یعقوبی، محمد: تفاوت میان نسخه‌ها

۳۲۴ بایت اضافه‌شده ،  ‏۸ فوریهٔ ۲۰۲۰
بدون خلاصۀ ویرایش
بدون خلاصۀ ویرایش
بدون خلاصۀ ویرایش
خط ۱۸: خط ۱۸:
|-
|-
|محل تولد
|محل تولد
| data-type="authorBirthPlace" |
| data-type="authorBirthPlace" |نجف


|-
|-
خط ۵۲: خط ۵۲:
در ابتدای دهه هفتاد میلادی وارد حوزه علمیه کوچکی شد که سید علی علوی در ‏کوی عبیدی بغداد تأسیس کرده بود.
در ابتدای دهه هفتاد میلادی وارد حوزه علمیه کوچکی شد که سید علی علوی در ‏کوی عبیدی بغداد تأسیس کرده بود.


با توجه به داشته‌های علمی وافر، ایشان دروس حوزوی را با شرح لمعه و اصول فقه علامه مظفر در مؤسسه ‏اسلامی نجف اشرف که زیر نظر و مدیریت مرحوم سید محمد کلانتر بود شروع کرده و در مدت کوتاهی با ‏تلاش و جدیت مراحل تحصیل را پشت‌سر گذاشت و با تشویق شهید صدر به حضور در درس خارج، درعین‌حال که مشغول تحصیل در سطوح عالی یعنی مکاسب و کفایه بودند، وارد درس خارج شده و اصول لفظیه را در محضر شهید صدر تلمذ کرد و اصول عملیه را از محضر آیت‌الله ‏محمد اسحاق فیاض و فقه را نزد آیت‌الله سیستانی و میرزا علی غروی فیض برد و تمام تقریرات دروس خارج را تدوین کرد.
با توجه به داشته‌های علمی وافر، ایشان دروس حوزوی را با شرح لمعه و اصول فقه [[مظفر، محمدرضا|علامه مظفر]] در مؤسسه ‏اسلامی نجف اشرف که زیر نظر و مدیریت مرحوم سید محمد کلانتر بود شروع کرده و در مدت کوتاهی با ‏تلاش و جدیت مراحل تحصیل را پشت‌سر گذاشت و با تشویق [[صدر، سید محمدباقر|شهید صدر]] به حضور در درس خارج، درعین‌حال که مشغول تحصیل در سطوح عالی یعنی مکاسب و کفایه بودند، وارد درس خارج شده و اصول لفظیه را در محضر [[صدر، سید محمدباقر|شهید صدر]] تلمذ کرد و اصول عملیه را از محضر [[فیاض، محمداسحاق|آیت‌الله ‏محمد اسحاق فیاض]] و فقه را نزد [[سیستانی، سید علی|آیت‌الله سیستانی]] و میرزا علی غروی فیض برد و تمام تقریرات دروس خارج را تدوین کرد.


==آیت‌الله یعقوبی ملازم شهید صدر==
==آیت‌الله یعقوبی ملازم شهید صدر==
خط ۶۱: خط ۶۱:
آیت‌الله یعقوبی جزء معدود اشخاصی به شمار می رفت که مورد اعتماد و حامی شهید صدر ثانی در ابتدای اعلام مرجعیت ایشان بودند و این مطلب را ‏خود شهید صدر ثانی در دیدارها و حضور دیگران بیان می‌کردند.
آیت‌الله یعقوبی جزء معدود اشخاصی به شمار می رفت که مورد اعتماد و حامی شهید صدر ثانی در ابتدای اعلام مرجعیت ایشان بودند و این مطلب را ‏خود شهید صدر ثانی در دیدارها و حضور دیگران بیان می‌کردند.


شهید صدر با هدف اتحاد و همبستگی بین حوزه و دانشگاه، «جامعة الصدر» را تأسیس و ایشان را در سال 1319ق، به‌عنوان رئیس این دانشکده اعلام کردند. شهید صدر، همواره ایشان را مورد لطف و توجه فراوان قرار می‌داد و شخصیت ایشان را بارها در حضور ‏دیگران مطرح می‌کرد. برخی عبارات و جملات شهید صدر در مورد ایشان، در مقدمه کتاب «المشتق عند ‏الأصوليين» و کتاب «قناديل العارفين» آمده است و در روز پنجم جمادی‌الثانی 1419ق، وی را به‌عنوان جانشین خود ‏معرفی نمود.
شهید صدر با هدف اتحاد و همبستگی بین حوزه و دانشگاه، «جامعة الصدر» را تأسیس و ایشان را در سال 1319ق، به‌عنوان رئیس این دانشکده اعلام کردند. شهید صدر، همواره ایشان را مورد لطف و توجه فراوان قرار می‌داد و شخصیت ایشان را بارها در حضور ‏دیگران مطرح می‌کرد. برخی عبارات و جملات [[صدر، سید محمدباقر|شهید صدر]] در مورد ایشان، در مقدمه کتاب «المشتق عند ‏الأصوليين» و کتاب «قناديل العارفين» آمده است و در روز پنجم جمادی‌الثانی 1419ق، وی را به‌عنوان جانشین خود ‏معرفی نمود.


ایشان با رعایت آداب و عرف حوزه، از اعلام اجتهاد صرفه‌نظر نمودند تا اینکه برخی از نوشته‌های فقهی، استدلالی ‏خود را که در سال 1420ق تدوین کرده بودند را منتشر کردند که پس از اطلاع یافتن علما از محتوای علمی آن ‏کتاب‌ها، مؤلف را شخصیتی مجتهد و عالم معرفی نمودند از جمله حضرات آیات محمدعلی گرامی قمی و محمد صادقی تهرانی و دیگران که در سال 1424ق/ 2004م شهادت به مجتهد بودن ایشان دادند.
ایشان با رعایت آداب و عرف حوزه، از اعلام اجتهاد صرفه‌نظر نمودند تا اینکه برخی از نوشته‌های فقهی، استدلالی ‏خود را که در سال 1420ق تدوین کرده بودند را منتشر کردند که پس از اطلاع یافتن علما از محتوای علمی آن ‏کتاب‌ها، مؤلف را شخصیتی مجتهد و عالم معرفی نمودند از جمله حضرات آیات [[گرامی، محمدعلی|محمدعلی گرامی قمی]] و [[صادقی تهرانی، محمد|محمد صادقی تهرانی]] و دیگران که در سال 1424ق/ 2004م شهادت به مجتهد بودن ایشان دادند.


ایشان تا قبل از شهادت شهید صدر در ذی‌قعده 1419ق،‎ ‎ملازم و همراه همیشگی او و پس از شهادت در آن خفقان و جو هولناک و در حضور نیروهای تا بن مسلح رژیم با تعداد انگشت‌شماری بر بدن او و دو فرزندش نماز خواند و به ‏خاک سپرد. ایشان پس از شهادت شهید صدر رهبری جنبش و حرکت اسلامی عراق که شهید صدر(ره) پایه‌گذار آن بود را ‏به عهده گرفتند.
ایشان تا قبل از شهادت شهید صدر در ذی‌قعده 1419ق،‎ ‎ملازم و همراه همیشگی او و پس از شهادت در آن خفقان و جو هولناک و در حضور نیروهای تا بن مسلح رژیم با تعداد انگشت‌شماری بر بدن او و دو فرزندش نماز خواند و به ‏خاک سپرد. ایشان پس از شهادت شهید صدر رهبری جنبش و حرکت اسلامی عراق که [[صدر، سید محمدباقر|شهید صدر(ره)]] پایه‌گذار آن بود را ‏به عهده گرفتند.


==تدریس==
==تدریس==
خط ۸۹: خط ۸۹:


==پانویس ==
==پانویس ==
<references/>
<references />


==منابع مقاله==
==منابع مقاله==
پایگاه مرجع عالیقدر آقای شیخ محمد یعقوبی، به آدرس اینترنتی:
پایگاه مرجع عالیقدر آقای شیخ محمد یعقوبی، به آدرس اینترنتی:http://yaqoobi.org/37-2014-11-14-06-25-40/105-2014-11-29-10-06-22
http://yaqoobi.org/37-2014-11-14-06-25-40/105-2014-11-29-10-06-22




۴۲۵٬۲۲۵

ویرایش