فضائل القدس: تفاوت میان نسخه‌ها

    از ویکی‌نور
    جز (جایگزینی متن - ' | تعداد جلد =' به '| تعداد جلد =')
    جز (جایگزینی متن - 'نويسنده' به 'نویسنده')
    خط ۶: خط ۶:
    | پدیدآوران =  
    | پدیدآوران =  
    [[جبور، جبراییل سلیمان]] (محقق)
    [[جبور، جبراییل سلیمان]] (محقق)
    [[ابن‌جوزی، عبدالرحمن بن علی]] (نويسنده)
    [[ابن‌جوزی، عبدالرحمن بن علی]] (نویسنده)
    |زبان  
    |زبان  
    | زبان =عربی
    | زبان =عربی
    خط ۲۶: خط ۲۶:
    }}
    }}


    '''فضائل القدس''' اثر عربى [[ابن‌جوزی، عبدالرحمن بن علی|ابوالفرج عبدالرحمن ابن على ابن الجوزى]] (597- 510 ق)، بيان فضائل قدس مى‌باشد كه در پاسخ به درخواست بعضى از دوستان نويسنده، تأليف شده است.
    '''فضائل القدس''' اثر عربى [[ابن‌جوزی، عبدالرحمن بن علی|ابوالفرج عبدالرحمن ابن على ابن الجوزى]] (597- 510 ق)، بيان فضائل قدس مى‌باشد كه در پاسخ به درخواست بعضى از دوستان نویسنده، تأليف شده است.


    == ساختار==
    == ساختار==

    نسخهٔ ‏۱۱ نوامبر ۲۰۱۸، ساعت ۱۴:۴۶

    فضائل القدس
    فضائل القدس
    پدیدآورانجبور، جبراییل سلیمان (محقق) ابن‌جوزی، عبدالرحمن بن علی (نویسنده)
    ناشردار الآفاق الجديدة
    مکان نشربیروت - لبنان
    سال نشر1979 م
    چاپ1
    موضوعبیت‌المقدس - تاریخ
    زبانعربی
    تعداد جلد1
    کد کنگره
    ‏DS‎‏ ‎‏109‎‏/‎‏9‎‏ ‎‏/‎‏الف‎‏2‎‏ف‎‏6‎‏*

    فضائل القدس اثر عربى ابوالفرج عبدالرحمن ابن على ابن الجوزى (597- 510 ق)، بيان فضائل قدس مى‌باشد كه در پاسخ به درخواست بعضى از دوستان نویسنده، تأليف شده است.

    ساختار

    كتاب با مقدمه محقق آغاز و مطالب در بيست و هفت باب تنظيم شده است. مؤلف در بيان مطالب و مباحث، از آيات، روايات و اشعار عرب استفاده نموده است؛ آيات را كامل بيان كرده و تفسير آن‌ها را نيز آورده است.

    مؤلف در ابواب كتاب، فضائل قدس را بيان كرده و آن را شرح و توضيح داده است. محقق كتاب جبرائيل سليمان جبّور مى‌باشد.

    گزارش محتوا

    در مقدمه، پيرامون نسخه‌هاى خطى، و موضوع كتاب، مطالبى بيان شده و بعد از آن، شرح زندگى مؤلف به صورت جامع و كامل آمده است. در اين مقدمه، پيرامون مجالس ابن جوزى كه ابن جبير در آن حاضر بود، بازپس‌گيرى قدس از دست صليبيون در عهد مؤلف، زمان وفات، اخلاق، ادب، اسامى كتاب‌هاى مؤلف مطالبى بيان و توضيح داده شده است.

    برخى از ابواب كتاب به صورت مستقل و برخى به هم مرتبط مى‌باشد مانند باب اول و باب پنجم كه هر دو در مورد فضيلت بيت‌المقدس است.

    مؤلف در بعضى از ابواب، فضيلت اعمال در اين سرزمين را بيان نموده است مانند: فضيلت زيارت قدس، مضاعف بودن حسنات و سيئات در قدس، فضيلت نماز در آن و فضيلت سكونت در بيت المقدس.

    در اين ابواب از عجايب سرزمين قدس و بيت‌المقدس سخن گفته شده و اسامى بزرگانى كه در اين سرزمين زندگى كرده و يا قبور آنان در اين مكان است، بيان شده است. همين طور برخى از اماكن، مساجد، مناطق و... اين سرزمين معرفى شده است.

    وضعيت كتاب

    فهرست ابواب در ابتدا و فهرست منابع، مصادر و اعلام، در انتهاى كتاب آمده است. توضيحات، اصلاحات و اختلاف نسخ، در پاورقى آمده است.

    منابع مقاله

    مقدمه و متن كتاب.