آل یاسین، سید رضا: تفاوت میان نسخه‌ها

    از ویکی‌نور
    جز (جایگزینی متن - 'رده:25 تیر الی 24 مرداد' به '')
    برچسب‌ها: ویرایش همراه ویرایش از وبگاه همراه
    جز (جایگزینی متن - '</div> {{' به '</div> {{')
    خط ۳۶: خط ۳۶:
    |}
    |}
    </div>
    </div>


    {{کاربردهای دیگر|آل یاسین (ابهام زدایی)}}
    {{کاربردهای دیگر|آل یاسین (ابهام زدایی)}}

    نسخهٔ ‏۹ سپتامبر ۲۰۲۱، ساعت ۱۵:۲۱

    آل یاسین، رضا
    نام آل یاسین، رضا
    نام‌های دیگر رضا آل ياسين (همايون)

    ک‍اش‍ان‍ی‌، ه‍م‍ای‍ون‌

    ه‍م‍ای‍ون‌

    ه‍م‍ای‍ون ک‍اش‍ان‍ی

    نام پدر آیت‌الله میرسید نظام‌الدین آل یاسین
    متولد 1307ش
    محل تولد کاشان
    رحلت 1382ش
    اساتید
    برخی آثار كلام علی علیه‌السلام با نغمه همایون
    کد مؤلف AUTHORCODE04647AUTHORCODE



    سید رضا آل یاسین (1307- 1380ش)، متخلّص به همایون یکی از شاعران معاصر

    ولادت

    در سال ۱۳۰۷ ه. ش در شهر کاشان متولد شد. پدرش آیت‌الله میرسید نظام‌الدین آل یاسین از علمای مشهور زمان خود بود که در اولین دوره شورای ملی بعد از مشروطیت نماینده مردم کاشان شد و با شعر و ادبيات نيز بيگانه نبود.

    تحصیلات

    سيد‌ ‎رضا آل ياسين مقدمات زبان فارسی و عربی را در محضر پدر دانشمندش فرا گرفت، تحصيلات ابتدائی را در دبستان خيام و دوره متوسطه را در دبيرستان پهلوی سابق (امام خمینی) به پایان رسانيد، از آن پس به استخدام بانک ملی در آمد و در همان شهر خود مشغول خدمت گرديد.

    همايون از سال 1318 به شعر و شاعری پرداخت و آثارش در روزنامه محلی كاشان به چاپ می‌رسيد. از سال ۱۳۲۵ تا ۱۳۴۲ صفحه‌ی ادبی روزنامه‌ی شفق کاشان را می‌نوشت که علاقمندان بسیاری یافت. بر اثر نوشتن مقالات و اشعاریی انتقادی از كاشان به تهران منتقل گرديد.

    آل یاسین از سال ۱۳۶۵ شروع به نظم نهج‌البلاغه نمود که در آبان ماه ۱۳۷۰ کار نظم آن پایان یافت. کتاب طنزآمیزی نیز به نام «تفسیر اللغات» تألیف کرد. عمده آثار ادبی وی در مدح و منقبت و شرح زندگینامه اهل بیت است.

    همایون دارای ۶ فرزند است که دو نفر از دخترانش شاعره‌اند.

    وفات

    وی در 28 بهمن ماه 1380 دیده از جهان فرو بست.

    آثار

    استاد همايون در خاندانى پا به عرصه وجود گذاشت كه همه قبيله او عالمان دين بودند. امّا او عاشقانه راه شعر پيمود و معلّم عشقش شاعرى را به او تعليم داد. همايون در انواع قالب‌هاى شعر از غزل و مثنوى و رباعى و... استادى مسلم است. در شيوه غزل، شيوه عراقى را پيروى مى‌كند و انصاف را كه در این سبک مهارتى تام دارد. در لابلاى غزل‌هاى همايون ابياتى را با مضامین بكر هندى نيز مى‌توان يافت كه از شيرينى و ملاحت خاصى برخوردار است.

    همايون نه تنها، غزليات شيرين و دل انگيزى كه در شيوه عراقى و هندى سروده است، به سبب ارادت خالصانه‌اش به خاندان رسالت و امامت دو منظومه دل انگيز در بحر متقارب دارد: یکى به نام منظومه شهيدان كربلا كه شرح ماجراى شهادت حضرت امام حسین(ع) و ياران باوفاى اوست.

    منظومه ديگرى كه باز در همین قالب سروده شده، کتاب كلام على با نغمه همايون است كه با مهارت كامل، خطبه‌ها و سخنان گهربار مولى الموحدين على بن ابى‌طالب(ع) را در سليس بودن و روانى كامل به رشته نظم كشيده است.


    وابسته‌ها