رمي الجمرات في بحث جديد: تفاوت میان نسخه‌ها

بدون خلاصۀ ویرایش
بدون خلاصۀ ویرایش
خط ۲۶: خط ۲۶:
| پیش از =
| پیش از =
}}  
}}  
این عنوان فاقد مقاله است، خوب است که شما دست‌به‌قلم شده و برای آن مقاله‌ای بنویسید.


لطفا قبل از نوشتن، [[شیوه‌نامه ویکی‌نور]] را به دقت مطالعه کنید.
'''رمي الجمرات في بحث جديد'''، مطابق با فتوای آیت‌الله ناصر مکارم شیرازی، کتابی است یک جلدی، به زبان عربی، با موضوع فقه استدلالی اسلامی که توسط گروه معارف و تحقیقات اسلامی، زیر نظر معظم‌له، گردآوری شده است.
این کتاب، در میان مباحث فقهی، به بحث رمی جمرات پرداخته است.
 
نسخه فارسی این کتاب یک بار در خرداد 1831 و سپس با اضافه شدن مطالبى به آن، در مهرماه همان سال، تجدید چاپ شده است. نسخه حاضر، متن عربی این کتاب است که از روی نسخه چاپ اول فارسی آن نگاشته شده است؛ یعنی کتاب حاضر، چاپ اول نسخه عربی این کتاب است. ناشر نسخه‌های فارسی و عربی این کتاب، انتشارات مدرسة الإمام علي بن أبي‌طالب(ع) در قم است و هر دو نسخه در سال 1381 چاپ شده است.
 
فهرست مطالب نسخه عربی پس از ذکر هوامش (حواشی) در انتهای کتاب آمده است و نسخه فارسی، فهرست مطالب ندارد و تنها در انتهای کتاب، شاهد ذکر حواشی هستیم. البته در نسخه فارسی، در انتهای مطالب، پاسخ به برخی سؤالات هم افزوده شده است<ref>ر.ک: متن کتاب، ص34-36؛ مکارم شیرازی، تحقیقی جدید درباره رمی جمرات، ص58-60</ref>.
 
نتیجه مباحث کتاب در نسخه فارسی این‌گونه بیان شده است: از تعبیرات فقهاى بزرگ خاصّه و عامه به‌روشنى استفاده مى‌شود که جمره نزد آنان همان قطعه زمینى بوده که سنگ بر آن پرتاب مى‌کردند و در زمان آنها یا اصلاً ستونى وجود نداشته، یا اگر وجود داشته به‌عنوان شاخص و علامت بوده تا مردم آن محل را گم نکنند و عکس‌هاى قدیمى جمرات نشان مى‌دهد که سابقاً بالاى ستون‌ها چراغ مى‌آویختند تا نشانه باشد؛ بنابراین حجاج مى‌توانند با فکر راحت سنگ‌هاى خود را به اطراف ستون‌هاى موجود - ‌یعنى محل اجتماع سنگ‌ریزه‌ها - ‌پرتاب کنند و به‌راحتى از آنجا دور شوند<ref>ر.ک: مکارم شیرازی، تحقیقی جدید درباره رمی جمرات، ص57</ref>.
 
==پانویس==
<references/>
 
==منابع مقاله==
# مقدمه و متن کتاب.
# مکارم شیرازی، ناصر، «تحقیقی جدید درباره رمی جمرات، ویرایش دوم با اضافات و پاسخ به سؤالات»، گردآوری: گروه معارف و تحقیقات اسلامی، انتشارات مدرسة الإمام علي بن أبي‌طالب(ع)، قم، چاپ دوم، مهر 1381ش.
 


== وابسته‌ها ==
== وابسته‌ها ==
خط ۳۸: خط ۵۱:
[[رده:مباحث خاص فقه]]
[[رده:مباحث خاص فقه]]
[[رده:عبادات]]
[[رده:عبادات]]
[[رده:فاقد مقاله]]
[[رده:بهمن (98)]]
۴۲۵٬۲۲۵

ویرایش