شجری، محمد بن علی: تفاوت میان نسخه‌ها

بدون خلاصۀ ویرایش
(غنی سازی متن)
بدون خلاصۀ ویرایش
خط ۳۷: خط ۳۷:


==تولد==
==تولد==
ابوعبدالله محمد بن علی بن حسن بن علی بن حسین بن عبدالرحمن بن قاسم بن محمد بطحانی بن قاسم بن حسن بن زید بن حسن بن علی بن ابی‎طالب(ع)، در رجب سال 367ق، در کوفه متولد شد<ref>ر.ک: حسینی ، سید احمد، ص11</ref>.
ابوعبدالله محمد بن علی بن حسن بن علی بن حسین بن عبدالرحمن بن قاسم بن محمد بطحانی بن قاسم بن حسن بن زید بن حسن بن علی بن ابی‎طالب(ع)، در رجب سال 367ق، در کوفه متولد شد<ref>[https://www.noorlib.ir/View/fa/Book/BookView/Image/27642/1/11 ر.ک: حسینی ، سید احمد، ص11]</ref>.




پدرش علی بن حسن از عالمان و محدثان کوفه و معروف به ابن عبدالرحمن بود<ref>ر.ک: همان</ref>.
پدرش علی بن حسن از عالمان و محدثان کوفه و معروف به ابن عبدالرحمن بود<ref>[https://www.noorlib.ir/View/fa/Book/BookView/Image/27642/1/11 ر.ک: همان]</ref>.


==تحصیلات و جایگاه اجتماعی==
==تحصیلات و جایگاه اجتماعی==
ایشان علوم حدیث و فنون آن را نزد شاگردان ابن عقده در کوفه آموخت، سپس به بغداد مهاجرت نمود و بعد از فراگیری بسیاری از علوم به کوفه بازگشت؛ درحالی‎که دارای جایگاهی متمایز و شهرتی بی‎نظیر شده بود؛ به‎گونه‎ای که عالمانی چون حافظ صوری از بغداد به کوفه می‎رود، تا اینکه از او حدیث بشنود و از اینکه او را انتخاب نموده است مباهات می‎ورزد. علاوه بر این ایشان با وجود کثرت عالمان دینی در کوفه به «مسند کوفه» و «علامه» اشتهار پیدا کرده است<ref>ر.ک: همان، ص12-13</ref>.
ایشان علوم حدیث و فنون آن را نزد شاگردان ابن عقده در کوفه آموخت، سپس به بغداد مهاجرت نمود و بعد از فراگیری بسیاری از علوم به کوفه بازگشت؛ درحالی‎که دارای جایگاهی متمایز و شهرتی بی‎نظیر شده بود؛ به‎گونه‎ای که عالمانی چون حافظ صوری از بغداد به کوفه می‎رود، تا اینکه از او حدیث بشنود و از اینکه او را انتخاب نموده است مباهات می‎ورزد. علاوه بر این ایشان با وجود کثرت عالمان دینی در کوفه به «مسند کوفه» و «علامه» اشتهار پیدا کرده است<ref>[https://www.noorlib.ir/View/fa/Book/BookView/Image/27642/1/12 ر.ک: همان، ص12-13]</ref>.


==اساتید و شیوخ==
==اساتید و شیوخ==
خط ۱۱۴: خط ۱۱۴:
# عمر بن ابراهیم زیدی نحوی؛
# عمر بن ابراهیم زیدی نحوی؛
# محمد بن احمد بن بحشل عطار؛
# محمد بن احمد بن بحشل عطار؛
# محمد بن یحیی ثقفی<ref>ر.ک: همان، ص19-20</ref>.
# محمد بن یحیی ثقفی<ref>[https://www.noorlib.ir/View/fa/Book/BookView/Image/27642/1/19 ر.ک: همان، ص19-20]</ref>.


==آثار==
==آثار==
خط ۱۲۴: خط ۱۲۴:
# الجامع الكافي في الفقه؛
# الجامع الكافي في الفقه؛
# المقنع، مختصر الجامع الكافي؛
# المقنع، مختصر الجامع الكافي؛
# فضل زيارة الحسين(ع) <ref>ر.ک: همان، ص21-23</ref>.
# فضل زيارة الحسين(ع) <ref>[https://www.noorlib.ir/View/fa/Book/BookView/Image/27642/1/21 ر.ک: همان، ص21-23]</ref>.


==پانویس ==
==پانویس ==
خط ۱۳۰: خط ۱۳۰:


==منابع مقاله==
==منابع مقاله==
حسینی، سید احمد، «فضل زيارة الحسين(ع)»، تألیف محمد بن علی شجری، کتابخانه آیت‎الله مرعشی نجفی، قم، 1403ق.
[https://www.noorlib.ir/View/fa/Book/BookView/Image/27642/1/1 حسینی، سید احمد، «فضل زيارة الحسين(ع)»، تألیف محمد بن علی شجری، کتابخانه آیت‎الله مرعشی نجفی، قم، 1403ق].


==وابسته‌ها==
==وابسته‌ها==
۴۲۵٬۲۲۵

ویرایش