غاية المرام (ابهامزدایی): تفاوت میان نسخهها
(صفحهای تازه حاوی «'''غاية المرام''' ممکن است عنوان برای کتابهای ذیل باشد: * غاية المرام بأخبار...» ایجاد کرد) |
(بدون تفاوت)
|
نسخهٔ ۲۳ اکتبر ۲۰۲۰، ساعت ۱۸:۳۶
غاية المرام ممکن است عنوان برای کتابهای ذیل باشد:
- غاية المرام بأخبار سلطنة البلد الحرام تألیف عبدالعزیز بن عمر بن فهد (متوفی 922ق) در سه مجلد مشتمل بر تاریخ امرای مکه از ابتدای هجرت تا فوت مؤلف است و با استفاده از نوشتههای پدر مؤلف و آثار فاسى و ابنحجر در مورد تاریخ مکه و نوشته شده است. تراجم این امراء به ترتیب اقدمیت در زمان فرمانروایی تنظیم شده تا اینکه سابق بر متأخر شناخته شود.
- غاية المرام في شرح بحر الكلام شرحی است بر کتاب «بحر الكلام في أصول الدين» اثر ابومعین نسفی (متوفی 508ق) که توسط حسن بن ابیبکر مقدسی (متوفی 836ق/ 1432م) نگاشته شده است.
- غاية المرام في شرح شرائع الإسلام تألیف شيخ اجل مفلح بن حسن بن رشيد ين صلاح صيمرى بحرانى میباشد. اين كتاب شرح كتاب شرائع الاسلام شيخ نجمالدين جعفر بن حسن حلى معروف به محقق على الاطلاق و محقق اول است كه نقش ايشان در تكامل و تهذيب و تبويب علم فقه مورد اذغان همگان است.
- غاية المرام في علم الكلام نوشته سیفالدین آمدی، از مجموعه كتب كلامى است كه به زبان عربى تأليف شده است كه پيرامون مسائلى چون وجود و صفات خدا و نبوت و معاد و همچنين امامت، سخن به ميان آورده است.
- غاية المرام و حجة الخصام في تعيين الإمام من طريق الخاص و العام نوشتۀ محدّث شهير علامه سيد هاشم بن سليمان بن اسماعيل حسينى بحرانى متولد بين سالهاى 1030 تا 1040 ه.ق و متوفاى 1107 يا 1109 ه.ق است.اين اثر يكى از بهترين کتابهاى كلامى علامه بحرانى است كه تبحر علمى و تحقيقى ايشان را نشان مىدهد.