أحكام القرآن (ابن العربي): تفاوت میان نسخه‌ها

    از ویکی‌نور
    جز (جایگزینی متن - 'براى' به 'برای')
    برچسب‌ها: ویرایش همراه ویرایش از وبگاه همراه
    جز (جایگزینی متن - 'يك' به 'یک')
    خط ۵۶: خط ۵۶:




    فهرست آيات و احكام، مرجع احكام، لغات، اشعار و منابع در جلد چهارم آمده است. در پاورقى‌هاى کتاب، آدرس آيات و روايات و اشعار، نسخه بدل برای كلمات، شرح و توضيح لغات مشكل متن و برخى مطالب، آدرس کتابهاى مذكور در متن و منابع ديگر برای موضوعات و ارجاع برخى از مباحث کتاب به يكديگر ذكر شده است.
    فهرست آيات و احكام، مرجع احكام، لغات، اشعار و منابع در جلد چهارم آمده است. در پاورقى‌هاى کتاب، آدرس آيات و روايات و اشعار، نسخه بدل برای كلمات، شرح و توضيح لغات مشكل متن و برخى مطالب، آدرس کتابهاى مذكور در متن و منابع ديگر برای موضوعات و ارجاع برخى از مباحث کتاب به یکديگر ذكر شده است.





    نسخهٔ ‏۲۳ اکتبر ۲۰۱۸، ساعت ۱۵:۰۲

    أحکام القرآن
    أحكام القرآن (ابن العربي)
    پدیدآورانابن‌عربی، محمد بن عبدالله (نویسنده) بجاوی، علی محمد (محقق)
    ناشردار الجيل
    مکان نشربیروت - لبنان
    سال نشر1408 ق یا 1988 م
    چاپ1
    موضوعتفاسیر فقهی - اهل سنت

    تفاسیر فقهی - مالکیه

    قرآن - احکام و قوانین
    زبانعربی
    تعداد جلد4
    کد کنگره
    ‏BP‎‏ ‎‏99‎‏/‎‏4‎‏ ‎‏/‎‏الف‎‏2‎‏الف‎‏3
    نورلایبمطالعه و دانلود pdf

    احكام القرآن تأليف ابوبكر محمد بن عبدالله معروف به ابن عربى، از علما و دانشمندان اسلامى قرن پنجم و ششم هجرى است كه توسط على‌محمد البجاوى مورد تحقيق قرار گرفته است.

    نویسنده غير از ابن عربى عارف شهير است؛ زيرا مؤلف از دانشمندان شرقى ولى ابن عربى عارف از دانشمندان غربى به حساب مى‌آيد. به همين منظور برای رفع اشتباه مؤلف را ابن العربى با الف‌ولام ولى محيى‌ الدين را ابن عربى بدون الف‌ولام مى‌نویسند.

    مؤلف در اين کتاب به بررسى آيات دربردارنده احكام پرداخته است. وى برای اين هدف ابتدا آيه مورد نظر را مطرح، آنگاه آن را از جهات مختلف بررسى مى‌كند. از جمله كلمات مشكل آن را توضيح داده، ديدگاه‌هاى علما را درباره آن بيان و در پایان حكم مورد نظر را استخراج مى‌كند و اگر درباره آيه، رواياتى وجود داشته باشد به عنوان مؤيد متذكر مى‌شود و در حقيقت با اين روش مى‌خواهد بيان كند كه احكام شرع تماماً از آيات قرآن گرفته شده است.

    با توجه به ویژگى‌هاى اين کتاب و اين‌كه مؤلف آن تمام سوره‌هاى قرآن را بر حسب ترتيب مصحف عثمانى بررسى نموده، کتاب جايگاه خاصى در بين کتاب‌هايى كه پيرامون آيات الاحكام نوشته شده، پيدا كرده است؛ لذا مرجع مناسبى است برای بحث آيات الاحكام است و مورد استقبال و استفاده بسيارى از علما و قرآن‌پژوهان قرار گرفته است.

    ساختار

    از آنجا كه مطالب کتاب پيرامون آياتى است كه در آنها حكمى از احكام بيان شده و مؤلف اين مطلب را در تمام آيات قرآن بررسى نموده است. در جلد اول از ابتداى قرآن تا سوره نساء، در جلد دوم از سوره مائده تا سوره توبه، در جلد سوم از سوره يونس تا احزاب و در جلد آخر از سوره سبأ تا ناس بيان شده است.

    ویژگى‌ها

    1. نویسنده پس از ذكر آيه، واژگان مهم آيه را شرح و توضيح داده و از کتاب‌هاى لغت پيرامون معناى آن عباراتى را نقل مى‌كند.
    2. برای توضيح آيه و استخراج حكم، مطالب را طى چند مسأله بيان مى‌كند.
    3. اگر مسأله و حكم اختلافى باشد، ديدگاه‌هاى فقها و مذاهب اسلامى را درباره آن بيان مى‌كند.
    4. شأن نزول آيه مورد بحث را ذكر مى‌كند.
    5. روايات وارده درباره آن آيه را كه از طرف پيامبر(ص) رسيده است نقل مى‌كند.
    6. از اشعار عرب در توضيح مطالب استفاده نموده است.
    7. پس از ذكر اقوال و بررسى آنها، ديدگاه خود را در مسأله بيان مى‌كند.
    8. چنانچه آيه مورد بحث داراى احتمالات متعددى باشد آن احتمالات را ذكر و بررسى نموده است.
    9. چنانچه آيه مورد بحث از آيات ناسخ و يا منسوخ باشد، ناسخ و يا منسوخ بودن آن را ذكر مى‌كند.

    وضعيت کتاب

    فهرست آيات و احكام، مرجع احكام، لغات، اشعار و منابع در جلد چهارم آمده است. در پاورقى‌هاى کتاب، آدرس آيات و روايات و اشعار، نسخه بدل برای كلمات، شرح و توضيح لغات مشكل متن و برخى مطالب، آدرس کتابهاى مذكور در متن و منابع ديگر برای موضوعات و ارجاع برخى از مباحث کتاب به یکديگر ذكر شده است.