التعليقة علی الاستبصار: تفاوت میان نسخه‌ها

جز
جایگزینی متن - 'ميرداماد' به 'ميرداماد'
جز (A-esmaili@noornet.net صفحهٔ التعلیقه علی الاستبصار را به التعليقة علی الاستبصار منتقل کرد)
جز (جایگزینی متن - 'ميرداماد' به 'ميرداماد')
خط ۳۹: خط ۳۹:




محمد باقر بن محمد حسينى مرعشى استرآبادى، مشهور به ميرداماد، از علماى شيعه در آغاز قرن يازدهم هجرى و متوفاى سال 1040 هجرى قمرى.
محمد باقر بن محمد حسينى مرعشى استرآبادى، مشهور به [[میرداماد، محمدباقر بن محمد|ميرداماد]]، از علماى شيعه در آغاز قرن يازدهم هجرى و متوفاى سال 1040 هجرى قمرى.


فيلسوف، حكيم، رياضى‌دان، فقيه، اصولى، متكلم و دانشمند بزرگ زمان خود.
فيلسوف، حكيم، رياضى‌دان، فقيه، اصولى، متكلم و دانشمند بزرگ زمان خود.
خط ۴۶: خط ۴۶:




ميرداماد در اين كتاب با دقت نظر و ژرف‌نگرى كه در علوم عقلى به كار مى‌برد به كنكاش و بحث علمى در علم رجال كه از علوم نقلى مى‌باشد، به نگارش پرداخته و توانايى و مهارت خود را در هر دو عرصه به اثبات رسانده است. البته در اين كتاب ايشان از اصطلاحات پيچيده و مشكل كه در علوم عقلى به كار مى‌برد، استفاده نكرده و با سبكى روان و رائج در علم رجال به نگارش پرداخته است.
[[میرداماد، محمدباقر بن محمد|ميرداماد]] در اين كتاب با دقت نظر و ژرف‌نگرى كه در علوم عقلى به كار مى‌برد به كنكاش و بحث علمى در علم رجال كه از علوم نقلى مى‌باشد، به نگارش پرداخته و توانايى و مهارت خود را در هر دو عرصه به اثبات رسانده است. البته در اين كتاب ايشان از اصطلاحات پيچيده و مشكل كه در علوم عقلى به كار مى‌برد، استفاده نكرده و با سبكى روان و رائج در علم رجال به نگارش پرداخته است.


==ارزش و اعتبار كتاب==
==ارزش و اعتبار كتاب==




ميرداماد از شخصيتهاى برجسته آسمان علم و دانش و از چهره‌هاى درخشان علماى شيعه در آغاز قرن يازدهم هجرى، عصر شكوفايى علوم عقلى و نقلى در حوزه‌هاى شيعه به شمار مى‌آيد. اين كتاب سندى خوب براى آشنايى با نظريات رجالى آن دانشمند بزرگ و توجه به برخى از دقايق علم رجال مى‌باشد.
[[میرداماد، محمدباقر بن محمد|ميرداماد]] از شخصيتهاى برجسته آسمان علم و دانش و از چهره‌هاى درخشان علماى شيعه در آغاز قرن يازدهم هجرى، عصر شكوفايى علوم عقلى و نقلى در حوزه‌هاى شيعه به شمار مى‌آيد. اين كتاب سندى خوب براى آشنايى با نظريات رجالى آن دانشمند بزرگ و توجه به برخى از دقايق علم رجال مى‌باشد.


==مباحث كتاب==
==مباحث كتاب==
خط ۶۵: خط ۶۵:
حاشيه بر كتاب استبصار نوشته مير محمد باقر داماد، متوفاى سال 1041
حاشيه بر كتاب استبصار نوشته مير محمد باقر داماد، متوفاى سال 1041


هجرى قمرى. اين كتاب تعليقه‌اى است بر استبصار با عنوان (قوله، قوله). اين كتاب غير از كتاب شرح استبصارى است كه در كتاب روضات آمده. صاحب كتاب روضات در وصف كتاب دوم مى‌فرمايد: كه آن درباره علم اصول فقه مى‌باشد. اما اين كتاب كه حاشيه بر استبصار است و نسخه‌اى از آن نيز در كتابخانه سپهسالار موجود مى‌باشد. و همچنين در فهرست كتاب‌خانه ج 1 ص 244 نيز آمده، تعليقاتى بر احاديث كتاب استبصار از اول كتاب تا حكم صوم حزن كه وظيفه روز عاشوراء است مى‌باشد. اين كتاب در 82 صفحه و در ملك نوه ميرداماد يعنى سيد محمد مهدى فرزند سيد محمد جعفر گلستانه مى‌باشد.
هجرى قمرى. اين كتاب تعليقه‌اى است بر استبصار با عنوان (قوله، قوله). اين كتاب غير از كتاب شرح استبصارى است كه در كتاب روضات آمده. صاحب كتاب روضات در وصف كتاب دوم مى‌فرمايد: كه آن درباره علم اصول فقه مى‌باشد. اما اين كتاب كه حاشيه بر استبصار است و نسخه‌اى از آن نيز در كتابخانه سپهسالار موجود مى‌باشد. و همچنين در فهرست كتاب‌خانه ج 1 ص 244 نيز آمده، تعليقاتى بر احاديث كتاب استبصار از اول كتاب تا حكم صوم حزن كه وظيفه روز عاشوراء است مى‌باشد. اين كتاب در 82 صفحه و در ملك نوه [[میرداماد، محمدباقر بن محمد|ميرداماد]] يعنى سيد محمد مهدى فرزند سيد محمد جعفر گلستانه مى‌باشد.


==نسخه حاضر==
==نسخه حاضر==




نسخه‌اى كه در اين برنامه از آن استفاده شده، ناشر آن سيد جمال الدين ميرداماد، تاريخ نشر آن سال 1397 هجرى قمرى، در يك جلد، در قطع وزيرى و چاپ اول مى‌باشد.
نسخه‌اى كه در اين برنامه از آن استفاده شده، ناشر آن سيد جمال الدين [[میرداماد، محمدباقر بن محمد|ميرداماد]]، تاريخ نشر آن سال 1397 هجرى قمرى، در يك جلد، در قطع وزيرى و چاپ اول مى‌باشد.


اين كتاب به همراه دوازده رساله ديگر از مؤلف به چاپ رسيده است.
اين كتاب به همراه دوازده رساله ديگر از مؤلف به چاپ رسيده است.
خط ۷۸: خط ۷۸:


[[رده:کتاب‌شناسی]]
[[رده:کتاب‌شناسی]]
۴۲۵٬۲۲۵

ویرایش