سيد، کمال: تفاوت میان نسخه‌ها

    از ویکی‌نور
    (صفحه‌ای تازه حاوی «<div class="wikiInfo"> بندانگشتی| {| class="wikitable aboutAuthorTable" style="text-align:Right" |+...» ایجاد کرد)
    (بدون تفاوت)

    نسخهٔ ‏۱۶ مارس ۲۰۲۱، ساعت ۰۸:۳۱

    NUR09670.jpg
    نام سيد، کمال
    نام‎های دیگر سيد عباس حسن الموسوي (کمال السيد)
    نام پدر
    متولد 1336ش / 1376ق / 1957م
    محل تولد
    رحلت
    اساتید
    برخی آثار
    کد مؤلف AUTHORCODE09670AUTHORCODE

    کمال السید (متولد 1975، بغداد)، نویسنده عرب‌زبان عراقی است که اخیرا ملیت ایرانی گرفته و بیش از 130 کتاب و تحقیق، به‌صورت مجموعه‌ای از تاریخ زندگی اهل‌بیت(ع) را در کارنامه ادبی خود دارد.

    تولد

    کمال السید در سال ۱۹۷۵م، در بغداد متولد شد[۱].

    گرفتن تابعیت ایران

    وی سال‌ها پیش به‌صورت مخفیانه به ایران گریخت و زندگی‌اش در عراق مصادره شد. پس از آن در ایران به ادامه کار و نگارش آثار داستانی و زندگی‌نامه ائمه(ع) پرداخت. رضا امیرخانی، نویسنده و رئیس انجمن قلم ایران، پس از آشنایی با او که در جریان برگزاری کتاب سال رضوی رخ داد، از علاقه او به ایران و داشتن تابعیت ایرانی آگاه شد و نامه‌ای به مقام معظم رهبری نوشت و اعطای تابعیت ایران را به این نویسنده عراقی درخواست کرد[۲].

    فعالیت‌ها

    وی در کنار تحصیل تا به حال، کارهای زیادی انجام داده است. فعالیت‌های ادبی گوناگون، او را به طرف نویسندگی کشاند، تا آنجا که همه وقت و انرژی‌اش را صرف نوشتن کرد و حالا کمال السیدی که می‌خواست دکتر شود، نویسنده شد. او دوست داشت دکتر شود، دوست داشت کیف دکتری‌اش را در دستش بگیرد و هرجا بچه‌ای را می‌بیند که از درد ناله می‌کند، به دادش برسد؛ دکتری را فقط برای درمان درد بچه‌ها دوست داشت، اما این اتفاق هیچ‌وقت برای وی نیفتاد و او نویسنده شد[۳].

    آثار

    کتاب‌های کمال السید انباشته از فراز و فرودهای تاریخ و رنج‌نامه‌هایی است که شیعه در طول سالیان دراز متحمل شده است. وی آثار زیادی نوشته که تعداد آنها به ۱۳۰ اثر می‌رسد، بعضی از آثار او عبارتند از:

    1. زنی به نام زینب(س)؛
    2. ششمین باغبان اندیشه؛
    3. زندگی‌نامه امام هفتم(ع)؛
    4. وسلاح البكا؛
    5. عشق هشتم؛
    6. خورشید پشت ابر؛

    و...[۴].

    «عشق هشتم»، یکی از آثار این نویسنده است که توانست اثر برگزیده نخستین دوره کتاب سال رضوی شود. وی درباره این کتاب، چنین گفته است: «من برای نوشتن کتاب «عشق هشتم»، با کمبود اطلاعات در منابع مواجه بودم، اما سعی کردم همه کتاب‌ها، روایات و اخبار متعلق به مقطع زمانی تولد تا شهادت امام رضا(ع) را جمع‌آوری کنم تا تصور نسبتا واقعی از زندگی امام رضا(ع) در ذهنم داشته باشم و بتوانم این کتاب را بنویسم. احساس می‌کنم این کتاب جز روشن کردن یک شمع نیست. احمد شاکری منتقد و نویسنده، درباره این کتاب چنین گفته است: کتاب «عشق هشتم» یک رمان نیست، بلکه یک زندگی‌نامه داستانی است و باید معیارهای این ژانر، مورد بررسی و کنکاش قرار بگیرد[۵].

    پانویس

    1. ر.ک: زمانیان، خدیجه
    2. ر.ک: بی‌نام
    3. ر.ک: همان
    4. ر.ک: همان
    5. ر.ک: همان

    منابع مقاله

    1. زمانیان، خدیجه، «گزارشی از همایش نقد و بررسی کتاب «عشق هشتم»؛ شمعی برای «عشق هشتم»»، برگرفته از سایت روزنامه قدس، آرشیو شنبه 11 آذر 1385، شماره 5439، دریافت یک‌شنبه 12 بهمن 1399، به آدرس:
      https://www.magiran.com/article/1279195
    2. بی‌نام، برگرفته از سایت «ایران‌کتاب»، دریافت یک‌شنبه 12 بهمن 1399، به آدرس:

    https://www.iranketab.ir/profile/20420-%DA%A9%D9%85%D8%A7%D9%84-%D8%A7%D9%84%D8%B3%DB%8C%D8%AF

    وابسته‌ها

    [[]]

    [[]]

    [[]]

    [[]]