲۱، ساعت ۱۰:۴۳

    کنوز المعزمین
    كنوز المعزمين
    پدیدآورانابن‌سینا، حسین بن عبدالله (نویسنده) همایی، جلال‌الدین (مصحح)
    ناشرانجمن آثار ملی
    مکان نشرتهران - ایران
    چاپ1
    موضوعطلسم‏ها و تعویذها علوم غریبه
    زبانفارسی
    تعداد جلد1
    کد کنگره
    ‏‎‏BF‎‏ ‎‏1561‎‏ ‎‏/‎‏الف‎‏2‎‏ک‎‏9
    نورلایبمطالعه و دانلود pdf

    كنوز المعزمين، رساله‌اى است منسوب به بوعلى سینا، به زبان فارسى و در بيان بعضى تعويذات و خواص حروف و اعداد(مربوط به فن طلسمات و عزائم و نيرنجات). در انتساب اين رساله به بوعلى، بحث‌هايى بين محققین درگرفته است كه محقق و مصحح اين رساله، مرحوم جلال‌الدين همايى، پس از ذكر و بررسى ادله طرفين، فرموده‌اند: بارى كهنگى طرز انشاء كتاب كنوز المعزمين مسلم است، اما اينكه متعلق به زمان شيخ و ريخته قلم او باشد، به عقيده اين جانب دليلى ندارد غير از همان‌ها كه در فصل ادله انتساب گفتيم و الله العالم.

    ساختار

    كتاب، داراى دو بخش است كه هر كدام از بخش‌ها از هفت مقاله تشكيل يافته‌اند.

    گزارش محتوا

    بخش اول: در مقاله اول از طبايع حروف سخن به ميان آمده و بعد از بيان حكايتى در تأثير طلسم و امثال آن، حروف ابجد به چهار قسم كه هر كدام مطابق يكى از عناصر اربعه است تقسيم شده است.

    در مقاله دوم، از استخراج اسامى كواكب و اينكه هر يك از كواكب زحل، مشترى، عطارد، مريخ، قمر و شمس با چه حروفى مورد اشاره واقع شوند تا تأثيرات لازم حاصل آيد، بحث شده است.

    در مقاله سوم، از دُخنه كواكب و اينكه براى به كار گرفتن تأثير هر كدام از كواكب چه بخورى را درست كنند و مواد هر كدام چه باشد، سخن گفته شده است.

    مقاله چهارم، در لباس و زينت كواكب است؛ بدين معنا كه براى به كارگيرى تأثير هر يك از كواكب بايد لباسى خاص پوشيده و انگشتر خاصى را در دست كرد تا مقصود به دست بيايد.

    مقاله پنجم، در تکسیر اسم خود با اسامى كواكب است كه بعد از ساختن بخور هر يك از كواكب در ساعت مخصوص هر كدام و پوشيدن لباس مخصوص هر كدام، بايد اين كار را كرد؛ يعنى حروف اسم خود را تکسیر نمود(تکسیر، عبارت است از جدا جدا نوشتن اسامى حروف اسم) و با اسم تکسیر شده هر يك از كواكب مخلوط كرد تا نتيجه لازم به دست آيد.

    مقاله ششم، بيان‌گر اين معناست كه براى هر كارى، كدام كواكب را و به چه اندازه بايد خواند؟.

    مقاله هفتم، در بيان چند عمل است كه براى ايجاد محبت مفيد است؛ بدين معنا كه براى به دست آوردن دل كسى و منحصر گردانيدن آن شخص براى خود، چه كارهايى مى‌توان انجام داد؟.

    بخش دوم: اين بخش در مورد چگونگى خواتم سبعه سياره و خواص و تصوير آن است كه مؤلف، آن را علم شريفى مى‌داند كه بدون نيت خالص و توجه به ذات اقدس الهى، مقصود حاصل نمى‌گردد، بلكه نتيجه عكس مى‌دهد. اين بخش، در چاپ يا نسخه ديگر كتاب، داراى هفت فصل مى‌باشد كه اولى در ذكر اعمال و متعلقات آن؛ يعنى بيان اينكه چه كوكبى در چه عملى و چگونه به كار مى‌آيد؟.

    فصل دوم، درمنسوبات كواكب است؛ يعنى چيزهايى كه به كواكب تعلق دارد، به درد كدام قشر از مردم مى‌خورد؟. فصل سوم، در ضديت و دوستى برخى از كواكب با برخى ديگر است.

    فصل چهارم، در دُخنه كواكب است كه چه بخورى براى استفاده از كدام كواكب لازم است؟. فصل پنجم، در شرح حروف ابجد است و اينكه حروف بيست و هشت‌گانه چگونه بايد تقسيم شوند تا خواص لازم از آنها به دست آيد؟.

    فصل ششم، در خواص حروف است و بيان اينكه چه حرف‌هايى يابس و كدام‌ها مرطوبند؟ چه حرف‌هايى داراى حرارت و كدام‌ها برودت دارند؟. هفتمين فصل، در تركيب اسماء است كه چه تركيبى باعث محبت بين دو نفر مى‌شود و چه تركيبى باعث كدورت و بغض ميان افراد مى‌گردد.

    وضعيت كتاب

    فهرست مطالب، در آغاز كتاب و فهرست نام اشخاص، فهرست كتب و فهرست لغات و اصطلاحات در پايان كتاب ذكر شده است.