سنقری حائری، محمدعلی: تفاوت میان نسخه‌ها

بدون خلاصۀ ویرایش
بدون خلاصۀ ویرایش
بدون خلاصۀ ویرایش
خط ۲۸: خط ۲۸:
|-
|-
|برخی آثار
|برخی آثار
| data-type="authorWritings" |[[الوهابيون و البيوت المرفوعة]]
| data-type="authorWritings" |[[الوهابيون و البيوت المرفوعة|الوهابیون و البیوت المرفوعة]]


[[خصائص الزهرا(ع)]]
[[خصائص الزهرا(ع)]]
خط ۳۷: خط ۳۷:
</div>
</div>


'''محمدعلى بن حسن همدانى سنقرى كردستانى''' (1293-1378ق)، علامه محقق و محدث
'''محمدعلى بن حسن همدانى سنقرى کردستانى''' (1293-1378ق)، نویسنده، علامه محقق و محدث


== ولادت ==
== ولادت ==
خط ۴۳: خط ۴۳:


== تحصیلات ==
== تحصیلات ==
محمد علی سنقری حائری، مقدمات علوم و نیز قرائت و تجوید قرآن را نزد پدر آموخت، او سپس وارد حوزه کربلا شد و از اساتید بسیاری بهره گرفت. زبان عربى و سريانى را نيز فراگرفت. وى با بسيارى از يهوديان و نصارى به محاجه مى پرداخت و خداوند متعال به دست ايشان بسيارى از آنان را به دين اسلام هدايت نموده است
محمدعلی سنقری حائری، مقدمات علوم و نیز قرائت و تجوید قرآن را نزد پدر آموخت، او سپس وارد حوزه کربلا شد و از اساتید بسیاری بهره گرفت. زبان عربى و سریانى را نیز فراگرفت. وى با بسیارى از یهودیان و نصارى به محاجه مى پرداخت و خداوند متعال به دست ایشان بسیارى از آنان را به دین اسلام هدایت نموده است


=== اساتید ===
=== اساتید ===
خط ۶۱: خط ۶۱:
# ارومی، محمدصادق= فخرالاسلام، زبان عبری و سریانی
# ارومی، محمدصادق= فخرالاسلام، زبان عبری و سریانی
{{پایان}}
{{پایان}}
== بازگشت به سنقر ==
مرحوم سنقری پس از تکمیل دروس از محضر اساتید نجف اشرف به امر آخوند خراسانی در دوره مشروطه، برای ترویج دین و مقابله با ملحدین به سنقر (از نواحی کرمانشاه) هجرت نمود و در بدو ورود به سنقر مورد استقبال مسئولین و علمای آن دیار قرار گرفت.
او در سنقر با تشکیل جلسات وعظ به تربیت و ارشاد مردم پرداخت و مقبول همه طبقات مردم آن سرزمین گردید. از جمله مجالس ایشان برگزاری مجالس مناظره با افاضل و فحول کرمانشاه و همدان بود.
=== اقامه جماعت در مسجد قمر بنی‌هاشم (ع) سنقر ===
مرحوم سنقری حائری در ایام حضورش در شهر سنقر، در مسجد قمر بنی‌هاشم(ع) این شهر به اقامه جماعت می‌پرداخت و این مسجد را پایگاه فعالیتهای خود، از جمله رسیدگی به امور مردم، ارشاد و وعظ و مبارزه با فرقه ضاله بهائیت نموده بود. مردم این شهر خاطرات بسیاری از آن عالم بزرگوار را به خاطر دارند و معنویت و تدین مردم این شهر را مدیون حضور علمایی همچون مرحوم سنقری در این شهر می‌دانند. از جمله خدمات ایشان در این شهر تربیت شاگردانی همچون مرحوم مؤیدی بود که در غیاب مرحوم سنقری به جای ایشان اقامه جماعت می‌کرد.
== بازگشت به کربلای معلی ==
مرحوم سنقری پس از سالها تبلیغ و ارشاد مردم بالاخره برای همیشه به موطن اصلی خود کربلای معلی بازگشت.
وی پس از بازگشت و اقامت در کربلا مشغول تکمیل کارهای نیمه تمام خود شد و تألیفات بسیاری را به پایان رساند، که بیش از 20 عنوان می‌باشد و نیز کتابهای بسیاری را استنساخ نمود و شاگردانی را نیز تربیت کرد.


== وفات ==
== وفات ==
وى پس از آنجا در شهر سنقر واقع در كردستان ايران به تبليغ دين اسلام پرداختند و سرانجام در ماه محرم سال 1378 به قصد زيارت در راه عراق در گذشتند.
سرانجام در ماه محرم سال 1378 به قصد زیارت در راه عراق در گذشتند.


==آثار==
==آثار==
۴۲۵٬۲۲۵

ویرایش